Content not translated?
Try autotranslate

Nyhetsarkiv

NYHETER

Bjørg Vik kveld på Karjolen

5 oktober. En litterær festaften med variert program. Bokbad, kåseri, høytlesing, litteraturkviss med bokpremier, musikalske overraskelser og selvsagt; utdeling av Bjørg Vik-prisen 2023 ved Sparebanken Sør.

Les mer

Helt ny barneteater festival 7 og 8 okt!

Teater Avvik med Tobias og Lars Vik har siden 2011 laget og turnert teater for barn og unge. På den første Oktopuss-festivalen spiller de samtlige forestillinger de har på repertoaret.

Les mer

Visning på Sjøfartsmuseet

Absurde Virkeligheter/Absurd realities: Residensvisning av den ungarske regissøren Victor Olāhut. En utendørs multimedia-forestilling med Joakim Dan Jørgensen, i kveldslyset på Sjøfartsmuseet.

Les mer

Nok en strålende anmeldelse av Labyrint!

Ådne Evjen skriver fra Politisk Korrekt Teaterfestival på Hamar: God kunst skal få oss til å tenke, få oss til å nærme oss erkjennelser i oss selv, få oss til å skjelve i grunnvollene. Akkurat det lykkes Karawane særdeles godt med…

Les mer

Intervju med Tor Arne Ursin

av Victor Olahut. I had the chance to spend a little more than three weeks in the company of theatre director Tor Arne Ursin and was surprised to discover that theatre can be made calmly and generously.

Les mer

Velkommen til Frida!

Vi er så glade for vår nye daglige leder Frida Oline Johansen Winther. Hun har lang fartstid som teatermedarbeider i mange roller, både foran og bak scenen. Her er link til intervju fra 2022, en fin presentasjon av denne flotte personen. Foto: Espen Mindrebø.

Les mer

Til Teaterdagene på Lillehammer

Gunn Inger Aareskjolds forestilling Gi meg en klovn mens jeg lever, er invitert til Teaterdagene på Lillehammer 15 september. Har du ikke sett den, og er i nærheten av Lillehammer den kvelden, så har du sjansen!

Les mer

Til Spania

Geddy Aniksdal, Marija Bliznac og Grethe Knudsen reiser denne uka til Teatro Residuis tredje internasjonale teatermøte for kvinner i scenekunstfeltet med tittelen «Tradición, Transmisión, Transgresión».

Les mer

Fugletinget settes opp igjen!

Fullt hus i mai, nå settes den opp igjen! Lars Vik har skrevet teksten til teatergruppa ved Crux Tilja. Spilles i bakgården på Friteatret 13 – 15 september, ved det store treet Regi: Geddy Aniksdal.

Les mer

Bok om Harde Tak

Vi har blitt scenekunst klassiskere!!! Black Box Teater lanserer bokserien Scenekunstklassikere, et dypdykk i den frie scenekunsten fra 1970-tallet og fram til i dag. Første bok er skrevet av Chris Erichsen om Grenland Friteaters forestilling Harde tak som hadde premiere i 2000.

Les mer

URD til Markedet for Scenekunst

URD, som hadde premiere under PIT i juni, er invitert til å spille på Teatermarkedet i Sandefjord i august. En produksjon av og med Nina Ossavy, med Milla Wexels, og regi Anne-Sophie Erichsen. En coproduksjon med GF

Les mer

Gratis prøvevisning

Søndag 27 august kl. 13.00 på Friteatret inviterer Sara Karoline Steinmoen til åpen visning av forestillingen Om du så det jeg ser. Aldersgrense 11 år.

Les mer

Transit festivalen 9-14 august

Geddy Aniksdal skal delta på den årlige Transit Festival, der hun skal gi en workshop. Festivalen arrangeres av Julia Varley fra Odin Teatret i Danmark. Tittelen på årets festival er Poetry in Space.

Les mer

Labyrint til teaterfestival

Labyrint med Karawane, som fikk seks på terningen i TA, er invitert til å spille på Politisk Korrekt Teaterfestival på Hamar 1 september. Festivalen arrangeres av Teater Innlandet.

Les mer

PIT vel overstått!

Det gikk så bra i år også, med knallvær! Til sammen hadde PIT 2023 et publikumsbesøk på om lag 21000 mennesker. Festivalen bød på 27 kompanier fra 10 land, med forestillinger som ble spilt både inne og ute.

Les mer

Hurra!

Grenland Friteater har fått bevilget kr 450.000 til aktivitetsprogram rettet mot barn og ungdom fra fra Sparebankstiftelsen DNB. Tusen takk, vi gleder oss!

Les mer

Forestilling på en uke!

5 august kl. 19.00. For fjerde år på rad er disse fine skuespillerne fra Kortreist Teater på residens hos oss: Emma Rolfsnes Sele, Mathias Hansen og Sander Jordbakke. Utfra en gitt impuls, skaper de en helt ny forestilling på kun en uke!

Les mer

Til Italia

Lars Vik og Geddy Aniksdal skal spille på FLIPT – Intercultural Laboratory Festival of Theatre Practices organisert av Teatro Potlach i Fara Sabina. Støttet av Danse og Teatersentrum

Les mer

Prinsessa på fjerten

15 juli på Ælvespeilet! En liten og morsom forestilling på rim for de små, av og med Gunn Inger Aareskjold, med fjerteknapp designert av Einar Ottestad. En coproduksjon med Grenland Friteater

Les mer

Til Beograd!

Solvitur Ambulando lager nye vandrturer i parkene i Beograd under festivalen Arts an Human Rights, arrangert av Dah Teater

Les mer

Urpremiere under PIT

Skuespiller Nina Ossavy i samabeid med billedkunstner Milla Wexels skaper en visuelt betagende verden. Tema er hvordan verden ble skapt i følge norrøn mytologi – i et feministisk perspektiv! Regi: Anne-Sophie Erichsen. For alle fra 7 år.

Les mer

Plan 9 from outer space

Heiki Riipinen har regi på en immersiv horror/science-fiction/elektronika-musikal, fritt etter verdens verste film. Premiere 27 april på Oslo Nye Teater, med bl.a. Geddy Aniksdal. En coproduksjon med Grenland Friteater.

Les mer

Fugletinget med Tilja Teatret

Lars Vik har skrevet en ny tekst til teatergruppa ved Crux Tilja. Spilles i bakgården på Friteatret 13- 15 september, ved det store treet Regi: Geddy Aniksdal

Les mer

HÅP med Tilja Teatret

Grenland Friteater har gjennom flere år samarbeidet med Crux Tilja oppfølgingssenter, der Geddy Aniksdal jobber med å regissere konserter og forestillinger. Spilles i mars, april, juni.

Les mer

Foredrag om Herøya 1943

8 mai på Friteatret! I dette foredraget legger forfatter og regissør Tor Arne Ursin fram tanker og oppdagelser fra arbeidet med manuset til forestillingen Herøya 1943, som hadde premiere i juni 22 og spilles igjen i juni 23.

Les mer

Premiere 2 juni

«Kall meg Tu» med Geddy Aniksdal og Guttorm Guttormsen har premiere på Wonderful World festivalen i Stavanger. Forestillingen er basert på Georg Johannesens oversetting av den store kinesiske lyrikeren Tu Fu sine dikt fra 700-talet.

Les mer

Gi meg en klovn mens jeg lever

Gunn Inger Aareskjold byr har skrevet en antiflink, fandenivoldsk fortelling, fylt med galskap og morbide tanker om en sykdom som de fleste har et forhold til. Spilles på div. arrangementer framover. Regihjelp ved Anne-Sophie Erichsen

Les mer

Å være død er for lettvint

I fjor utkom en biografi om den hardtslående forfatteren Georg Johannesen. Grenland Friteater har siden 1995 produsert flere forestillinger med hans tekster. 28 mars får vi besøk av forfatteren Alfred Fidjestøl, og Harald Berntsen, Amund Børdahl, Finn Kikut m.fl, og vi framfører utdrag fra “Ingen doktor for dei daude”

Les mer

DUS-den unge scenen

Ny dramatikk for ungdom – spilt av ungdom. 17-18 mars arrangeres det DUS på Grenland Friteater. Her møtes 5 ungdomsteater-grupper fra Telemark Vestfold for å vise frem selvvalgte teaterstykker.

Les mer

Bikuben på turné

I nært og sprell levende samspill med barna dikter Lars Vik fram en fengslende historie om en bonde og biene hans. Bikuben er på turné for DKS i Agder i mars 2023.

Les mer

Arbeidsvisning med Teater Leikhus

24 mars! Å se en Leikhus forestilling er en invitasjon til en ny verden. Du blir plassert i et rom med merkelige gjenstander og kanskje du selv får bestemme hvor du vil gå eller hva du vil gjøre. Publikum går fritt rundt og opplever forestillingen gjennom hodetelefoner

Les mer

Scene! Art på Ælvespeilet

11 mars kan du se denne perlen av en forestilling, produsert av Sagliocco Ensemble i samarbeid med Grenland Friteater. Med fineste Guandaline Sagliocco i rollen som Sarah Bonnard, som har kjøpt en forestilling på internett, som hun skal spille for første gang for publikum! For alle fra 7 år og oppover.

Les mer

Dagen før dagen

Grenland Friteater markerer 8. mars uka i Grenland og inviterer til Internasjonal solidaritetskveld 7. mars kl. 19.00 på Karjolen Pub i Porsgrunn

Les mer

Alt dette er Mitt

23 – 26 februar. Anne-Sophie Erichsen har regi på Sagliocco Ensembles forestilling «Alt dette er mitt», en teatralsk omvisning i Telemark Museums utstilling «Alt dette er ditt». Med the one and only: Guandaline Sagliocco!

Les mer

Karawane: Labyrint

24 febr. på Friteatret. “Anette Röde Hagnell og Chris Erichsens scenekunstprosjekt «Labyrint» foregår nær sagt i sanntid i en midtkrigskrise. Forestillingen er blitt et mørkt men bærekraftig kunstprosjekt i post-covidtid. Labyrinten som bilde av verden.” (TA, 6 på terningen!)

Les mer

“DAVE & GOLLY” URPREMIERE!

Vi har gleden av å ha T.I.T.S. på residens hos oss for andre gang. Første gang hadde de premiere på Badman under Vinterscenen 2020. “DAVE AND GOLLY” er et stykke om virtuell ensomhet av Serge Ernandez & T.I.T.S.

