Content not translated?
Try autotranslate

When New Age came to the Village

When New Age came to the Village is an autobiographical performance that focuses on the issues of freedom/boundaries, prejudice, collectivism and individualization. With Simone Thiis, directed by Anne-Sophie Erichsen

Tickets

Om forestillingen

Premiere på Teaterfestivalen i Fjaler 14 september 2019. 

Da New Age kom til bygda er en forestilling som fokuserer på spørsmålene omkring frihet/grenser, fordommer, kollektivisme og individualisering, med utgangspunkt i alternativbevegelsens framvekst. Simone Thiis egen historie, som barn av Harald Thiis, grunnleggeren av New Age i Norge, er omdreiningspunktet. Det har dukket opp fortellinger fra barn av hippiene, av de som vokste opp i frie kollektiver, fra Christiania, men ennå ikke noe fra alternativbevegelsens barndom i Norge. På Bauker kursgård i Gausdal hvor Simone vokste opp, sto fellesskapet i sentrum. Tanken bak hele prosjektet var å skape en bedre verden. Bauker står i dag som det viktigste bidraget til en alternativ tenkning i Norge. 

Simone lærte seg å gå på glødende kull og lage urtete av brennesle og bjørk da hun var 10 år. Hun måtte samtidig forholde seg til bygdeskolen der “alle var like” med permanent i håret og pastellfargede klær. Fordommene florerte alle veier. 

Ingen fortalte meg at jeg var annerledes men det skjønte jeg fort, og siden vi ikke hadde fått noen oppskrift på hvordan vi skulle møte bygda måtte jeg lage meg min egen. 

Simone vokste opp med veldig stor frihet, og en pappa som ville redde verden. Hans visjon var uten grenser og Simone strevde med sine egne.Hun har mange ganger gått langt utover de grensene som er vanlig for mange andre.  

Dette er en humoristisk og ærlig forestilling om en tid og en bevegelse sett i sammenheng med tiden vi lever i nå og Simone sin egen oppvekst. For bak de mange lagene av vellykket ironi og avkledning av et foreldreprosjekt som helt har tapt mot tida (les: den naive troen på kapitalismens undergang), er det også en vemodig beundring over farens prosjekt. 

Medvirkende:

Dramatiker og skuespiller: Simone Thiis

Regissør, medskaper og manusveileder: Anne-Sophie Erichsen (Grenland Friteater)

Scenograf og grafisk design: François-Xavier Pons – POWWOW arkitekter

Komponist/musiker: Bergmund Waal Skaslien

Lysdesigner: Yasin Gyltepe

Teknisk assistanse, videoredigering m.m.: Truls Hannemyr, Svend Erichsen

Foto: Carsten Aniksdal

Tusen takk til Harald Thiis, Inger Garborg Amundsen, Hanna Filomen Mjåvatn, Chris Erichsen, Morten Andreassen, Audun Eftevåg, Dag Larsen, Kristina Kjeldsberg og alle som har bidratt med tilbakemeldinger underveis i prosessen 

Produsert av Simone Thiis Produksjoner i samarbeid med Grenland Friteater

Forestillingen er støttet av Fritt Ord, Vestfold Fylkeskommune, Tønsberg kommune 

Kontakt: Simone Thiis, e-post: post@simonethiis.no, tlf. 97757873