Content not translated?
Try autotranslate

PIT 2022 ER VEL OVERSTÅTT.

Årets festival er vel overstått. Overstrømmende tilbakemeldinger fra publikum har fortalt oss at kvaliteten og profilen i programmet har truffet godt. I alt solgte 33 billetterte forestillingene ca 6000 billetter, noe vi må si oss godt fornøyd med.

Etter to år med covid, avlyst festival i 2020 og en sterkt nedskalert versjon i 2021, var det deilig igjen å kunne arrangere PIT i fullversjon. Og så kunne vi invitere til Brusteinsball på Rådhusplassen igjen for første gang på tre år. Eventyrlig masse mennesker viste å sette pris på det, og fikk med seg både artister, kulturministerens åpningstale og festfyrverkeriet som avsluttet kvelden.

Tradisjonen tro ble PIT 2022 en festival under mottoet «hele byen – en scene» med forestillinger i Ælvespeilet, Friteatret, Kafé K, Sjøfartsmuseet, skauen på Vestsida, Bakgården ungdomshus Ravneloftet, – og selvsagt i gater og på torg rundt om i byen.

I løpet av festivalen ble det avviklet til sammen 119 forestillinger og arrangementer for et publikum på drøyt 20 000 mennesker. PIT 2022 bød på 27 kompanier fra 9 land, med forestillinger som ble spilt både inne og ute.

I tillegg til de 33 forestillingene i hovedprogrammet bød årets PIT på Brusteinsball på Rådhusplassen med bl.a franske Transe Express og Festivalgate med gateartister fra «hele verden». I tillegg ble det arrangert konferanser og konserter.

Årets festival hadde et budsjett på ca. 5,6 mill.kr.

Pressebilde ved Dag Jenssen.