Content not translated?
Try autotranslate

Kunstneren på stedet


Hvilke synergieffekter kan et samarbeid mellom byplanleggere, politikere og det lokale kulturliv gi? Konferansen arrangeres i forbindelse med at Odin Teatret gjester Det Norske Teatret 26. -30.april 2016.

Dette er en viktig utvekslingsarena hvor temaet er kunstens plass innen by- og stedsutvikling.
Konferansen er et sjeldent møte der kunstnere møter det offentlige og utveksler erfaringer. I tillegg til de faglige innleggene er det invitert et tverrfaglig panel som består av:
Rina Mariann Hansen – Byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo (Ap)
Kjetil Trædal Thorsen – Arkitekt og gründer i Snøhetta
Erling Dokk Holm – Førsteamanuensis og dekan ved Markedshøyskolen i Oslo
H.C Østerbye – Borgermester i Holstebro, Danmark
Eugenio Barba – Kunstnerisk leder i Odin Teatret.

08.30 – 09.00 Kaffe og registrering

09.00 – 10.00 Velkommen! Erik Ulfsby – teatersjef Det Norske Teatret Hilsen fra Oslo kommune – ordfører Marianne Borgen Innledning – Vibeke Lie, Teater Prospero Visning – utdrag fra “Vilde og gale nordmænd” Alert Film. Introduksjon Elsa Kvamme Fire nordiske case – studies:

10.00 – 11.00 Odin Teatret (DK) – kunstnerisk leder Eugenio Barba og H. C. Østerbye borgemester i Holstebro kommune

11.00 – 11.15 Kaffepause i foaje

11.15 – 12.15 Cirkus Cirkör (SE) – Anders Frennberg VD og Pernilla Hellmann, kultur og fritidsjef i Botkyrka kommun (60min)

12.15 – 13.00 Lunsj

13.00 – 13.30 Teater NOR (NO) – kunstnerisk leder Torbjørn Gabrielsen og Anniken Greve, stedsfilosof fra Universitetet fra Tromsø

13.30 – 14.00 Grenland Friteater (NO) – Geddy Aniksdal, skuespiller, regissør og medeier av GF og Lene Hennum, areal og transport Telemark Fylkeskommune

14.00 – 14.15 Benstrekk

14.15 – 14.45 “Kulturens plass i byutvikling” – Erling Dokk Holm

14.45 – 15.00 “Hausmann City” – utdrag ved Vega Scene. En stedspesifikk forestilling basert på arkivmateriale, intervjuer med mennesker som har bodd eller bor og arbeider i Hauskvartalet i Oslo. 15.00 – 16.30 Debatt: Framtidsvisjoner om teatrets rolle i samfunnet

Til slutt følger vi opp med en paneldebatt ledet av Ole Torp. Hensikten med debatten er å se på hvilke potensialer som finnes ved å bruke kunstnere i stedsutvikling. Kan teatret forandre en bygd, en bydel, en by – et sted? Hvilke synergieffekter kan et samarbeid mellom byplanleggere, politikere og det lokale kulturliv gi?

Sjekk arrangementets webside her.
Påmelding og billettkjøp: Klikk her.
Last ned fullstendig program her.
Fullt konferanseprogram kan sees her.

Odin Teatret (DK) på Det Norske Teatret fra 26. – 30. April 2016

Odin Teatret gjester Det Norske Teateret med forestillinger, arbeidsdemonstrasjoner, mesterklasser, seminar og filmvisninger.

Byutviklingskonferansen “Kunstneren på stedet” er ett av høydepunktene.

Odin Teatret (DK) ble opprinnelig startet i Oslo i 1964 av Eugenio Barba.  I perioden etter oppstart, søkte teatertruppen etter steder å slå seg til i Norge – uten stort hell. I 1966 ble OdinTeatret invitert til Holstebro, som på det tidspunktet trengte en aktør i utviklingen av kulturlivet og byen, på grunn av nedlegging av industri og massiv fraflytting. Odin Teatret blir fortsatt ledet av Eugenio Barba og har til dags dato base i Holstebro.  Denne byen er en liten provinsby på Jylland i Danmark, som takket være sin satsning på samtidens kunst og kultur, i dag er synonymt med ”kulturbyen.”

I dag er Odin teatret en av verdens mest anerkjente teatergrupper,  kjent for å ha skapt nye begreper for hva teatret kan være og hvor og hvordan det kan spilles. De har også satt nye paradigmer for teaterpedagogikk og skuespillerens egenarbeid. Barba, som nærmer seg 80 år, er æresdoktor ved 12 universiteter og har skapt et verdensomspennede teaternettverk gjennom ISTA (International School of Theatre Anthropology).  Et pressebilde av Barba følger på slutten av denne meldingen.

Kompaniet har altså vært aktivt i over 50 år, og vil under den kommende turnéen vise 7 ulike forestillinger, både ensemble- og soloforestillinger, fra sitt omfattende repertoar. På dagtid tilbys et spennende faglig program der skuespillerstudenter og profesjonelle utøvere får møte Odins skuespillere gjennom praktisk arbeid under mesterklasser som arrangeres hver dag, og følges opp av arbeidsdemonstrasjoner og filmvisninger.

I forbindelse med turnéen, arrangeres den store nordiske konferansen «Kunstneren på Stedet» fredag 29. april 2016