Content not translated?
Try autotranslate

Marie Bergby Handeland: Kirkedanseren

Kirkedanseren er et verk der én og én publikummer booker seg tid for å oppleve orgelmusikk alene i et kirkerom. Organisten spiller med ryggen til. NB! Billetter må bookes på forhånd.

Billetter

  • Tirsdag 8. Februar 2022 - Lørdag 12. Februar 2022
    Vestsiden Kirke, billetter må bookes på forhånd! Utsolgt

Om forestillingen

Programmet varer i 15 minutter. Du velger selv fra en musikkmeny hva du vil høre. Publikummeren oppfordres til å bevege seg til musikken, men velger selv hvordan- bare sitte eller stå, gå rundt, riste løs, kanskje svaie til orgeltonene eller danse. Alle slags bevegelser og måter å danse på er velkomne, men vi ber publikum om å vise respekt for kirkerommet.

Det er sjelden man er i et kirkerom alene, og enda sjeldnere at man står fri til å utfolde seg der fysisk. Kirkedanseren vil gi hver av oss mulighet til å være alene i kirkerommet. Foruten vår egen dåp, bryllup, og egen begravelse, står vi sjelden ut som enkeltmennesker i kirkerommet.

Tidligere har Kirkedanseren gjestet Ålesund kirke, Kristiansand domkirke, Grønland kirke, Lademoen kirke og Tveit kirke. Nå skal verket gjeste Vestre Porsgrunn kirke! 

Organist: Hildegun Haukenæs/ Dagfinn Olsen.

Medarrangør: Porsgrunn Menighet

«2020 kan føles som et håpløst år, men midt oppi pandemi og protester står det også frem, klart og tydelig, et ønske om en bedre verden(…). Marie Bergby Handeland har med Kirkedanseren skapt et rom for individuell ettertanke. Og i tanke er det håp. Tror jeg.»

– Scenekunst.no 

«Selv om min deltagelse kreves i denne forestillingen, oppleves verket som fullendt før jeg kommer inn i kirken. Alle elementene er så overveldende og ferdig etablert. Både rommet og musikken er opphøyd, sakrale – fylt med mening.»  

— Norsk Shakespearetidsskrift