Content not translated?
Try autotranslate

Vinterscenen

Grenland Friteaters intimate winter festival with performances, work in progress, concerts, parties etc.

 

Next festival is 11-13th of february 2022

Festivalhelg med ny nordisk scenekunst, prosessvisninger, verksted, elektropunk, performance, rap, støy, utstillinger, debatt, mat og samvær.

 

 

Festivalen 2022 ble støttet av Fond For Utøvende Kunstnere og Fritt Ord

Her er forestillingene som ble vist i 2022:

Shows

12. February 2022

Siri Broch Johansen: Ser du det jeg ser?

Å Formidle en sannhet gjennom fakta og fiksjon.
Siri Broch Johansen/Juho-Sire er en samisk forfatter, dramatiker, sanger og scenekunstner fra Tana kommune i Troms og Finnmark. Gratis entre´, du trenger ikke booke plass.

Read more
10. February 2022 - 12. February 2022

Feiring på Porsgrunn Porselen!

Det er 135 år siden den første brenningen på Porsgrunds Porselænsfabrik. På PP-tomta trommer de sammen og feirer med ett rikholdig program.

Read more
21. August 2024 - 24. August 2024

Solvitur Ambulando 

Solvitur Ambulando. Eller: Kunsten å sette en fot foran den andre. Geddy Aniksdal og Lars Vik tar deltakerne med på en annerledes vandring i skog og mark

Read more
12. February 2022

Direct Action Theatre (DAT) Serve and Protect

«Direct Action Theatre (DAT)» samler flere internasjonale kollektiv av mennesker med ulike erfaringer, for å jobbe i grensen mellom kunst og aktivisme (artivisme)

Read more
12. February 2022

Simone Thiis og Thomas Storm:  Sone Grå  

Forumteater fra 16 år og oppover. Gråsonevoldtekt har alltid eksistert, men har i de senere årene fått større fokus i media, spesielt i kjølvannet av MeeToo. Mange voldtektssaker som ligger i mellomrommet mellom ønsket og uønsket sex er blitt eksponert. Når kan man snakke om overgrep? 

Read more
11. February 2022 - 12. February 2022

Jassem Hindi: Laundry of Legends 

Med Laundry of Legends inviterer Jassem Hindi inn i en fascinerende verden av tegninger, poesi, mat og drikke, med en vakker hyllest til den irakiske, kvinnelige poeten Nazik El Malaika

Read more
8. February 2022 - 12. February 2022

Marie Bergby Handeland: Kirkedanseren

Kirkedanseren er et verk der én og én publikummer booker seg tid for å oppleve orgelmusikk alene i et kirkerom. Organisten spiller med ryggen til. NB! Billetter må bookes på forhånd.

Read more
12. February 2022

Bokpresentasjon fra CAN (Concerned Artists Norway)

Nina Ossavy presenterer boken NATURTRO – om å dekolonisere naturen.  

Read more
12. February 2022

Nina Ossavy: Døden kommer ikke med ljå

Monolog om Ted Kaczynski , mannen som tok livet av folk han mente var ansvarlig for miljø ødeleggelser.

Read more
12. February 2022

Mia Habib: Missing in action (M.I.A.)

Soloforestillingen har vakt stor oppmerksomhet fra flere europeiske Dansehus og smalere banebrytende festivaler. Den kan sees som et slags utspring for Habibs kunstnerskap, som har et kulturpolitisk perspektiv på kropp, identitet og samfunn.  

Read more
12. February 2022

Verk produksjoner: The Big Dream

Vi må dessverre bytte ut Opening night med The Big Dream grunnet sykdom. Hvis du ønsker returnere billetten får du full refusjon.
Søndag kl 13 presenteres Verk i en samtale på Friteatret. Gratis inngang.

Read more
12. February 2022

Unni Spakmo, Mine Personalia

Min Personalia, Performance  Tekst leses av Gunn Inger Aareskjold  Unni Spakmo er billedkunstner, hun bor og arbeider i Porsgrunn, hvor hun er med i et atelierfellesskap. Primært arbeider hun med det […]

Read more
12. February 2022

Konsert: Muovipussi Finsk elektropunk!

Finsk elektropunk! Muovipussi er som vakre men råtne egg som får sjelen din til å vri seg av velbehag! Billetter selges i døren!

Read more
11. February 2022 - 13. February 2022

Sagliocco Ensemble: Kunst for mingling

Den svært entusiastiske kunstelskeren Jeanette (Guandaline Sagliocco) tar publikum med inn i utstillingen til Linda Kolstø. Gratis entré, ingen påmelding, bare kom! Varighet: 7 minutter

Read more

Film: Min middag med Tor Arne

Da landet stengte ned i 2020 bestemte Tor Arne Ursin og Even Bolstad seg for å filme sin egen middagsavtale inspirert av filmen My dinner with André.

Read more

Linda Kolstø: Utstilling

Utstillinger og performance under festivalen!
Foto: Linda Kolstø

Read more
13. February 2022

Ossavy & Farner: Trøste og Bære (Arbeid i prosess)

Ossavy og Farner arbeider med nytolkninger av kjente sanger, fremført av skuespillere med sans for fortellingene, scenene og det dramatiske potensialet i låtene. Gjenkjennelig, men likevel nytt.

Read more
11. February 2022

I mørket på R.i.P.

En festival i festivalen! Med Duestien Top Boys, Chris Erichsen, Dahle & Løberg og
S V A R T E B O K A

Read more

Astrid Mæland  WORKSPACE Urpremiere

Det skulle vært urpremiere på hennes soloforestilling under Vinterscenen, men den ble avlyst på grunn av sykdom. Nå skjer det 24 mars!

Read more
11. February 2022

Prosessvisning: Liv Kristin Holmberg og Hanna Barfod: Mens vi venter på Hudriket

Publikum blir tatt med til et hemmelig sted hvor dere får en introduksjon til Hudriket … Det blir satt opp gratis buss fra Friteatret. NB! Billetter må bookes på forhånd på sms.

Read more
12. February 2022

Verkstedvisning: RENARDE KANSKJE DEN STORE STYGGE REVEN 

KANSKJE DEN STORE STYGGE REVEN is a puppetry saga exploring the lives of the nonhumans.
With a bunch of things and songs, the human puppeteers animate a world where animals, bacterias and plants are telling stories about different kinds of families, different ways of being oneself and with others.Through an ever growing series of short episodes, the puppetry saga composes and composts stories about a multinatural world. 

Read more
11. February 2022

Verkstedvisning: Ibrahim Fazlic  Mamma Masochist 

Visning av arbeid tidlig i prosessen. “Mamma Masochist” inviterer til en scenisk undersøkelse av morskapet gjennom gjensidig avhengighet, infantilisering, regress, oppofring og masochisme

Read more
11. February 2022

Prosessvisning – Håvve Fjell: Love Hurts

En utbrent og deprimert fakir som har pensjonert seg fra Sideshowet og parkert spikersenga trer ut av sitt trygge element. Fysisk smertemestring var hans styrke og karriere i mange år, men i møtet med kjærlighetssorg og depresjon er han maktesløs. Vil han kunne mestre sin mentale smerte ved å iscenesette den?

Read more
11. February 2022

UTSATT! Konferanse: Ny politikk for Scenekunsten?

Grunnet restriksjoner og risk for å måtte gjennomføre delvis digitalt, har vi valgt å utsette konferansen til Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival  i Juni. Velkommen igjen når vi kan samles fysisk til debatter og samtaler!

Read more