Content not translated?
Try autotranslate

GF til Serbia og Colombia


Grenland Friteater åpner høstsesongen med flere utenlandsturneer i august. Tetret er invitert til å opptre med forestillingen No doctor for the dead (spilles på engelsk og er basert på tekster av Georg Johannsesen) på Nisville International Jazz Festival. Festivalen arrangeres i tidsrommet 10. – 13.august i byen Nis, sør i Serbia og er en av Øst-Europas mest anerkjente jazz festivaler. Utøvere fra Grenland Friteater er Geddy Aniksdal (skuespiller, vokal) og Anette Röde Hagnell (pianist). Regissør Tor Arne Ursin og tekniker Agnar Ribe er også med. I tillegg vil Grenland Friteater også holde en Masterclass under festivalen.

Senere i august drar teatret til Colombia etter invitasjon fra Corporación Colombiana de Teatro (CCT) som arrangerer festivalen Mujeres en Escena (Festival Kvinner på scenen for fred) 11.-21. august for 26. !! gang i Bogota. I år har den tittelen Mujeres en escena por la Paz (kvinner på scenen for fred) fordi CCT knytter seg til de sosiale bevegelsene i Colombia som arbeider for at fredsavtalen skal gjennomføres, særlig kvinners plass i fredsprosessen.

Grenland Friteater er invitert til å vise forstillingen 7 canciones del refugiado (Flyktningens sju songar) på spansk. Georg Johannesens TuFu- dikt er oversatt til spansk av Rina Skeel. Utøver er Geddy Aniksdal. I tillegg vil teatret vise arbeidsdemonstrasjonen Ruido y Silencio (Bråk og taushet) på spansk samt holde en tre dagers workshop i skuespillerarbeid med Geddy Aniksdal og Anette Röde Hagnell.. Gjestespillet er støttet av DTS/ UDs reisestøtteordning og fem av teatrets medarbeidere reiser. Grenland Friteater har gjestet Colombia ved flere anledninger.

Det kommer teaterkompanier fra 12 land, særlig fra Latinamerika. Det vil også bli vist colombianske forestillinger. Flere av disse handler om konflikten som har herjet landet i 50 år og som nå kanskje kan bringes til en slutt.

Guttorm Guttormsen har komponert musikken til begge forestillingene.

Foto: Dag Jenssen