Les mer

Underskogen

19 jan. står 13 unge forfattere fra forfatterstudiet i Bø på Friteatrets scene, hvor de fremfører egne, rykende ferske tekster. Hør alt fra lyrikk, knekkprosa, romanutdrag, korttekster m.m.

Les mer

Mirakelet i Rønna

14, 15 og 16 des. på Friteatret. En oppdatert og røff versjon av juleevangeliet, en brokete gjeng i en høyst personlig variant av den klassiske fortellingen, med  Tiljateatret fra Crux/Tilja

Les mer

Herøya 1943 settes opp igjen!

Mer enn 4000 mennesker så Herøya 1943 under PIT ’22. Nå kommer den tilbake under PIT ’23; spilles 6.-16.juni! Om amerikanernes bombing av Herøya i 1943, som få egentlig vet om.

Les mer

Tony Brown in memoriam

Tony Brown var mannen som brakte Kung Fu – kinesisk kampsport – til Norge. Han var Grenland Friteaters Kung Fu-lærer og en nær samarbeidspartner og god venn av teatret gjennom mer enn 30 år. Tor Arne Ursin har skrevet minnepord om Tony

Les mer

Gjestespill: Stonework

24 nov. gjester Espen Hjort og Mees Borgman oss med forestillingen Stonework, en leken og poetisk duett mellom et menneske og en stein fra Hallingskarvet.

Les mer

Herøya 1943 settes opp igjen!

Mer enn 4000 mennesker så Herøya 1943 under PIT ’22. Nå kommer den tilbake under PIT ’23; spilles 6.-16.juni! Early bird pris fram til 24.12. Tekst og regi. Tor Arne Ursin

Les mer

Til Rjukan med VGS

GF ble engasjert av Den Kulturelle Skolesekken i Vestfold og Telemark til et formidlingsopplegg for Telemarks stolte industriarv. Alle elevene i den videregående skolen i fylket får tilbud om en busstur til Verdensarvsenteret på Rjukan. Vi fikk Sander Jordbakke til å være «formidlingsingeniør» på turen.

Les mer

Gjensyn med Voff!Art

Lørdag 15 okt.kl. 12.00. Guandaline Sagliocco og Anne-Sophie Erichsen skapte Voff!Art sammen i 2008, og den spilles stadig! Et sprøtt foredrag om hunder i kunsthistorien, med karakteren Jeanettes naive, kloke og svært subjektive tilnærming.

Les mer

Ny runde med vandringer

16 – 18 sept. Etter tre utsolgte vandringer under PIT i år, inviterer vi til nye vandringer med Geddy Aniksdal og Lars Vik. Bli med på en ikke helt vanlig vandretur i bynær natur. «Jeg går meg til mine beste tanker» sa Søren Kierkegaard.

Les mer

Labyrint til Fjaler

Grenland Friteater står som coprodusent for kompaniet Karawanes prosjekt Labyrint, som fikk 6 på terningen i TA i april. Forestillingen spilles på Teaterfestivalen i Fjaler 8 september.

Les mer

Bikuben på Ælvespeilet

10 september kl. 12.00 . Lars Vik og hans Bikube! Dette er morsomt og ettertenksomt fortellerteater i tett og levende samspill med salen, passer for alle over fire år. Til slutt får alle en smaksprøve av Bikubens egne honning.

Les mer

Grenland Friteater til Peru

Hurra! Vi er invitert til festivalen La Feria Ayacucho i november! Vi har fått støtte fra FFUK og Kultur og Likestillingsdepartementet! Vi reiser med forestillinger, arbeidsdemonstrasjoner, kurs og foredrag!

Les mer

Kortreist Teater

En gjeng dyktige unge skuespillere er i residens hos oss og ska, lage en forestilling på en uke! Av og med: Erin Ask Sele, Mathias Hansen, Johannes Nikolai Aas og Sander Jordbakke. En gitt impuls utvikler seg gjennom improvisasjon, idemyldring og manusarbeid til en splitter ny forestilling på få dager!

Les mer

Nytt teaterbygg?

I flere år har det vært diskutert muligheter for videreutvikling, flytting eller utvidelse av Grenland Friteaters lokaler. Nå har teateret og Porsgrunn Utvikling i samarbeid fått utarbeidet nye skisser for en utvidelse.

Les mer

Om Herøya 1943

Dette er programteksten til forestillingen, der Tor Arne Ursin skriver om bakgrunnen for amerikanernes angrep og hva han fant ut underveis

Les mer

DAGSKONFERANSE under PIT

15 juni kl. 10.30. NY POLITIKK FOR SCENEKUNSTEN? Hvor går veien framover for norsk scenekunstpolitikk? Streames her:https://www.youtube.com/watch?v=dej7XKXAkd8

Les mer

Flott anmeldelse i TA

Grenland Friteater klarer det ingen andre i Norge klarer; å sette opp et historisk spel i en stor by og få det til å bli en suksess. Herøya 1943 anmeldt av Marianne Solberg.

Les mer

Bikuben på PIT

Lars Viks sjarmerende forestilling vises i PITs gateprogram. I nært og sprell levende samspill med barna dikter han fram en fengslende historie om en bonde og biene hans.

Les mer

Gateprogrammet

Klovner, akrobater, figurteater, musikk og dans. Gatene fylles av artister av ulike slag fra fjern og nær. Byens mange restauranter serverer mat fra ulike kjøkken med eksotiske smaker.

Les mer

Karawane på Bomuldsfabrikken

Forestillingen Labyrint, som fikk 6 på terningen i TA i april, skal åpne utstillingen til Per Inge Bjørlo på Bomuldsfabrikken i Arendal 14 mai.

Les mer

Foredrag om bombinga

24 mai på Friteatret. I dette foredraget legger forfatter og regissør Tor Arne Ursin fram tanker og oppdagelser fra arbeidet med manuset til forestillingen Herøya 1943.

Les mer

Vil du være hjelper?

Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival 14 – 18 juni. Velkommen som frivillig til sommerens morsomste jobb, møt nye folk og artister fra fjern og nær!

Les mer

Ønskereprise 21 april: Gi meg en klovn mens jeg lever

Få med deg Gunn Inger Aareskjolds fandenivoldske monolog om sin tid som pasient. Under den humoristiske overflaten ligger det et øredøvende skrik, en umulig smerte og et dypt alvor.

Les mer

Til Colombia og USA

No Doctor for the Dead med Geddy Aniksdal og Anette Röde Hagnell, tekster av Georg Johannesen, er invitert til Colombia og USA i april!

Les mer

Premiere Karawane – Labyrint

Hurra! Seks på terningen i TA! Anette Röde Hagnells nyskrevne tekster, framført i samarbeid med Chris Erichsen, Snorre Sjønøst og Sigvei Ringvold. Ble spilt på Spriten Kunsthall i Skien 1, 2 og 3 april

Les mer

HÅP med Crux Tilja Teatret

Grenland Friteater har gjennom flere år samarbeidet med Crux Tilja oppfølgingssenter, der Geddy Aniksdal regelmessig jobber med å regissere konserter og forestillinger

Les mer

Aage og Eg

Spilles i Telemark i februar/mars. Bli med Leif Arild Sanden på en personlig reise i Aage Samuelsens verden; fra Bakken i Skien og til Hotell Dalen.

Les mer

Vinterscenen ble en suksess!

Hurra! Norge åpnet opp og vi hadde en super festival, med forestillinger, verkstedvisninger, tur i skogen, konserter, performancekunst, aksjonsteater i det offentlige rom m.m.

Les mer

Kvinnefestival i Warzawa

Geddy Aniksdal skal holde et kurs under tittelen Performing Words i samarbeid med Gilly Adams på et Magdalena Symposium i Warzawa i mars

Les mer

Bjørg Vik-kveld på Kafé K 6.april

Lars Vik kåserer om arbeidet med og mottakelsen av biografien “Bjørg Viks vei”. I tillegg vil det bli konsertinnslag, overraskelser og kviss!

Les mer

Scenekunst.no om Vinterscenen

Under overskriften Sårbarhet og tilstedeværelse skriver Marianne Solberg reflektert om festivalen som vi gjennomførte 11-13 februar!

Les mer

Spilles på Nesodden 27 febr!

Sangen blir borte er dokumentarteater om forholdet mellom mor og datter når demens rammer. Coproduksjon mellom Nina Ossavy og Grenland Friteater

Les mer

Workspace, urpremiere 24 mars

Det skulle vært urpremiere på Astrid Mælands soloforestilling under Vinterscenen, men den ble avlyst på grunn av sykdom. Nå skjer det 24 mars!

Les mer

Ekstra billetter til Muovipussi!

Hurra, en meteren er borte, så da har vi lagt ut flere billetter til finsk elektropunk konserten på Karjolen i kveld lørdag 12.2, som egentlig var utsolgt!

Les mer

Hyllest til irakisk forfatter!

Med Laundry of Legends inviterer Jassem Hindi inn i en fascinerende verden av tegninger, poesi, mat og drikke, med en vakker hyllest til den irakiske, kvinnelige poeten Nazik El Malaika

Les mer

Verk Prod: The Big Dream

Verk skulle ha spilt Opening Night, men da covid kom klarte de å snu seg rundt og kommer med The big Dream i stedet. Resultatet er både sympatisk, nostalgisk og teatralt intelligent…Verk Produksjoner har på nytt vist at de er et av våre viktige skapere av samtidsteater.” Norsk Shakespeare Tidsskrift

Les mer

Festivalpass lønner seg!

Se alle forestillingene under Vinterscenen. Heftig program med bl.a. Mia Habib, Verk Produksjoner, Nina Ossavy, Ibrahim Fazlic, Jassem Hindi, Aniksdal/Vik og mange fler.

Les mer

Å, du hildrande du!

Plutselig tikker det inn melding om at «styret i Sonja og Emil Auberts legat har besluttet å gi Grenland Friteater en gave på kr 100.000, […]

Les mer

Årets julegave?

Billettene til Herøya 1943 av Tor Arne Ursin, som spilles under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i juni 2022, ligger ute for salg nå!

Les mer

Jeg ble helt ærlig blåst av banen.

– En flott forestilling hvor jeg kjente igjen virkemidler fra pensum i emnet Lek, læring og barns meningsskaping, sier masterstudent Henriette Webb Verås.

Les mer

Vi må få flere kunstopplevelser i barnehagen!

Barns kunstopplevelser blir større om de deler den med hverandre, viser forskning. Kanskje på tide å få mer lim på fingrene?

Les mer

Anmeldelse!

