Content not translated?
Try autotranslate

Kulturnatta


Arkitektkontoret Børve & Borchsenius fyller i år 125 år. Arkitekt Brit Wiedswang  tok i den forbindelse initiativet til et syngespill i samarbeid med Grenland Friteater .

Sammen med Grenland Friteater ble 125 års kontorliv dramatisert med sanger og autentiske rekvisitter i en spenstig forestilling med overgang mellom historiske personer og korister som har sitt arbeid på kontoret i 2014.

Publikum på jubileumsarrangementet ga så god respons at Børve & Borchsenius bestemte seg for å vise forestillingen en gang til, denne gangen som en gave  til byen under Kulturnatta 25. oktober.

Her får du se historiene om dagliglivet på kontoret. Den unge og selvsikre Børve som har fått i oppgave å tegne Porsgrunn Rådhus, og har store kvaler i valg av stil! Skal det bli nygotikk eller renessanse? Oppturer fulgt av bemanningskriser, der hele kontoret er nær ved å gå dukken. Børves rake motsetning, Borchsenius, driver i mange år kontoret sammen med Børves samvittighetsfulle datter Alfhild, som blir sittende alene igjen og må møte tyskerne under krigen mens Borchsenius har rømt til Sverige.  Funksjonalisten Borchsenius provoserer hele nabolaget til å gå i protesttog når han etter krigen byggemelder sin egen bolig i den nye og praktiske stilen.

 

Medvirkende:

Haldor L. Børve og Johs Borchsenius: Stian Sandersen

Hildegunn Flakvarp: Silje Elde

Alfhild Børve: Ingvild Hogstad

Pianist/Musikkansvarlig: Jelena Golubovic

Kontorets Kor: Jan Olav, Hanne, Ove, Helene, Lars, Ingunn, Torun, Reidar, Caroline, Brit og Ida

Tekst: Brit Wiedswang

Regi: Tor Arne Ursin, Grenland Friteater

Lys: Agnar Ribe, Grenland Friteater

Lyd: Audiopol

Kostymer: Guro Dale

 

Forestillingen spilles lørdag 25. oktober  klokka 20:30 i  Storgata 171 (Osebrostrøket) i Porsgrunn

Forestillingen er en del av programmet under Kulturnatta med felles kulturnattbillett som selges på arrangementsstedene. Voksne kr 200,- Barn kr 50,-

Ta med varmt tøy!