Content not translated?
Try autotranslate

Alt for vitenskapen!

Historien om Kristian Birkeland. Dette er teaterforestillingen om den geniale forskeren som gjorde industrieventyret Norsk Hydro mulig, men som nesten ble glemt etter sin død

Billetter

Om forestillingen

Historien om Kristian Birkeland. Dette er teaterforestillingen om den geniale forskeren som gjorde industrieventyret Norsk Hydro mulig, men som nesten ble glemt etter sin død. Ikke mange kjenner til det spennende og fargerike dramaet og hans tragiske skjebne”De uvanlige hendelsene i denne historien har faktisk funnet sted, og personene som er skildret, har faktisk levd”, skriver biografen Lucy Jago.

Vi tar tilskuerne med på en reise fra en fjelltopp i Finnmark, via universitetet i Oslo og en fabrikkhall på Notodden til ørkenen i Egypt. Vi blir dratt inn i handlingene og får være tett på Birkelands banebrytende eksperimenter.

Alt for vitenskapen! er for både ungdom og voksne, og blir full av action, dramatikk, humor og store følelser. Den gjør bruk av ild, røyk, videoinstallasjoner og lyseffekter og får et lydspor med industristøy og nyskrevet musikk. 

Grenland Friteater har med sin forestilling «Alt for vitenskapen» kommet med et fantastisk bidrag til fortellingen om Industriarven Rjukan-Notodden.
Øystein Haugan, Verdensarvkoordinator Rjukan

En forestilling fylt av spilleglede, dynamikk og humor! Dette er teater uten dødpunkter, gode dialoger, og uventede skifter av scener. Historien om mannen bak Norges viktigste oppfinnelse, kunstgjødsel, blir lekent og overbevisende spilt av dette ensemblet fra Grenland Friteater.
Anne Haugen Wagn, prosjektleder for verdensarv i læreplanene

REGI: Tor Arne Ursin

MANUS: Tor Arne Ursin og Leif Arild Sanden

SKUESPILLERE: Carl Henrik Ekblom, Ingvild Hogstad, Lars Løberg, Leif Arild Sanden

KOMPONIST: Truls Hannemyr

SCENOGRAFI: Maria Løkken

REKVISITTER: Maria Løkken

OPPFINNELSER: Einar Ottestad

KOSTYMER: Guro Dale

TEKNIKK: Lars Løberg

 FOTO se Dag Jenssens bilder Foto