Forestillingen «Aluminiumsongar» er en ærlig, modig og rørende fortelling om familien og oppveksten med smelteverket i Årdal – til den brune puben Sailors In i industribyen Porsgrunn. Porsgrunn Dagblad

Les mer

Lars Vik med biografi om Bjørg Vik

Strålende anmeldelse på NRK! I en varm skildring av sin mor leverer Lars Vik et ærlig og nært portrett av forfatteren, samfunnsaktøren og privatmennesket Bjørg […]

Les mer

Julegave?

Billetter til Herøya 1943, GF’s store utendørs forestilling på PIT 2022, ligger ute for salg. Den dramatiske historien om amerikanernes bombing av Hydro. Tekst og regi: Tor Arne Ursin

Les mer

Premiere av Lars Vik

Vi har i år gleden av å samarbeide med Porsgrunn Amatørteater som fyller 50 år. Ny juleforestilling skrevet av Lars Vik, om Porsgrunn Porselen og nisseserviset.

Les mer

Min middag med Tor Arne

Da landet stengte ned i 2020 bestemte Tor Arne Ursin og Even Bolstad seg for å filme sin egen middagsavtale inspirert av filmen My dinner with André. Filmet av Dag Haddal og Lars Løberg.

Les mer

Ledig stilling som teatertekniker

Har du lyst til å komme til Porsgrunn og jobbe med en fin og kreativ gjeng som opererer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt? Vi ser […]

Les mer

Gjestespill med Lalla og Rose

Lena Barth Aarstad og Ruben Kvålseth i toppform. Avsluttes med Kviss med Maria! 10 november på Friteatret!

Les mer

En stor takk!

Takk til alle som bidro til Stedsans! Mer enn 200 involverte, 1800 publikummere, terningkast 6 i Varden, vi hjerter dere alle!

Les mer

6 på terningen!!!

Varden skriver: Stedsans-forestillingen bør skape misunnelse hos alle andre byer, eller like godt pilegrimsvandring til porselenbyen – for her er det mer enn nok av […]

Les mer

GF til Spania!

Verden åpnes! I oktober skal No hay Doctor para los Muertos (Ingen doktor for de døde) spille på en internasjonal kvinne teaterfestival i Ayllon.

Les mer

PIT HAPPENED!

Ja, hurra, vi fikk det til! Ikke noe i gatene, men mange fine forestillinger innendørs, utsolgte hus, smittevern i orden, glade mennesker OG fyrverkeri til slutt!!!

Les mer

Anmeldelser fra PIT

Lars Elton fra Norsk Shakespearetidsskrift har vært på PIT, der han har anmeldt Sangen ble borte med Nina Ossavy, Aluminiumsongar med Geddy Aniksdal og To Ord med Guandaline Sagliocco.

Les mer

Urpremiere på PIT

Aage og Eg med Leif Arild Sanden, regi Tor Arne Ursin. Bli med på en personlig reise i Aage Samuelsens verden; fra Bakken i Skien og til Hotell Dalen.

Les mer

Urpremiere under PIT

I Sangen blir borte tar Nina Ossavy utgangspunkt i sin mors tiltagende demens, og undersøker betydningen av minner, barndom og det å miste. Alle har vi noen å miste. Ved demens mister man den man elsker i flere etapper.

Les mer

Del kulturrådet i to

Scenekunst.no har publisert en artikkel av Tor Arne Ursin. Han  mener at motsetningene mellom et råds-system etter armlengdes-prinsippet og et kulturdirektorat er blitt for stort og at Kulturrådet bør deles i to.

Les mer

Vil du bli festival hjelper?

Vil du ha ansvar for et spillested? Være vertskap for en spennende gruppe? Hjelpe artistene i Festivalgata? Servere i kantina? Her er det bare å gå bananas i morsomme oppdrag – i et fabelaktig sosialt miljø.

Les mer

Utsatt til 2022

Dessverre har vi ikke lov til å sette i gang prøver på et så stort prosjekt med så mange involverte. For andre år på rad ser vi oss nødt til å utsette Herøya 1943 til neste års festival, 2022. Men det blir festival i 2021!!!

Les mer

Utsatt! Porsgrunn Fortelller

Dessverre er Porsgrunn Forteller utsatt p g a smittevernreglene. Ny dato kommer!

Les mer

Det blir festival!

Endelig et lyspunkt i sikte: Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival skal gjennomføres 15 – 19 juni. Men at det blir annerledes i år må vi nok innse. Mer nasjonalt enn internasjonalt…

Les mer

Intervju med Tor Arne Ursin

Turteatern i Stockholm har laget en intervjuserie med ulike kunstnere under tittelen: Vi inspireras av. Denne uka: Tor Arne Ursin!

Les mer

8 mars på Friteatret

Åpent hus i lun, uformell stemning med enkel bordservering i teatersalen.
Vi gleder oss over å kunne samles!

Les mer

Teater i galleriet

Galleri Osebro har invitert Guandaline Sagliocco med regissør Anne-Sophie Erichsen til å lage performance på galleriet. Spilles i mars

Les mer

Til fortellerfestival i Oslo

Gi meg en klovn mens jeg lever er invitert til fortellerfestivalen i Oslo 21 mars. Med Gunn Inger Aareskjold, regi Anne-Sophie Erichsen. Spilles også på Friteatret 25 mars

Les mer

Bikuben på Ælvespeilet

En nydelig forestilling for de små. Ælvespeilet har åpnet igjen, til glede for oss alle. Spilles 27 mars.

Les mer

Workshop med forfatterstudenter

Da er vi i gang med det årlige samarbeidet med forfatterstudentene fra Bø. Vi stunt iscenesetter tekster, med streaming!

Les mer

Gjestespill med Lalla og Rose

På Friteatret 10 november kl. 19.00. Lena Barth Aarstad og Ruben Kvålseth i toppform. Avsluttes med Kviss med Maria!

Les mer

Om Ingemar Lindh

Tor Arne Ursin har skrevet en artikkel om en av våre aller viktigste læremestere, som alltid er med oss.

Les mer

Gjestespill i Fredrikstad

Midt i november gjester Grenland Friteater Høstsaft, en finfin festival arrangert av Studium Actoris

Les mer

Bokbad Omvegen Heim

«Pul aldri ein årdøl!» lød rådet i Årdalstangen, og gjaldt for alle hadde som intensjon å flagge ut og komme seg bort fra industribygda. Geddy […]

Les mer

Gi meg en klovn mens jeg lever

Endelig ute igjen etter en lang korona pause med avlysninger. Forestillingen spilles 4 desember i Ski. AVLYST!

Les mer

Ibsen for barn

AVLYST! en vanvittig versjon av Et Dukkehjem for små barn, vises på Kimen Litteraturfestival i Larvik 4 november

Les mer

Harald Berntsen: oppsang til Aluminiumsongar

Historikeren Harald Berntsen holdt innledning som introduksjon til Alumiumsongar på Ælvespeilet.

Les mer

Scene! Art på Black Box

Scene! Art er for tiden på turné på skoler i Kristiansand. Lørdag 24 og søndag 25 oktober spiller vi på Black Box Teater i Oslo.

Les mer

Bombingen av Herøya

9 oktober, Menstad Bydelshus. Foredrag av og med Tor Arne Ursin. Gikk du glipp av det? Kan bestilles ved henvendelse til post(att)grenlandfriteater.com

Les mer

Bikuben på turné

Bikuben med Lars Vik er på en omfattende turné fram til midten av oktober. Både barnehage forestillinger og åpne forestillinger, fra Odda til Kristiansand!

Les mer

Norsk barnedramatikks historie

14 oktober lanseres det store bokverket om norsk barnedramatikk, der bl.a Turid Balke, Klaus Hagerup, Tor-Åge Bringsværd og Lars Vik presenteres.

Les mer

Scene!Art på turné fra 12 okt.

Guandaline Sagliocco skal treffe skolebarna i Agder, og hun skal på Black Box i Oslo med denne perlen av en forestilling, som er en coproduksjon med Grenland Friteater

Les mer

Foto fra Stedsans

Da er Stedsans i Porsgrunn 2020 over for denne gang. Tusen takk til alle, over 200 var med foran og bak og noen overalt. Se noen av Dag Jenssens nydelige bilder her

Les mer

I Boks

I Boks er en performativ kunst/forestilling om eldre pleietrengende som vises på Nesodden 25 og 26 september. Geddy Aniksdal er en av skuespillerne.

Les mer

Tusen takk!

Stedsans 2020 er overstått! Helt utsolgt, ingen datt i vannet, Porsgrunn har ingen korona tilfeller akkurat nå, hurra og TUSEN MILLIONER TAKK til alle dere som har vært med!

Les mer

Telemarkshistorier

Visit Telemark publiserer en serie med Telemarkshistorier. I den forbindelse har de snakket med Grenland Friteaters Geddy Aniksdal.

Les mer

Munnbind til Colombia!

Her er en liten film som viser hva pengene Magdalena Norway fikk inn på auksjonen på arrangementet på Friteatret 8 mars 2020 (!) har gått til.

Les mer

Fikk Chevrolet i gave

Ragnar Pedersens tidligere familiefirma Arne Pedersen Transport lever på et vis videre når han nå gir bort sin Chevrolet 1928-modell til Grenland Friteater.

Les mer

Ekstra billetter!

Stedsans var helt utsolgt, men i dag har vi lagt ut noen få ekstra billetter til hver vandring. Først til mølla! Foto fra stasjonen Galleri Bratsberg som er under arbeid.

Les mer

Premiere 26 juni! Hør den nå!

Vi er stolte og glade over å ha verdenspremiere på det nyskrevne stykket VIRUS – en fuge av nylig Hedda nominerte Fredrik Brattberg!

Les mer

Grenland Friteater til Colombia

Grenland Friteater skulle reist til Bogota med forestillingen Flyktningens 7 songar. Det blir en digital reise, på spansk!

Les mer

Foto fra Porsgrunn forteller

Nydelig kveld på Bymuseet 11.6. Fantastisk å møte publikum igjen! Takk til alle som kom. Her er noen av Dag Jenssens bilder

Les mer

HERØYA 1943 OG ANDRE HISTORIER

Nettopp i disse dager skulle vi hatt premiere på den store forestillinga om bombinga av Herøya i 1943 og spilt for tusenvis av mennesker som har kjøpt billett.

Les mer

Podcast 6

Hør om hvordan teatret gikk fra å være en «vanlig» teatergruppe til å bli et eksperimentelt teaterlaboratorium med mange internasjonale forgreininger.

