Content not translated?
Try autotranslate

Hotel Hertingen

I Hotel Hertingen er Kjartan Fløgstads eventyrlige figur tilbake sammen med et brokete persongalleri som setter hele Friteatret, med tilstøtende hus og uterom på hodet […]

Om forestillingen

pressebilde Hotel Hertingen. Fotograf Dag JenssenI Hotel Hertingen er Kjartan Fløgstads eventyrlige figur tilbake sammen med et brokete persongalleri som setter hele Friteatret, med tilstøtende hus og uterom på hodet – både utvending og innvendig. Det blir både mat og drikke og en hel masse underholdning i den folkelige sjangeren, men framfor alt en eventyrlig reise gjennom våre egen nære historie. Hele Grenland Friteater stab med en rekke frilanse utøvere er med. Regien er ved Tor Arne Ursin.

Først og fremat er Hotel Hertingen en vellykket teaterhappening og en kløktig scenegjendiktning av Kjartan Fløgstads tekster.”
Dagbladet. Se hele anmeldelsen her
 
 
Anleggs-slusken, sjømannen og smelteverksarbeideren Hertingen rører på seg igjen!
Sammen med en lang rekke andre helter og anti-helter fra forrige århundres strid for framsteg og utvikling står han opp igjen fra grava i et spøkelsesaktig lys på Friteatret i Porsgrunn seinere i høst.
 
 
Vi inviterer til Hotel Hertingen – en inter-aktiv teateropplevelse der publikum får gå inn i Hertingens verden: Blant renhårig slusk og løsaktige eksistenser på Såheim i 1910, i den lune hygge i et arbeiderhjem på Herøya på 1950-tallet og blant skiftarbeidere i en elektrolysehall i Porsgrunn på 1960-tallet.
 
 
Men også i hotellets spisesal – den brune kaféen Slusken, der minnene om en svunnen tid blir holdt i hevd og vi også kan drøfte hvor vi er nå, vi som har levd gode, trygge liv. Det kan føre langt av sted, for Kapitalens veger er uransakelige, som Hertingen sa en gang.
 
 
Reisen akkompagneres av musikk av mange slag både laiv og sæmpla lyder i ulike stilarter: Sang og stev, blues og lått, tango og gangar. Men også av smakfull, styrkende og næringsrik mat og drikke som det sømmer seg en eventyr-reise i den moderne folkekulturen like oppunder jul.

Et kollektivt skaperverk med:
Geddy Aniksdal, Unni Bang-Andersen, Even Bolstad, Guro Dale, Carl-Henrik Ekblom, Hans Petter Eliassen, Anne-Sophie Erichsen, Nikoline Ursin Erichsen, Anette Röde Hagnell, Truls Hannemyr, Olav Hanto, Kjersti Posti Høgli, Jean-Vincent Kerebel, Lars Løberg, Agnar Ribe, Leif Arild Sanden, Gosia Sedzikowska, Terje Sødal, Tor Arne Ursin, Tobias Vik, Lars Vik, Vidar Ytre-Arne Tekster av Kjartan Fløgstad og ensemblet.
Musikk av bl.a.
Anette Röde Hagnell, Guttorm Guttormsen, Chris Erichsen, Ratataboo og Vidar Ytre-Arne.

Se kort promofilm HER

 
Friteatret i Porsgrunn
Urpremiere onsdag 23.november kl.1900 2011
Spilles videre i perioden: 24. – 27.11 og
30.11 – 4.12. Alle dager kl. 19.00