Content not translated?
Try autotranslate

Dr. Strøm Grønningen

Dr. Grønningen er en klimaengasjert figur, som gjennom en rekke varierte aktiviteter retter fokus på viktige miljø- og klimarelaterte saker. Dr. Grønningen har utviklet en […]

Om forestillingen

_MG_0041Dr. Grønningen er en klimaengasjert figur, som gjennom en rekke varierte aktiviteter retter fokus på viktige miljø- og klimarelaterte saker. Dr. Grønningen har utviklet en egen ”aktivitets-verktøykasse” (grønn selvsagt), som er fylt av konkrete objekter; rekvisitter, instruksjoner, noter, manus og forslag til aktiviteter. Dr. Grønningen og hans praktiske og helt konkrete manual før økt miljøbevissthet – med tilhørende aksjoner og stunts – vil bli tilbudt alle Framtidens Byer.

Dr Grønningen er en fantasikarakter skapt av og ved Grenland Friteater; det er en mann eller kvinne med en vitenskapsmanns innsikt, en lærers pedagogiske evner, en klovns formidlings- evne – samt med et barns naivitet og framtidsperspektiv. Det grønne representer natur – og doktortittelen henspeiler på friskgjøring og vitenskap.

Dr. Grønningen svartmaler ikke, han ønsker ikke å ta motet verken fra store eller små. Tvert imot vil han inspirere til handling, og bidra til økt bevissthet omkring vår tids største utfordringer. Og han gir seg aldri. Pessimisme er latskap er hans motto, og det har han lånt av Jostein Gaarder.