Les mer

Podcast 5

I dagens episode hører vi en samtale mellom forfatter og filmskaper Tom Hovinbøle og Grenland Friteaters Tor Arne Ursin, om forestillingen Smuglere.

Les mer

Flott anmeldelse av Karawane!

Karawane snudde seg rundt, fylte salen på teatret med trygg avstand og antibac, og lagde en digital variant til Vårscenefest. Les den fantastiske anmeldelsen her

Les mer

Omvegen Heim

I dagens podcast  kan du høre Geddy Aniksdal lese siste del av teksten Omvegen Heim, om språk, teater og klassebevissthet. Del 1 og 2 finner du også her, eller på Spotify.

Les mer

Teatrene må tåle å bli sett i kortene

Debatten i Varden om offentlig støtte til teatre ble igangsatt av FRP’s Jørn Inge Næss. Tor Arne Ursin responderer her.

Les mer

Ny artikkel av Geddy Aniksdal

“Days like these” er Geddys refleksjoner om disse dager, skrevet langt inne en hytte i skogen i april 2020. Publisert på nettsiden til The Magdalena Project

Les mer

Herøya 1943 blir utsatt til 2021

Vi er så lei for det, men situasjonen gjør det umulig for oss å gå i gang med forberedelser og prøver nå. Forestillinga spilles i juni 2021.

Les mer

Digital hilsen med Ratataboo

Grenland Friteater har i mange år samarbeidet med Kjartan Fløgstad. I disse dager skulle Tor Arne Ursin vært på turné med ham. Her er vår digitale hilsen, med både fram og tilbakeblikk på forestillinger om Herøya. Gjenhør med den legendariske låta Dalen Portalen, første gang framført i forestillingen Harde Tak

Les mer

Smuglere, av Tor Arne Ursin

Korona gir tid til skrive vår historie. Her er den ganske så ville og fantastiske fortellingen om tilblivelsen av utendørsforestillingen SMUGLERE. Grenland Friteaters forestilling Smuglere, […]

Les mer

Direktesendt barneforestilling

Digitale forestillinger! Lars og Tobias Vik sender direkte flere ganger i uka, her kan dere se forestilling nr 4 med Geddy Aniksdal og Maria Løkken.

Les mer

Friteatret er korona stengt fram til 14 april

Men vi som jobber her er ikke stengt. Vi sitter rundt omkring i hjemmene våre og kan nås på telefon og mail

Les mer

Korona avlysninger

På grunn av viruset, er vi dessverre nødt til å avlyse flere av våre arrangementer, turnéer og forestillinger. Nettsidene oppdateres, følg med.

Les mer

Bombingen av Herøya ble sensurert bort i avisene – nå blir det teater

9. juni går teppet opp for en av de mest ambisiøse forestillingene Grenland Friteater noen gang har laget.

Les mer

Hvor ble det av gjesteboka til Admini?

Ursin til Porsgrunn Dagblad: Admini blir en del av forestillingen Herøya 1043. Historien om stort selskap på åpningen 9. april 1940 er fortalt før, men regissøren har funnet lite om hvem som frekventerte Hydros residens og hva de gjorde der.

Les mer

8 mars på Friteatret

Åpent hus, kunstnerisk rapport fra fotokunstneren Katharina Barbosa Blad, kviss, retro salg, amerikansk auksjon, mat, noe å drikke m.m. Hjarteleg velkommen!

Les mer

Filmklubben: Las Sandinistas

fredag 6 mars kl. 19.00 på Grenland Friteater Regi: Jenny Murray Nicaragua/USA 2018, 97 min Aldersgrense 18 år pga servering Tekstet på engelsk Dette er […]

Les mer

Til festival i Colombia

Geddy Aniksdal og Tor Arne Ursin fra Grenland Friteater er invitert til å spille Flyktningens Sju Songar i Bogota i april. Gjestespillet er støttet av Danse- og Teatersentrum via støtteordningen finansiert av Utenriksdepartementet.

Les mer

Vinterscenen ble en suksess!

Ca 50 kunstnere har satt hverandre stevne og delt arbeidet sitt med både publikum og kollegaer. To urpremierer med unge scenekunstgrupper som har hatt residens på Grenland Friteater.

Les mer

Litteraturgarasjen om Vinterscenen

Grenland Frieteaters yngste festivalsatsing, Vinterscenen, er et modig arbeidsverksted og utstillingsvindu for en viktig og utsatt gruppe innenfor kunst- og kulturfeltet.

Les mer

Stedsans i selskap med Aker Brygge og Nidarosdomen i ny kåring: 

Det velrenommerte tidsskriftet Byggekunst har laget en kanon for norsk landskapsarkitektur fra 1969 til 2019. For 2005 har fagjuryen valgt suksessen Stedsans.

Les mer

Festivalsjefens fine ord

Anette Röde Hagnell om Vinterscenen: Årets föreställningar präglas av nödvändighet. Konstnärer som skapar utifrån nödvändigheten att bryta ut i ett statement som vuxit efter att ha legat och pyrt i lång tid.

Les mer

Konferanse på Vinterscenen 7.02

Kulturministeren har takket ja til å komme! Konferanse på Vinterscenen: Scenekunststrategier for framtida-Et helhetlig blikk på scenekunsten.

Les mer

Underskogen

16 januar står 15 unge forfattere fra forfatterstudiet i Bø på Friteatrets scene, hvor de fremfører egne, rykende ferske tekster. Her er alle genre og stilarter representert: lyrikk, knekkprosa, romanutdrag og korttekster. Og hvem vet, kanskje finnes noen av landets nye, litterære stemmer blant dem?

Les mer

Noen som kan fortelle om tvangsarbeiderne på Herøya?

Tor Arne Ursin driver detektivarbeid for å grave fram mer fakta om Herøya 1943, nazi-Tyskland og Hydros rolle. Det blir kjernen i Grenland Friteaters hovedforestilling på PIT 2020.

Les mer

Nye PIT sider!

Ikke nok med at Grenland Friteater har splitter nye nettsider. PIT også!!! Takk til de fine fine tålmodige , veldig tålmodige folka på Folkebadet som har holdt ut med oss og 1000 detaljer.

Les mer

Grenland Friteater til Spania

I november gjester Grenland Friteater de spanske byene Malaga, Sevilla og Almeria med No Hay Doctor para los Muertos, arbeidsdemonstrasjoner og workshops.

Les mer

Til Litteraturuka i Vestfold

Både Da New Age kom til Bygda, Aluminiumsongar og Bikuben skal spille på Litteraturuka i Vestfold 6, 7 og 9 november.

Les mer

Langt vennskap i teater

A Brief Talk about a Long Friendship in Theatre — Stacy Klein of Double Edge Theatre and Geddy Aniksdal of Grenland Friteater

Les mer

Grenland Friteater til Tsjekkia

Geddy Aniksdal og Tor Arne Ursin er straks på vei til Tsjekkia, der de skal spille 7 Songs of the Refugee på Monodrama festival i Cheb 5 oktober.

Les mer

Dødsgøy byvandring på kirkegården

Under tittelen Dødsgøy byvandring på kirkegården har journalist og fotograf Bjørn Harry Schønhaug lagt ut et stort billedgalleri fra kirkegårdsvandringen La ankeret falle – Jeg […]

Les mer

Premiere i Fjaler

Da New Age kom til Bygda med Simone Thiis, regissert av Anne-Sophie Erichsen, har premiere på Teaterfestivalen i Fjaler 14 september

Les mer

Alt utsolgt, ekstraforestilling 16.9

Alle billettene til La Ankeret falle – jeg er i havn, Stedsans på kirkegården 17 – 19 september, ble revet vekk. Rimelige billetter til generalprøve 16 sept. kl. 20.00

Les mer

Den hemmelige Bakgården

Magisk for små og store. Sagliocco Ensemble i co-produksjon med Grenland Friteater. Spilles i bakgården på Rådhuset i Porsgrunn 26 – 30 august, hver dag kl. 9.30 og 11.00

Les mer

PIT 2019 er VEL OVERSTÅTT

Årets festival er vel overstått. Overstrømmende tilbakemeldinger fra publikum har fortalt oss at kvaliteten og profilen i programmet har truffet godt. De 32 billetterte forestillingene, […]

Les mer

Stedsans på kirkegården

La ankeret falle. Jeg er i havn. Grenland Friteater iscenesetter i september en stemningsfull kirkegårdsvandring på Østre Porsgrunn kirkegård i forbindelse med åpningen av den nye kirken.

Les mer

Meierislaget er i gang!

Forestillingen, som fikk 5 på terningen i Dagbladet da vi spilte i fjor, er nå i full gang igjen på Sjøfartsmuseet i Porsgrunn. Les anmeldelsen […]

Les mer

Fantastisk festivalprogram!

Vi er stolte av å presentere programmet for Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, med superkule forestillinger fra inn-og utland, 11-15 juni 2019. Vi trenger hjelpere også forresten! Sjekk her!

Les mer

Aluminiumssongar på PIT

Geddy Aniksdal har skrevet selvbiografiske sangtekster. Komponist er Guttorm Guttormsen. Spilles 15 juni under Porsgrunn Internasjonale Taeterfestival

Les mer

Folketeatret er dødt! Leve Folketeatret!

Konferanse om arbeiderklassen på scenen og om Folketeatertanken i Norge. 12 juni 2019 under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival.

Les mer

Favorittsalmer

Salmekveld med gjest som velger kveldens salmer og samtaler om valget. Korsang og salmesang. Gjesten 9 mai er Geddy Aniksdal fra Grenland Friteater

Les mer

Premiere i Oslo 10 mai, konsert m.m.

Alt vi gjør er forgjeves (eller ikke) med Anette Hagnell, Chris Erichsen, Ali Djabbary og Einar Ottestad Spilles 10 og 11 mai 2019 kl. 20.00 på Fyrhuset i Kværnerbyen, Turbinveien 28, Oslo

Les mer

Gi meg en klovn mens jeg lever

Det er et fandenivoldsk foredrag, fylt med galskap og skeive betraktninger om en sykdom som de fleste har et forhold til. Premiere 25.4.19. Av og med Gunn Inger Aareskjold

Les mer

Grenland Friteater til Færøyene

Fritjof Fomlesen turnerer skoler på Færøyene i perioden 25 mars til 3 april. I tillegg vises Kunsten å falle og Mitt liv som Mann i Torshavn 30 mars.

