Content not translated?
Try autotranslate

Verk produksjoner: Opening Night

Med soloforestillingen Opening night har Verk et ønske om å gå tilbake til utgangspunktet, til teatret selv og til ideen om teatret. 

Billetter

  • Lørdag 12. Februar 2022
    20:00 / Ælvespeilet,Kjøp

Om forestillingen

“Det er selve ideen om teatret som gjør Teatret så sterkt. Det er ideene som gjør at folk samles, og er ideen sterk nok er vi villige til å ofre mye.” 

 

Opening Night er både festlig og sørgelig, lett og tung, den tenker like mye som den gjør, tenker videre, og tenker med oss, tenker pandemien, tenker hva teateret kan, hva er skuespiller kunsten ala 2021, hvordan skal denne kroppen fortsette å bore gjennom lag for å nærme seg flammen, det bankende kjøttet.
 
«I teatret som i pesten er det en slags underlig sol. Et lys av uvanlig intensitet, hvor det virker som om det vanskelige, og til og med det umulige, plutselig blir vårt normale element.»—Antonin Artaud
 
Verk Produksjoner har satt opp en rekke forestillinger gjennom sitt mer enn tjueårige virke. Kompaniet turnerer i både inn- og utland til varm mottakelse fra både presse og publikum. Blant annet har de mottatt Heddaprisen to ganger.
 
Verk presenteres nærmere i en kunstnersamtale på Friteatret søndag kl 13:00. 
 
Medvirkende:
Verk Produksjoner –Saila Hyttinen, Fredrik Hannestad, Solveig Laland Mohn, Håkon Mathias Vassvik, Per Platou, Anders Mossling. Scenografi, lyskonsept: Jakob Oredsson. Tekst dramaturg: Runa Skolseg. Lys tekniker/ scenogrfi assistent: Felipe Osorio-Guzmán. Produsent: Pernille Mogensen. Takk til: Ingebjørg Loe Bjørnstad. Støttet av: Norsk kulturråd. Co-production: Black Box teater (Oslo).
Foto: Vegard Kleven
 
«Resultatet er både sympatisk, nostalgisk og teatralt intelligent… Verk Produksjoner har på nytt vist at de er en av våre viktige skapere av samtidsteater..»  —Norsk Shakespearetidsskrift