Content not translated?
Try autotranslate

8.mars på Friteatret


I samarbeid med Magdalena Norway inviterer vi til 8.mars arr. med tema Forsvinninger.

Dokumentarfilm, fotoutstilling og foredragVi presenterer en dokumentarfilm fra Ecuador, fotoutstillingen «Ghost Sonata» av den colombianske kunstneren Katharina Barbosa Blad og informasjon fra Latin-Amerikagruppene om studentene som forsvant i Ayotzinapa, Mexico.

Teatercafeen er selvfølgelig åpen.

Friteatret

8.mars 2015

kl.18.00

Fri entré 

Magdalena Norway  ble startet av norske teaterkvinner i 2003, og har blant annet hatt et teaterprosjekt i Colombia 2006 -11, som handler om å styrke kvinners deltakelse i fredsarbeidet i det krigsherjede landet gjennom teater. Magdalena Norway er en del av paraplyorganisasjonen The Magdalena Project som ble opprettet i 1986. Prosjektet arbeider for å styrke kvinners stilling innenfor teater- og performancekunst. Organisasjonen har forgreininger i mange land.

Dokumentarfilmen «Con mi corazón en Yambo» – «Med Hjertet i Yambo» av Maria Fernanda Restrepo

«Con mi corazón en Yambo» handler om forsvinningen av regissørens to brødre Carlos og Andreas Restrepo, da 17 og 14 år gamle. De ble torturert og myrdet av politiet under Leons regjering i Ecuador. I 20 år kjempet foreldrene for å finne svar på alle de ubesvarte spørsmålene og for å få fram sannheten som myndighetene holdt skjult. Med stort mot og kampvilje samlet først foreldrene, så etterhvert søsteren, fakta som avslører et komplekst nett av hendelser. Til slutt får familien svar på hva som virkelig skjedde. Spansk film med engelske undertitler.

María Fernanda Restrepo er journalist og dokumentarfilmskaper fra Ecuador. Con mi corazón en Yambo, har fått Dirk Vandersypen-prisen i Belgia og The ARTE channel-prisen.

https://www.youtube.com/watch?v=drEA177aaV4

Fotoutstilling v/ Katharina Barbosa Blad «Ghost Sonata»

«Ghost sonata» drøfter begrepet «Forsvinninger». Fra innfallsvinkler som er politiske, feministiske, språklige og som språk, knyttet til stemmen som forstummer eller mister retten til å uttrykke seg. Det som ikke forstås og i siste instans; det som ikke kan ses. Rommet, som Virginia Woolf skrev må være ens eget, har en mytologisk motsetning til store ballsaler, brede trapper og snirklete tårn. Kvinnene på bildene er ikke mer enn så vidt synlige. Nesten forsvunnet.

Katharina Barbosa Blad, kunstner og fotograf. Født 1962 i Bogota, Colombia. Bor og virker i Oslo.