Les mer

Urpremiere 28.2: Cirkus Verdensteater

Cirkus Verdensteater tar utgangspunkt i historien om Henning Dahl, anarkisten som ydmyket USA ved å snike seg inn på Henry Kissinger i Oslo i mai 1976, forkledd som skadet Vietnamveteran

Les mer

Ingen Doktor for dei Daude i Oslo

På Litteraturhuset i Oslo 14 mars. Tekster av Georg Johannesen, fremført som poesi, sanger og musikk vevd sammen i en sterk og ekspressiv forestilling

Les mer

Reisen til Venezia på turné mars 2019

En vemodig komedie av Bjørg Vik om et eldre ektepar som reiser verden rundt – i sin egen stue. En sorgmunter hyllest til fantasien – og kjærligheten.

Les mer

Vinterscenen 2019

En helg med konferanse, forestillinger, arbeidsvisninger, konsert, installasjoner, fest! mat og mye mer… 8, 9 og 10 februar Sjekk programmet her.

Les mer

Underskogen 17 januar

15 unge fra forfatterstudiet i Bø fremfører egne, rykende ferske tekster. Vi lover en uhøytidelig aften, med svært varierte tekster framført av stemmer du ikke har hørt før.

Les mer

Grenland Friteater til India

I januar reiser Geddy Aniksdal, Anette Hagnell og Tor Arne Ursin til Calcutta med “No Doctor for the Dead”, som spiller på International Womens Performing Arts Festival

Les mer

Early Bird Vinterscenen 8-10 febr

Early Bird-billetter til sterkt redusert pris i et begrenset antall er nå tilgjengelig! Forestillinger, konsert, mat, konferanse, installasjoner, street-art, lavvo, fest og mye mer.

Les mer

PIT gavekort

Vil du gi bort en opplevelse i julegave? Nå selger vi gavekort som kan løses inn i en eller flere forestillinger til PIT 11 – 15 juni 2019. Finn ut hvordan du kan hente eller få tilsendt gavekort.

Les mer

Gavekort til Meierislaget!

JULEGAVETILBUD! Rabattert gavekort til Meierislaget fram til jul. Braksuksess i 2018, alt utsolgt! Spilles utendørs på Sjøfartsmuséet 5, 6, 7 og 12, 13, 14 juni 2019 kl. 21.30

Les mer

Fotos fra Aluminiumsongar

Fra utsolgt premiere i går 29.11. Se Dag Jenssens flotte bilder fra forestillinga, som også spilles på Friteatret 30.11 og 1.12

Les mer

Premiere på Aluminiumsongar 29.nov

En teaterkonsert med Geddy Aniksdal, som har skrevet en rekke sterkt selvbiografiske sangtekster med hovedvekt på oppvekst innerst i Sognefjorden. Friteatret 29.11-1-12

Les mer

Urpremiere på TVISYN

Her spiller vest-telemarkingen Leif Arild Sanden A. O. Vinje og seg sjølv, regi Tor Arne Ursin. En co produksjon med Teater Ibsen, premiere i Treungen 9 september

Les mer

Urpremiere på UTSIKT

22.09 blir det urpremiere på enakteren UTSIKT av Gyrid Axe Øvsteng, skrevet for arkitektur installasjonen ”Gjennomsikten” på Lahelle i grenselandet mellom Porsgrunn og Skien.

Les mer

Turné i USA og Chile

My Life as a Man, The Noble art of falling og 7 Songs from the Refugee skal til USA i september/oktober, og 7 Canciones del Refugiado skal til Chile i november

Les mer

Intervju med Geddy Aniksdal

«Pul aldri en Årdøl hvis du vil komme deg vekk herfra», sa man i skuespiller Geddy Aniksdals hjembygd. Hun ville ut i verden, men endte opp i Porsgrunn. Intervju med henne i Klassekampen

Les mer

Dagbladets anmeldelse av Meierislaget

Kan åttifem år gammel arbeiderhistorie ha noe å si folk i dag? På Grenland Friteater er svaret et klart og rungende ja! Underholdende politisk folkekomedie om et samfunns valgmuligheter. Terningkast 5

Les mer

PIT 2018 vel overstått

  Årets festival er vel overstått. Overstrømmende tilbakemeldinger fra publikum har fortalt oss at kvaliteten og profilen i programmet har truffet godt. De 31 billetterte forestillingene […]

Les mer

Seg selv nok?

En kommentar til ”Basis og overbygning”, Norsk kulturråds evaluering av tilskuddsordningen for basisfinansiering av frie scenekunstgrupper

Les mer

Vil du være frivillig hjelper under PIT?

Vil du ha ansvar for et spillested? Være vertskap? Distribuere program? Hjelpe artistene i Festivalgata? Servere i kantina?Her er det bare å gå bananas i morsomme oppdrag – i et fabelaktig sosialt miljø.

Les mer

PIT programmet er sluppet!

Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival preger hele byen 12 – 16 juni! Wakka Wakka, Statsteatret, Visjoner Teater på Admini, Cirkus Xanti, Odin Teatret i kapellet, Teater Fusentast, Ingvild Hogstad, Sagliocco Ensemble m.fl.

Les mer

Teaterparken

GF ønsker å skape et senter for fri scenekunst i Porsgrunn. Et landsdekkende tilbud som skal bygge kompetanse og utvikle bedrifter innenfor kunstnerisk virksomhet.

Les mer

Kunsten og politikken – del 2

Dette er andre del av Hild Borchgrevinks utfyllende kommentar om det kulturpolitiske feltet den frie scenekunsten befinner seg i og som ble diskutert på Grenland Friteaters konferanse i Porsgrunn 16. februar.

Les mer

Kunsten og politikken – del 1

Under Vinterscenen arrangerte Grenland Friteater 16. februar en konferanse kalt “Hvor (i granskauen) skal vi gjøre av den frie scenekunsten?” Hild Borchgrevink var til stede, og her er første del av hennes kommentar.

Les mer

Vellykket festival

Da er Vinterscenen over. Festivalen fant sted i Porsgrunn 16 – 18 februar. Vi er slitne men glade. Interessant konferanse, 4 utsolgte forestillinger, magi på biblioteket, fantastisk stemning. Tusen takk til våre gode hjelpere!

Les mer

Terningkast 6 til HEARTBREAK

Ingvild Hogstad gir med humor og alvor et ansikt til kjærlighetssorgen, skrev Varden etter urpremiere 16 februar og ga forestillingen terningkast 6! Spilles på Ælvespeilet under PIT 15 og 16 juni

Les mer

Ny artikkel av Geddy Aniksdal

På nettsida til The Magdalena Project (International network for women in contemporary theatre) har Geddy Aniksdal publisert en artikkel der hun deler tanker om styrke og standhaftighet.

Les mer

Sammen er vi stærke

Marianne Klint, teaterleder for Momentum: Som vi gik den fine rute i Stedsans,opstod der i publikum et håb om, at verden alligevel ikke er ved at drukne i egoisme og selvtilstrækkelighed.

Les mer

Fin anmeldelse av Stedsans

Jeg har set meget teater i mit liv – men aldrig noget som Stedsans. Gadeteater møder streetdance møder historiske beretninger møder en ode til ventilationsrør. Kreativiteten er drysset udover Odense.

Les mer

Strålende Premiere

Her er Teater Momentums nyhetsbrev om Stedsans Odense, med flotte fotos av Dag Jenssen. Se forøvrig flere bilder under foto i menylinja

Les mer

Ekstraforestilling med HEARTBREAK

Premiere 16 februar er utsolgt, så vi setter opp en eksklusiv førpremiere torsdag 15 februar kl. 19.00 på Friteatret!

Les mer

Konferanse 16 februar

På festivalen Vinterscenen stiller vi kunstnere og politikere spørsmålet “Hvor i granskauen skal vi gjøre av den frie scenekunsten? I panelet bl.a Trine Skei Grande (V), Geir Jørgen bekkevold (KrF) og Åslaug Sem-Jacobsen (SP).

Les mer

Gikk du glipp av Alt for Vitenskapen?

Historia om Kristian Birkeland spilles under Vinterscenen 17 februar på Ælvespeilet. Dette er teaterforestillingen om den geniale forskeren som gjorde industrieventyret Norsk Hydro mulig, men  som […]

Les mer

Audition for statister

Meierislaget 1933 er vår nye storforestilling, spilles utendørs på Sjøfartsmuséet i Porsgrunn under PIT 2018. Vil du være med? Kom på uhøytidelig audition på Friteatret torsdag 25. januar klokka 18.00!

Les mer

Stedsans til Odense

Stedsans, ledet av Geddy Aniksdal, er en iscenesatt byvandring. Teater Momentum, ved By Proxy har invitert prosjektet til Odense. Premiere 31 jan. 2018

Les mer

Early bird Vinterscenen

Hvis du er tidlig ute med å bestille festivalpass, koster det kr. 530 for hele helgen. Alle arrangementer er inkludert, både på Friteatret, Ælvespeilet, Biblioteket […]

Les mer

HEARTBREAK- premiere på Vinterscenen

Urpremiere 16 februar på Ingvild Hogstads soloforestilling, en performance lecture om hjertesorg. Moderne hjerneforskning blandes med personlige erfaringer, videointervjuer, nykomponert musikk m.m.

Les mer

Underskogen, 17 januar kl. 19.00

16 studenter fra forfatterstudiet i Bø på Friteatrets scene fremfører egne, tekster: lyrikk, poesi, noveller, korttekster og mye annet. Kanskje er Norges nye, store litterære stemme […]

Les mer

Takk for 2017

Grenland Friteater ønsker alle våre teatervenner, fjern og nær, en god jul og et godt og kreativt, nytt år.

Les mer

Gjensyn med Fomlesen

Den herlig klønete og komiske Fomlesen er tilbake med sin frydefulle kombinasjon av fysisk slapstick og lettbent improvisasjon. Ælvespeilet lørdag 4 nov. kl. 12.00

Les mer

Artikkel om Reisen til Venezia

Forlagsliv har publisert en lengre artikkel om Reisen til Venezia av Bjørg Vik, under overskriften: Historien om ekteparet som reiste gjennom Europa – i sin egen stue.  Forestillingen spilles for tiden på turné.

Les mer

Ny bok fra Open Page

FUTURE CONDITIONAL – NOTES FOR TOMORROW er tittelen på en ny antologi skrevet av kvinner i teater. Geddy Aniksdal er medredaktør, og har også publisert en ny artikkel

Les mer

Reisen til Venezia på turné

Reisen til Venezia spilte for utsolgte hus under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i fjor. Nå gjenopptas forestillingen, og legger ut på turné til en rekke steder 19.oktober til 7.november.

