Content not translated?
Try autotranslate

En dag i Livet

Grenland Friteater ble kontaktet av Anders Høgli, som ville lage en forestilling der de 4 eldste skuespillerne skulle være Playmo figurer. Noe slikt har vi […]

Om forestillingen

endagilivet_03_sideomside2

Grenland Friteater ble kontaktet av Anders Høgli, som ville lage en forestilling der de 4 eldste skuespillerne skulle være Playmo figurer. Noe slikt har vi aldri gjort før, så det takket vi ja til.

Forestillingen spilles på Ælvespeilet i Porsgrunn 23 – 26 november 2016   Kjøp 

Om barns lek. Forestillingen er først og fremst for voksne, men kan fint sees av barn over 8 år.

Regissør og konseptutvikler Anders Høgli skriver:

I februar og mars 2016 reiste jeg rundt til SFO-avdelinger på skoler i Grenland med et stort lekebord fylt med Playmobil; figurer, kjøretøy, dyr og bygninger. To små kamera fikk deretter spille «flue på veggen» ved å filme frileken til ca. 150 barn på forskjellige skoler, etter avtale med foreldre og rektor.Dialoger og sekvenser fra disse opptakene (av barneleken) danner grunnlaget for manuset til teaterforestillingen, som gir et unikt innblikk i frileken og fantasiens absurde, komiske, ettertenksomme og brått poetiske verden.Lek er et utrolig interessant og komplisert fenomen. Jeg tror det er en sterk iboende kraft i mennesket, som gradvis reduseres om man ikke holder den ved like. Opp igjennom historien er det forsket mye på hva lek er. Det er ikke mulig å lage en definisjon, men det er bred enighet om at lek er utrolig viktig for menneskelig utvikling.Skuespillerne, kledd som playmofigurer, spiller ut lekens skiftende situasjoner i fullt alvor og med stor innlevelse!

I forestillingen følger vi de fire karakterene, Mann i svart med hatt, Flette med indianerfjær, Kjolejenta og Mopedmannen gjennom en dag i livet til «gutten» som eier og leker med dem. Han er ikke fysisk til stede på scenen, men vi blir gradvis kjent med ham via lekefigurene hans.De har ikke selvstendig vilje men moral og samvittighet som ofte er på kollisjonskurs med barnets fantasi og utfoldelse. Samtidig tar de oppgaven sin som leker svært alvorlig, de spiller en viktig rolle i barnets utvikling og går derfor inn for jobben med liv og lyst.Gutten leker på sin side fullstendig uvitende, om at playmofigurene hans vil analysere og diskutere lekens tema og innhold så fort han forlater rommet!For en erfaren figur er det mye å lese mellom linjene

I år er det 40 år siden Grenland Friteater ble etablert som teater i Porsgrunn, og i løpet av disse 40 årene har aldri, Tor Arne Ursin, Lars Vik, Geddy Aniksdal, og Anne Sophie Erichsen, stått sammen på scenen. Det skal de endelig gjøre nå!

Velkommen til et uforglemmelig gjensyn med barndommens helter – lekene dine!

playmo-gf

Medvirkende
På scenen: Tor Arne Ursin, Anne-Sophie Erichsen, Geddy Aniksdal, og Lars Vik
Konsept og regi: Anders Høgli
Scenografi og manus: Anders Høgli og Kjersti Posti Høgli
Teknisk ansvarlig: Agnar Ribe

Foto/plakat: Lars Løberg

Foto av forestillingen: Dag Jenssen Bildene hans kan du se HER

En dag i livet… er en co-produksjon mellom Grenland Friteater og OneTrickPony

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd