Content not translated?
Try autotranslate

Boreas korteater – «Jorden – Dengang kunne vand brænde»

Fredag 5 april kl. 19.30 på Friteatret
 
Kjøp billett HER
 
Boreas korteater er et ensemble bestående av 11 sangere, skuespillere og musikere. Ensemblet er basert i Århus og blir ledet av Line Ursula Wyller og Jørgen Andersen som mange nok husker fra deres tid i Midt-Telemark. Boreas korteater kommer til Grenland Friteater for å gjøre en eksklusiv forestilling av «Jorden – Dengang kunne vand brænde». Forestillingen kretser rundt store spørsmål om jorden og menneskenes tilstedeværelse her.

Tekstene er inspirert av og hentet fra mytiske og vitenskapelige beretninger fra Norden. Musikken er nordisk folkemusikk og kormusikk, med sanger av bl.a Zap Mama, Stinger og Bach, og improvisasjoner med utgangspunkt i verkene. Bevegelsene er skapt gjennom improvisasjon og det å bevege seg i naturen.

Urplaneten Jorden ble skapt for uendelig mange år siden. Men hvordan? Styrtet den ned fra himmelen? Eller ble den skutt ut fra vulkanens indre? Trukket opp fra Urhavet, som består av det samme som mennesketårer? Var det vannets mor som løftet opp kneet sitt?

Og mennesket? Vi vil gjerne vite hva meningen med våre liv er, men kanskje viser svaret seg først når vi ser våre liv over en tidsramme som er absolutt utenfor vår fatteevne. Og da kommer sanger fordi vi lar oss bevege av en stor kraft, når det ikke lenger rekker med alminnelig tale.

Musikalsk ledelse: Jørgen Andersen.
Forestillingens idé, dramaturgi og iscenesetting: Line Ursula Wyller

Boreas korteater:  Vi har gennem snart 16 år skabt vores egen teaterform, som vi kalder korteater. Det er forestillinger, vi laver helt fra bunden, hvor korsang, fysisk teater og litterære tekster er sammen om at fortælle en historie. Musikalsk favner vi bredt men har udgangspunkt i spiser nordisk univers, hvor både jazz, lidd pop, folkemusik og nordisk/ klassisk korlyrik indgår.

Boreas er nordavindens gud i den greske mytologi. Han er råsterk, skjeggete og hissig, og eier tolv hopper som kan løpe over en moden kornåker uten å knekke et eneste aks. Denne blandingen av mildhet og kraft i lag med det nordiske univers har gitt navn til ensemblet .