Les mer

Ars Moriendi på Nationaltheatret 18.12

En dramatisk og musikalsk framføring av Georg Johannesens diktsamling i sin helhet. Med skuespiller Lasse Lindtner og Grenland Friteaters musiker Anette Röde Hagnell, som også har komponert musikken.

Les mer

Folketeatret og industriarven

Tor Arne Ursin deltar med et innlegg om Grenland Friteaters arbeid med arbeiderkultur på Høgskolen i Sørøst-Norge sin konferanse Fra Industri til industriarv på Campus […]

Les mer

Alt for vitenskapen! -Kristian Birkeland

Alt for vitenskapen! – Historien om Kristian Birkeland til Bø og Gullbring 15.november! Fortellingen om den geniale forskeren som gjorde industrieventyret Norsk Hydro mulig, men som nesten ble glemt etter sin død.

Les mer

Dobbeltforestilling i Kragerø

20 september er det mulig å se 2 favoritter på Kragerø Kino. Først, Geddy Aniksdals sjarmerende autobiografiske forestilling Mitt liv som Mann. Så spilles ”Kunsten å falle” av og med Lars Vik.

Les mer

Fra ide til scene

Manusskrivekurs. Har du en idé? Lyst til å skrive et teaterstykke? Kurset ledes av Tor Arne Ursin og går over en helg på Menstad Bydelshus. 29 sept – 1 okt.

Les mer

FORTELLINGER OM FRIHET

En forestilling om Bjørg Viks betydelige forfatterskap og hennes sterke rolle i samfunnsdebatten. Spilles på Ælvespeilet 23 sept. kl 17.00 i forbindelse med Bjørg Vik dagene. Etter det skal den på turné

Les mer

GF til Serbia og Colombia

No Doctor for the Dead er invitert til Nisville Jazzfestival i Serbia, og Flyktningen Sju Songar i spansk versjon skal på internasjonal kvinneteater festival i Bogota i august

Les mer

PIT 2017 ER VEL OVERSTÅTT.

Årets festival – den 23. i rekken – er vel overstått. Gode tilbakemeldinger fra publikum har fortalt oss at kvaliteten og profilen i programmet har truffet godt

Les mer

Lærer barna om sex fra scenen

PORSGRUNN (NRK): Hvordan lager man barn? Grenland Friteater skal gi barn fra seks år og oppover den detaljerte oppskriften. – Altfor drøyt, sier Partiet De Kristne.

Les mer

Scene Art til Bergen

Scene!Art, som er en coproduksjon med Sagliocco Ensemble, spiller på Mini Midi Maxi festivalen i Bergen 11 og 12 juni på Cornerteatret

Les mer

Teaternytt fra Bløygen Avis

I forbindelse med oppsettinga av Verdas søtaste turist har Bløygen Avis eksklusivt intervjua instruktør Lars Vik. Dette er m.a.o. ikkje feika njus. Les mer i Forlagsliv

Les mer

AUDITION for fedre og barn 31 mai

Vi jakter flere fedre med små poder på 2-4 år som kan bidra på en liten scene i vår hovedforestilling under PIT 13.-17. juni. Audition kl. 17.00 på Friteatret.

Les mer

Disse møter du i festivalgata i år

Gateartistene har det største publikummet under teaterfestivalen, og festivalen blar opp for at tilbudet skal være gratis for alle. 80 forestillinger skal spilles på gata. Les mer i Telemarksavisa

Les mer

Verdas søtaste turist blir teater

Dustefjertens far, Rune Belsvik, har skrevet tre bøker om livet i den vesle bygda Bløygen (og fått Kritikerprisen for det). Forlagsliv omtaler vår nye oppsetning!

Les mer

Filmpremiere: Det Umuliges Kunst

Vi er stolte over å presentere premieren på Elsa Kvammes dokumentarfilm om Odin Teatret; en roadmovie med Eugenio Barba, tilbake til Odin Teatrets opprinnelse. 14. juni på PIT

Les mer

Raserer infrastrukturen

Les klassekampens artikkel: Regjeringens regionreform for kulturlivet provoserer • 49 kultur- og kunstinstitusjoner overføres til fylker

Les mer

Omkamp om ansvaret for bevilgninger?

Regjeringen vil igjen flytte ansvaret for bevilgningen til Grenland Friteater og Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival – nå fra Kulturdepartementet til fylkeskommunen.

Les mer

Bløygen Avis intervjuer Lars Vik

I forbindelse med oppsettinga av ”Verdas søtaste turist” har Bløygen Avis eksklusivt intervjua instruktør L. Vik. Dette er m.a.o. ikkje feika njus.

Les mer

Hvor går scenekunsten

Det ville være synd å si at den blå-blå regjeringens tiltak ikke er omstridt! sier teaterregissør Tor Arne Ursin. Les hans innlegg i TA og Litteraturgarasjen

Les mer

Ny versjon av Fortellinger om Frihet

I mars og september 2017 skal Grenland Friteater på turné i Telemark med en versjon av Fortellinger om Frihet, et sammensatt program med tekster av Bjørg Vik

Les mer

Mandig på Menstad Bydelshus

Geddy Aniksdals muntre, selvbiografiske vandring tilbake til oppvekst i arbeiderklassen på Årdalstangen, til arbeidsliv på syfabrikk i Bergen,

Les mer

Foto fra Vinterscenen

Da har vi gjennomført Vinterscenen, vår nye festival, med konferanser, forestillinger, konserter m.m.! Se Dag Jenssens foto

Les mer

Forestillinger under Vinterscenen

Ida Haugen, The Mainsteam, Fjørtoft Produksjoner, Dafa Puppet, Einar Ottestad, film, Stand Up, m.m.

Les mer

Verdas søtaste turist

Under årets PIT serverer Friteatret en stor familieforestilling, basert på Rune Belsviks bok Verdas søtaste turist. Og vi tror det skal bli verdas søtaste forestilling. […]

Les mer

Underskogen

19.januar står 11 unge forfattere fra forfatterstudiet i Bø på Friteatrets scene, der de fremfører egne, blodferske tekster.

Les mer

Faglig Forum under Vinterscenen 5 febr

Hva rører seg i scenekunstmiljøet i Telemark og Vestfold akkurat nå? Hvilke prosjekter er undervegs? Vi får diverse smakebiter

Les mer

Konferanse under Vinterscenen 4 febr

Utendørs teater og lokale spel har et stort publikum og et stort kunstnerisk potensiale, men også store problemer med å overleve. Hvordan ser vi for oss framtida for spela våre?

Les mer

Konferanse under Vinterscenen 3 febr

De siste årene har vi fått nye tiltak for å fremme innovasjon og talentutvikling i kunsten og for å stimulere kultur som næring. Men hva slags kompetanse trenger vi egentlig?

Les mer

Takk for 2016

Grenland Friteater har feiret 40 års jubileum i 2016. Med totalt 467 forestillinger for 53 700 mennesker nådde teateret ut til svært mange.

Les mer

Grenland Friteater til Cuba

Anette Röde Hagnell, Tor Arne Ursin og Geddy Aniksdal skal spille Sanger av bråk og Taushet og Flyktningens 7 songar i Santa Clara på Cuba i januar.

Les mer

The Intelligence of Generosity

Jill Greenhalgh fra The Magdalena Project holdt en tale i forbindelse med Fortellinger om Friteatret som ble vist på Ælvespeilet 15 og 16 des.

Les mer

Tale av Jesper Halle

Her kan dere lese talen til Jesper Halle i forbindelse med Fortellinger om Friteatret som ble vist på Ælvespeilet 15 og 16 des.

Les mer

Vinterscenen 2017

Vinterscenen er Grenland Friteaters nye festivalhelg. Vinterscenen tar pulsen på tendenser i scenekunsten i regionen vår. Hvor er den på veg?

Les mer

Gjensyn med Sjakk og Ludo!

I forbindelse med jubileumsforestillingen Fortellinger om Friteatret 15 og 16 desember, får vi et gjensyn med bl.a. Sjakk og Ludo! Billetter ligger ute for salg nå.

Les mer

Scene Art til Canada

Scene Art!, vår coproduksjon med Sagliocco Ensemble er invitert til å spille på festivalen Les Coups de Theatre i Montreal 13 – 16 november

Les mer

Nå også som Playmofigurer!

Grenland Friteater ble kontaktet av Anders Høgli, som ville lage en forestilling der de 4 eldste skuespillerne skulle være Playmo figurer. Noe slikt har vi aldri gjort før,

Les mer

Nytappa, litterær byrangling!

30. september kl. 20.30 inviterer Geddy Aniksdal til Litterær byrangling under Bjørg Vik Dagene i Porsgrunn, med øl, vandring, og tekster av Gyrid Axe Øvsteng, Bjørg Vik ,Jan Erik Vold m.f.l

Les mer

Kurs for flyktninger

19.-23.september inviterer vi, sammen med Husam Abed, selv vokst opp i flyktningeleir i Jordan, til teaterkurs for flyktninger.

Les mer

Ars Moriendi

Anette Röde Hagnell skal i samarbeid med Lasse Lindtner framføre Ars Moriendi av Georg Johannesen på Kapittel festivalen i Stavanger 17 sept. kl 14.00

Les mer

Den hemmelige Bakgården

Villde og Vilja er på tur og finner en hemmelig bakgård i selveste Rådhuset! En co produksjon med Sagliocco Ensemble. Spilles i Bakgården på Rådhuset lørdag 3 sept.

Les mer

Ønskereprise

Gikk du glipp av Reisen til Venezia under PIT? Under Bjørg Vik dagene settes den opp igjen på Ælvespeilet 1 oktober!

Les mer

Alt for Vitenskapen! 26 sept

Etter fulle hus under PIT er det satt opp en ekstraforestilling. Fra industriområdet på Herøya flytter den inn i Ælvespeilet, billetter til salgs nå, 26 sept. kl. 19.00

Les mer

Tu Fu forestilling til Danmark

11 juni spiller “Flyktningens Sju Songar” på Odin Teatret i Holstebro under kvinneteaterfestivalen Transit.

Les mer

25 timers forestilling på Friteatret

På årets Scene:Bluss under PIT har Marie Nikazm Bakken og Fredrik Floen regi på en 25 timers teaterhappening! 18 juni kl. 16.00 til 19.juni kl. 17.00. Kom og gå som du vil. Gratis

Les mer

Velkommen til PIT

I perioden 14. – 18.juni setter Grenland Friteater hele Porsgrunn sentrum på hodet nok engang. For 22.gang arrangeres Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival.

