Content not translated?
Try autotranslate

PIT 2015 ER VEL OVERSTÅTT


PIT 2015 Åpningsforestilling. Foto Dag JenssenÅrets festival, som feiret 20 års jubileum, er vel overstått. Overstrømmende tilbakemeldinger fra publikum har gitt en følelse av at kvaliteten og profilen i programmet har truffet godt, noe gode publikumstall og flere utsolgte hus forteller om. PIT 2015 hadde et belegg på 74% på forestillingene i hovedprogrammet.

Med værgudene på vår side, nesten gjennom hele festivalen ble både åpningsarrangementet på Rådhusplassen og festivalgata akkurat den folkefesten vi håpet på.

Tradisjonen tro og som festivalens merkevare, ble PIT 2015 en festival under mottoet «hele byen – en scene» med forestillinger i kulturhuset; Ælvespeilet, Friteatret, Kafé K, Rådhuset, Sjøfartsmuseet, gater og torg.

I løpet av festivalen ble det avviklet til sammen 135 forestillinger og arrangementer for et publikum på 27 000 mennesker.

PIT 2015 bød på artister fra et dusin land, med forestillinger som ble spilt både inne og ute. Brusteinsball» på Rådhusplassen, med storslått åpningsforestilling fra franske Transe Express. Festivalgata, for det meste i strålende solskinn, med gateartister fra nær og fjern. Scene:bluss, som er en åpen scene for unge artister, foredrag, konserter og workshops.

Årets festival hadde et budsjett på ca. 4,4 mill.kr.

Arrangør er Grenland Friteater.

Vedlagt er pressebilde fra åpningsforestillingen med franske Transe Express. Foto Dag Jenssen