Content not translated?
Try autotranslate

Fortellinger om Frihet

  Turneforestilling om Telemarks forfatteren Bjørg Viks betydelige forfatterskap. I forbindelse med markeringen av forfatter Bjørg Viks 80 årsdag i 2015, produserte Grenland Friteater en […]

Om forestillingen

 

Turneforestilling om Telemarks forfatteren Bjørg Viks betydelige forfatterskap.

I forbindelse med markeringen av forfatter Bjørg Viks 80 årsdag i 2015, produserte Grenland Friteater en storstilt festforestilling kalt Fortellinger om Frihet. Forestillingen ble vist på Ælvespeilet i Porsgrunn den 30.september. I ettertid har Telemark Fylkeskommune og Grenland Friteater ønsket å gjenskape og videreutvikle materiale til en turneforestilling for videregående skoler i fylket. Målet med forestilling er å kunne informere og belyse Bjørg Viks betydelige forfatterskap og hennes erfaring i samfunnsdebatten, midt i kvinnefrigjøringen på 70-tallet, for dagens unge.

Bjørg Vik debuterte med ” Søndag ettermiddag” i 1963 til ” Forholdene tatt i betraktning” (2002). Bjørg Vik er en ledende forfatter innenfor norsk litteratur, hun har mottatt både Riksmålsprisen, Ibsenprisen og kritikerprisen for sitt forfatterskap.

Gjennom et nøye komponert kunstnerisk program under tittelen” Fortellinger om frihet” bestående av nye dramatiseringer av noveller, høytlesing av mindre kjente tekster, illustrert (og kommentert) barnelitteratur, gjennom dans og musikk og selvsagt utdrag av hennes dramatikk i ymse varianter, ønsker vi å hedre og synliggjøre Telemarks forfatteren Bjørg Viks mangefasetterte og betydelige forfatterskap. Vinteren 2014 ble hennes artikkel fra Sirene” Er det sant at kvinner er undertrykte?” kåret til en av de ti viktigste politiske tekstene i Norge etter 1814.

Medvirkende:

Tekst: Bjørg Vik

Tekst og dramaturg: Lars Vik

Regi: Geddy Aniksdal

Aktører: Kjersti Posti Høgli, Anne-Sophie Erichsen, Cathrine Hovland, Joakim Dan Jørgensen, Tobias Vik

Musiker: Truls Hannemyr

Teknikk. Agnar Ribe

Kostymer/Scenografi/Rekvisitter: Guro Dale

Grafikk/Bildemontasje: Anna Andrea Vik Aniksdal

Produsent: Hans Petter Eliassen

Foto av Bjørg Vik: Roger Neumann

En Grenland Friteater forestilling, i samarbeid med Telemark Fylkeskommune.

Varighet: 50 minutter