Les mer

Hvor går veien videre?

I 40 år har de gledet Grenland med teater. Men en gang var de så leie av «den dritkjedelige, lille byen», at de planla å pakke ned kostymene og flytte. Intervju i Telemarksavisa

Les mer

Konferanse under PIT

Kunsten kjenner ingen grenser.- Inkludering og integrering – scenekunst som verktøy. Med Teatro Due Mondi og Sykehusklovnene Kafe K onsdag 15. juni kl. 18:00 – 20:00

Les mer

Bli med på gateteaterkurs

Gratis kurs i gateteater med skuespiller/ stuntkvinne Thea Fjørtoft og gateartist Gordon Miles (AKA Max Normal). Resulterer i en forestilling som spilles på PIT

Les mer

Alt for Vitenskapen! Premiere 8 juni

Historien om Kristian Birkeland. Fortellingen om den geniale forskeren som gjorde industrieventyret Norsk Hydro mulig, men som nesten ble glemt etter sin død.

Les mer

Georg Johannesen seminaret

Seminaret 30.04 i år er en hyllest til Ars Moriendi. Anette Röde Hagnell skal i samarbeid med skuespilleren Lasse Lindtner framføre diktsamlingen i sin helhet

Les mer

Stedsansforedrag

Sansen for staden – Geddy Aniksdals foredrag om Stedsansprosjektet under konferansen »Kan scenekunsten forandre en by» – Oslo 29.april 2016 på Det Norske Teateret.

Les mer

Grenland Friteater til USA

Forestillingene Fritjof Fomlesen og Mitt liv som Mann er invitert til New Orleans, Boston og Ashfield i mars 2016

Les mer

Gjestespill med Odin Teatret

Ave Maria med Julia Varley, i regi av Eugenio Barba. Gjestespillet finner sted 23 april, under Internasjonale dager på Friteatret

Les mer

Kunstneren på stedet

Kan scenekunst forandre en by? GF snakker om Stedsans på Nordisk Kulturpolitisk konferanse på Det Norske Teatret 29 april, i forbindelse med Odin Teatrets gjestespill i Oslo

Les mer

Grenland Friteater til India

“Seven Songs of the Refugee” er invitert til Thantidhatri International Womens performing Arts Festival i februar

Les mer

Internasjonale dager

Se engelsk side for mer informasjon.

Les mer

Fotavtrykk Telemark 11.febr.

Festforestilling med pris og stipendutdelinger, mange kulturelle innslag, bl.a. utdrag fra “Reisen til Venezia” av Bjørg Vik. Konferansier: Geddy Aniksdal

Les mer

Coach virksomhet

Kjersti Posti Høgli og Anne-Sophie Erichsen jobber mye med presentasjonsteknikk og coaching. Vi skal jobbe med Veivesenet i Fevik 9 mars

Les mer

Lille Eyolf for barn

Etter å ha skapt Et Dukkehjem, Fruen fra Havet og Byggmester Solness, skal nå Lille Eyolf presenteres for barn 17 og 19 mars i Skien

Les mer

Vinjehuset 26 januar

Tirsdag 26.januar vil Lars Vik og Geddy Aniksdal gjeste Festsalen i Vinjehuset, kl.19.00 med hvert sitt høyst spesielle «teaterkåseri», satt sammen til en helaften:

Les mer

Ælvespeilet 28.jan.

Geddy Aniksdals muntre, selvbiografiske vandring tilbake til oppvekst i arbeiderklassen på Årdalstangen, til arbeid på syfabrikk i Bergen,

Les mer

Underskogen

Opplev morgendagens forfattere i fri utfoldelse. 21.januar står 13 unge forfattere fra forfatterstudiet i Bø på Friteatrets scene, der de fremfører egne, blodferske tekster.

Les mer

Grenland Friteater 40 år

I 2016 er Grenland Friteater 40 år. Jubileet vil bli markert med flere arrangementer gjennom året – både hjemme i Porsgrunn og på turné i inn- og utland

Les mer

Der letzte Mann

Grenland Filmklubb viser «Der letzte Mann» Akkompagnert av tre lys levende musikere! Fredag 15.januar kl. 20:00 på Friteatret. Et av filmhistoriens virkelige mesterverk!

Les mer

PIT har fått nye websider!

Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival hat fått nye websider. Forestillinger blir lagt ut etterhvert. Husk at det er førjulspris på Grenland Friteaters nye forestilling “Reisen til Venezia” av Bjørg Vik

Les mer

Pøbel i Pels

Lars Vik har regien på denne nyskrevne juleforestillingen av Jesper Halle. Kompaniet fra Riksscenen har hatt en prøveperiode på Grenland Friteater. Premiere 10.12

Les mer

Klovnen Koko på Friteatret

Lørdag 5.desember kl 14.00 får vi besøk av Klovnen Koko på Friteatret! Herlig slapstick for alle barn fra 3 – 93. Bill: 35 93 21 […]

Les mer

PIT bok og gavekort: årets julegave

NÅ: KUN kr. 290,-. Kom på Friteatret lørdag 5.desember, 12 – 14 for signert eksemplar. Vi byr på julegløgg og pepperkaker. Vil du sikre deg et gavekort til PIT 2016 så ordner vi det óg!

Les mer

Til festival i Zimbabwe

Play with a guinea fowl , inspirert av Doris Lessings liv og verk, er invitert til å åpne litteraturfestivalen LitFest i Harare 27 nov. Coproduksjon med Grenland Friteater

Les mer

Scene Art til Frankrike

I november spiller Scene Art i Paris og i Normandie, bl.a. på Nordisk Festival Boreales. Scene Art er en coproduskjon mellom GF og Sagliocco Ensemble

Les mer

Sannheten er mye verre – i Horten

Møte med Arthur Omres liv og tekst, med Lars Vik og Leif Winther. Spilles på Litteraturuka i Vestfold, Horten Bibliotek fredag 6 nov. kl. 19.00

Les mer

Nettopp Nora – 8.11 i Sandefjord

“Et Dukkehjem” for barnehagebarn! Her møter vi Henrik Ibsen og Nora, lerkefuglen, ekornet, en ellevill “tarantella” dans, og Nora som går. Sandefjord Bibliotek søndag 8.11. kl 13.00

Les mer

Grenland Friteater til Brasil og Spania

I november er Grenland Friteater  invitert til Brasil og Spania med forestillingene No Doctor for the Dead og Mi Vida Como Hombre.

Les mer

Storstilt 80-årsfeiring

Forfatter Bjørg Vik ble onsdag hyllet med en storslått og kjærlig festforestilling i Ælvespeilet i Porsgrunn. Les mer i TA

Les mer

En stor takk til Bjørg Vik

Festforestillingen «Fortellinger om frihet» bidro til en enorm respekt for Bjørg Viks liv og virke. Og et ønske om å oppdage mer. Les mer i Porsgrunn Dagblad

Les mer

Hyllest til Bjørg Vik

Norske Dramatikeres Forbund skriver om Festforestillingen for Bjørg Vik. (fortsatt noen få billetter igjen til generalprøve 12.30 onsd. 30.09)

Les mer

Dikter alderdommen rik

Porsgrunn Dagblad var på en prøve på “Reisen til Venezia” av Bjørg Vik, som vi viser utdrag fra på festforestillingen på Ælvespeilet 30 sept

Les mer

Hurra det ble en pike

41 ÅR SENERE: Lars Vik og Tor Arne Ursin spilte rollene i samme stykke i 1974. Nå instruerer de ungdommen i Porsgrunn amatørteater til festforestillingen for Bjørg Vik.

Les mer

Performance på Museet

Grenland Friteaters skuespillere inntok Museet for Samtidskunst med en performance i utstillingen Arte Povera

Les mer

Netopp Nora på Appelsinia

“Et dukkehjem” for barnehagebarn? Ja, møt Henrik Ibsen og slikkmunnen Nora på Handelstorget i Skien under Appelsinia festivalen 26 sept

Les mer

PIT 2015 ER VEL OVERSTÅTT

Årets festival, som feiret 20 års jubileum, er vel overstått. Overstrømmende tilbakemeldinger fra publikum har gitt en følelse av at kvaliteten og profilen i programmet har truffet godt

Les mer

Hyllest til et langt liv og virke

Vi inviterer befolkningen til å dele denne kvelden med oss, og ønsker å få til et sømløst program hvor vi henter fram ulike sjangre av det Bjørg har bedrevet. Porsgrunn Dagblad

Les mer

PIT: Jubileumsdirektøren

Porsgrunn internasjonale teaterfestival ble tirsdag åpnet av leder for Fritt ord, Knut Olav Åmås. Litteratugarasjen har intervjuet Trond Hannemyr

Les mer

En folkekjær festival fyller 20 år

– Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival har oppnådd å forene høy kvalitet med publikumsappell, skriver IdaLou Larsen om den jubilerende festivalen på Scenekunst.no

Les mer

Scene:Bluss vokser i omfang

Scene:Bluss er en festival i festivalen som gir unge, uetablerte artister tilgang til en scene og mulighet til å teste ut sine arbeider, i kjellern på Pohlmans og i en leilighet på Friisebrygga PD

Les mer

Brusteinsball til 20 i stil

Tirsdag kveld åpner Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival. Det blir trommer, gospel, breakdance, heisekran og fyrverkeri en 20-åring verdig. Leo Bassi leder showet.

Les mer

Anmeldelser av Smuglere VSOP

Om du noen gang har drømt om å spasere rundt i en kriminalfilm, gir «Smuglere VSOP» deg mulighet til det, skriver PD. Link til Litteraturgarasjen, Varden og PD her

Les mer

Statistene gir alt for «Smuglere»

«Smuglere»-statistene har ikke noe imot lange dager på settet. Man kommer på innsiden av miljøet, og blir kjent med både profesjonelle og amatører. Les mer […]

Les mer

Fritjof Fomlesen på NRK

Da har NRK gjort Fritjof Fomlesen tilgjengelig for alle. Filmet i Porgsrunn og på Black Box i Oslo, for noen år siden! Dieter Krizat har billedregien.

Les mer

Vil du være PIT – hjelper i år?

Frivillige får mye moro, mye teater, nye venner og diverse utfordringer! Uforpliktende info møte for nye hjelpere på Friteatret tirsdag 5 mai kl. 19.00, eller meld deg på her

Les mer

PIT programmet er sluppet!

