Content not translated?
Try autotranslate

Hurra for støtte til Teaterparken!

Hurra! Vi har fått en bevilgning på 26 millioner kroner over Statsbudsjettet til å bygge Teaterparken – et nasjonalt kompetansesenter for fri scenekunst. Siden torsdag 3 okt, da Åslaug Sem-Jacobsen kom med nyheten her i Porsgrunn har responsen blant våre samarbeidspartnere og publikum fra alle kanter vært enorm. En takk til alle dere som har sendt oss glade tilrop på alle mulige plattformer og en takk til politikerne i Regjering og Storting som satser på prosjektet vårt. Med denne støtten fra staten har vi tro på at et nytt bygg for scenekunst i Porsgrunn endelig kan bli noe av om få år.

Og til dere som er interessert i å søke om residens på Grenland Friteater: vi har ikke så mange kvadratmeter foreløpig, men vi har kompetanse på mye og den deler vi gjerne.  Mer informasjon om hvordan du søker finner du her: Søk residens – Grenland Friteater

Med Teaterparken åpner Grenland Friteater dørene for scenekunstnere og ensembler som ønsker å utvikle sitt arbeid. Teaterparken retter seg særlig mot ensembler som ønsker residens i dialog med Grenland Friteater og lokalmiljøet for å prøve ut sine idéer, få hjelp til prosjektutvikling og som ønsker å vise prøveforestillinger for publikum.

Teaterparken skal gi profesjonell erfaring, veiledning, tekniske muligheter for utprøving av kollektive ferdigheter og samhandlingsmodeller, strategier for samfunnskontakt og publikumsutvikling og et nettverk å bygge videre på, nasjonalt men også internasjonalt.

Teaterparken retter seg først og fremst mot nydannede ensembler innenfor scenekunst med tydelige kunstneriske visjoner – det vil si unge og mindre etablerte kunstnerkonstellasjoner med stort kunstnerisk potensiale. Vi vil bl a legge vekt på ensembler som har ambisjoner om å produsere scenekunst som skaper nye relasjoner til publikum – enten det dreier seg om nye publikumsgrupper eller nye steder å presentere scenekunst utenfor tradisjonelle scenerom.