Content not translated?
Try autotranslate

Lesning fra OKKUPASJONENS FANGER

Regi av Marius Kolbenstvedt, MOTforestillinger. Dokumentarteaterstykket “OKKUPASJONENS FANGER” skrevet av Einat Weizman i samarbeid med politiske fanger bryter et tabu i det israelske samfunnet ved å gi stemme til de mest bortgjemte av alle ofrene for Israels okkupasjon

Billetter

Om forestillingen

Stemme gis de mest bortgjemte av alle ofrene for Israels okkupasjon: De palestinske politiske fangene i israelske fengsler eller leire. Der den offentlige israelske diskursen kun bruker termer som “terrorister” eller “sikkerhetstrusler”, presenterer Weizman mennesker som formidler sine egne historier, med et bredt spekter av politiske og personlige motivasjoner for sin som oftest ikkevoldelige aktivisme

Stykket ble opprinnelig utvalgt av den største teaterfestival i Israel til å utvikles som en del av konkurranseprogrammet til denne. Men forestillingen ble kort etterpå tatt av programmet av politiske grunner. Beslutningen ble tatt over hodet på den kunstneriske komiteen. Som et forsøk på å legitimere avlysningen innleddes en svertekampanje mot Weizman. Det førte til en bølge av personlige trusler rettet mot Weizman. Israels kulturminister har i etterkant lagt ned forbud mot at teatre som mottar statlige midler kan sette opp stykket. 

Forestillingen vil ha verdenspremiere i Norge under festivalen HUMAN, 28 februar på Vega scene.

Etter lesningen holder Ragnar Steinstad en publikumsamtale. Steinstad er Fagforbundet Telemark sin Palestina-ambassadør med stor kjennskap til Palestina-konflikten.  Mer info om Steinstad her.

Marius Kolbenstvedt er dramatiker, regissør, skuespiller og musiker. Drev Fabula Rasa og Ossavy & Kolbenstvedt sammen med Nina Ossavy fram til 2016.  Driver sammen med Vibeke Harper festivalen MOTforestillinger som presenterer okkupasjonskritiske kunstnere fra Israel og Palestina. Medgrunnlegger av det tverrkunstneriske nettverket Concerned Artists Norway (CAN).  Mer info om MOTforestillinger her.  Og om Marius her. 

Skuespillere: Eva-Lotta Sandberg, Terje Ranes, Nora Svalheim, Heiki Riipinen, Gisle Hass, Gunn Inger Aareskjold, Anne-Sophie Erichsen, Tor Arne Ursin, Trond Hannemyr.