20 års jubileum! Leo Bassi, Bustric, Double Edge Theatre, Circa, Nie og mange fler. Og Leo Bassi blir konferansier på Brusteinsballet! Les mer i Varden

Les mer

Sjarmerte kulturkomiteen

Familie- og kulturkomiteen på Stortinget ble i går orientert om Grenland Friteaters planer om et senter for fri scenekunst. Les mer i Porsgrunn Dagblad

Les mer

Double Edge Theatre til PIT

Double Edge Theatre har røtter tilbake til Grotowskis arbeid i Polen. Regissør Stacy Klein stiftet gruppen i USA i 1982 etter å ha vært elev av Rena Mirecka i Wroclaw gjennom flere år.

Les mer

SCENE:bluss SØKER DELTAKERE

SCENE:bluss er festivalens minste scene. Her finnes det rom for arbeid under utvikling, skisser, performance, filmer, diskusjonsgrupper, fester, seminarer, artistmøter, konserter mm.

Les mer

Lars Vik skriver 24 skuespill på 24 dager

Han er med i den norske varianten av «24 plays in 24 days», noe som gir han en utfordring utenom det vanlige. Les i Varden

Les mer

Endelig ferdig med PIT-boka

For Friteaterets bokredaksjon har det vært en hard utvelgelsesprosess å få plass til 2500 PIT-forestillinger på drøyt 200 sider. Porsgrunn Dagblad

Les mer

Festivalhistorie mellom to permer

Er DU med i boka? 20 år med Porsgrunn internasjonale teaterfestival har resultert i mange bilder og enda flere minner. Det blir coffee table-bok av slikt. Telemarksavisa

Les mer

Super Solness

Fredag skal Henrik Ibsens fødselsdag feires i Skien sentrum. En årlig fest for barna. Også i år med gratis spesiallaget teater for byens barn

Les mer

10.april kl. 20: Grenland Filmklubb

Paradisets barn er Marcel Carné og Jacques Prevérts  bejublede film om kjærligheten, friheten og kunsten. Et drama som står fram som et høydepunkt i den franske […]

Les mer

8.mars på Friteatret

I samarbeid med Magdalena Norway inviterer vi til 8.mars arr. med tema Forsvinninger. Dokumentarfilm, fotoutstilling og foredrag

Les mer

You are Here

27. febr. kl. 20. Etter ett nytt residensopphold i Porsgrunn vil kompaniet vise denne teaterforestillingen som er basert på Asimovs science fiction serie «Stiftelsen».

Les mer

Geddy byr på seg sjøl

Med «Mitt liv som mann» har hun reist over hele verden. Likevel er Geddy Aniksdal spent før hun inntar kulturhuset torsdag 5 februar.

Les mer

En annerledes konsertopplevelse

13 febr. kl. 22. Sylvisphere er et konsept hvor det lekes med tradisjonelle og hjemmesnekrede instrumenter, rare musikalske oppfinnelser, elektronikk og programmering.

Les mer

GF til New Zealand

From 20 Feb – 2 Mar, Aniksdal and Vik visit New Zealand at the invitation of Magdalena Aotearoa. They will  perform and give workshops and forums […]

Les mer

Talleiv Huvestad

På oppdrag frå Vest-Telemark Museum har Sanden Kulturopplivingar og GF laga ei forestilling for Kulturskatten om Talleiv Huvestad . Turné i  VGS i Telemark i […]

Les mer

Dramatikkverksted

Grenland Friteater har for tiden besøk av 15 forfatterstudenter fra Høyskolen i Bø. Studentene har  skrevet hver sin enakter, som blir lest, diskutert og dramatisert på […]

Les mer

Solidaritetsmidler til Peru

Telemark Fylkeskommune har bevilget kr.50.000 til Grenland Friteaters søknad om solidaritetsmidler. Beløpet er overført til solidaritetsarbeid i slummen utenfor Lima i Peru

Les mer

Mitt liv som mann

Geddy Aniksdals muntre, selvbiografiske vandring vises på Ælvespeilet 5.2. Fra arbeiderklasseoppvekst via syfabrikk i Bergen til hovedstadens gateteater og kvinnekamp.

Les mer

Norsk kulturindeks 2014

Det er tallene fra Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival og Grenland Friteater som løfter Porsgrunn til å bli landets nest beste scenekunst-kommune.

Les mer

Scene Art!

Grenland Friteater har samarbeidet tett med Sagliocco Ensemble gjennom mange år. Scene Art! er en coproduksjon mellom de to teatrene. Premieren er på Showbox festivalen i 0slo 3 desember

Les mer

Omkamp om budsjett

Hvis V og KrF får bestemme, vil bl.a UDs reisestøtteordninger, GF, frie musikkensembler og Assitej Norge få mer i 2015 enn Regjeringen har foreslått.

Les mer

Grenland Friteater til Italia

“Mitt liv som Mann” med Geddy Aniksdal og Fritjof Fomlesen med Lars Vik gjester Cantieri Teatrali Koreja i Lecce i Sør Italia 6 november

Les mer

SMUGLERE til PIT 2015

Grenland Friteater feirer Porsgrunn Internasjonale Teaterfestivals 20 års jubileum med den legendariske forestillingen Smuglere, som satte hele festivaleventyret i Porsgrunn i gang.

Les mer

Kulturnatta

Arkitektkontoret Børve & Borchsenius fyller i år 125 år. Arkitekt Brit Wiedswang  tok i den forbindelse initiativet til et syngespill i samarbeid med Grenland Friteater […]

Les mer

Alvorlig talt lek!

Sammen med Teater Avvik tilbyr Grenland Friteater intensive kurs og undervisning for barn og unge. Neste uke gjester vi skoler i Porsgrunn

Les mer

Sneglegutten blir svensk

I 2006 hadde Grenland Friteater premiere på “Sneglegutten” av Lars Vik. Stykket nådde til topps i den nasjonale dramatikerkonkurranse “Ibsen og nå” og ble i Geddy Aniksdals regi spilt […]

Les mer

En Reise i Telemarks Historie

Grenland Friteater har regi på festforestilling og lansering av bokverket Telemarks historie. 16 oktober på Ælvespeilet

Les mer

Endelig Ellida 27 sept.

Fruen fra Havet for barn! Handelstorget i Skien lørdag 27.09 kl. 12 og 14  i forbindelse med Appelsiniafesitvalen. Gratis! Av og med Kjersti Posti Høgli […]

Les mer

Teater Ibsen

Grenland Friteater ser med undring og bekymring på prosessen som foregår rundt Teater Ibsen. Teatrets ansatte kan i lengden ikke leve med at eierne ikke […]

Les mer

Premiere i Sarpsborg

19.september er det premiére på Stedsans Sarpsborg. Gjennom årlige byvandringer peker vi fram mot byjubiléet i 2016.

Les mer

Friteatret til Ecuador

No hay doctor para los muertos (Ingen doktor for de døde) vises i Ecuador i oktober. Geddy Aniksdal og Anette Röde Hagnell reiser til festivalen Tiempos de […]

Les mer

Enestående show

Toqqortat vil blive husket for sine mange spektakulære elementer med ildshow, luftakrobatik, overraskelsesmomenter, men også for sin politiske advarsel

Les mer

PS14 er i gang

PS14 hadde premiere i deilig seinsommervær 27.august. Dermed er det klart for 16 magiske kvelder og utsolgte “hus”. Premierereportasjer og anmeldelser finner du her.

Les mer

PS14 praktisk info

PS14 starter kl 18:00 hver kveld og avsluttes ca kl 23:00. Oppmøte på Porsgrunn Porselensfabrikk i Porsgrunn senest kl 17:45. Forestillingen avsluttes ved Skien Sluse

Les mer

Nettopp Nora 29 og 30 aug.

Henrik Ibsens “Et Dukkehjem” for små barn? Grenland Friteaters Nettopp Nora spilles på Handelstorget i Skien 29.8 kl 11.00 og 30.8 kl. 11.30. GRATIS!

Les mer

TOQQORTAT-project in Greenland

TOQQORTAT will be a grand site-specific performance where rigging, pyrotechnics and circus will meet inuit mask dance, history and mythology.  The theme will be based […]

Les mer

PS14 utsolgt

21 dager før den flytende teatersatsingen PS14 kaster loss for første gang, har de 4000 billettene blitt revet bort.

Les mer

Prosjekt på Grønland

Performance at Greenland August 30 – 31. Between 20 and 30 professional artists from 7 different countries will participate as well as local groups and organizations.

Les mer

I kveld 11.06 braker det løs!

Stor åpning av teaterfestivalen! Startskuddet går kl 19 på rådhusplassen – og deretter går det slag i slag frem til lørdag. Du har vel sikret deg billetter til forestillingene du vil se?

Les mer

LOs Kulturpris

Grenland Friteater mottok 10.juni LOs Kulturpris for 2013 på LOs representantskapsmøte i Folkets Hus på Youngstorget.

Les mer

Porsgrunn, penger og Peru

Grenland Friteaters siste forestilling om den revolusjonære Hertingen, «Lukta av penger», er en sprudlende miks av folkeopplysning, surrealistisk teater og show

Les mer

Strålende anmeldelse i Dagbladet

Innpakningen er humoristisk, innholdet alvorlig. «Lukta av penger» peker
nese til slagord, fyndord og tomme fraser.

Les mer

Lukta av Penger

Grenland Friteater tjuvstarter årets teaterfestival med forestillingen «Lukta av penger».

Les mer

PIT programmet er sluppet!

Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival har programmet klart
160 artister fra 13–14 land.

Les mer

Hjelpere fra fjern og nær

Jamie Mulligan Snith og tre av hennes kurskamerater fra Double Edge Theatre i USA tar turen til Porsgrunn for å være frivillige under PIT, skriver […]

Les mer

Friteatret fikk kjempegave

Grenland Friteater i Porsgrunn har mottatt over en halv million kroner i arv. Det har aldri skjedd tidligere, sier Kulturrådet.

Les mer

Grenland Friteater til Grønland

For tre år siden startet den Svenske nysirkusgruppen BurntOutPunks/CircusArts nettverket Circus Effects Network

Les mer

PS14 starter på Porsgrunn Porselen

Forestillingen spilles i august og september og er en del av den nasjonale satsingen i forbindelse med grunnlovsjubileet

Les mer

PIT 2014

Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival – PIT 2014 finner sted 11. – 14.juni. Hele programmet slippes 25 april. Følg med!  

Les mer