Content not translated?
Try autotranslate

EU prosjekt: TREES

Prosjektet har en egen nettside, den finner du  HER

Grenland Friteater er partner i et EU-prosjekt initiert av DAH Teatar Serbia. Prosjektet har som mål å øke miljøbevisstheten gjennom scenekunst. De andre deltakerne i prosjektet er, Action Synergy fra Hellas, Theatro Aeroploio – Ena Theatro Giapaidia fra Hellas, Smashing Times Theatre Company fra Irland, Centro De Arte Y Producciones Teatrales fra Spania, Protagon – Freunde Und Foerderer Freier Theatre fra Tyskland Og Stichting Zid fra Nederland.

I en periode hvor konsekvensene av klima- og miljøendringer blir stadig tydeligere, er miljøbevisstgjøring et tema som blir viktigere og viktigere. Kultur, og spesielt teater, har ikke spilt noen stor rolle i prosessen med å øke miljøbevisstheten før nå, selv om teaterets potensiale til å endre atferd og holdninger til publikum kan være viktig.

TREES-prosjektet har som mål å overføre og videreutvikle en metodikk utviklet av DAH Theatre i Serbia innenfor rammen av et lokalt prosjekt. Etter å ha overført metodikken til partnerne gjennom et seminar i Serbia, skal hver av partnerne lage lokale forestillinger basert på hovedprinsippene for metoden, og tre internasjonale festivaler vil bli organisert for å la artistene presentere sine forestillinger foran et internasjonalt publikum, møte hverandre og utveksle erfaringer.

Prosjektet skal presenteres for kunstnere, teater- og miljøorganisasjoner gjennom en fysisk konferanse, en nettkonferanse og et nettkurs. Gjennom prosjektet, som skal gjennomføres i 7 land, vil partnerne samarbeide med miljøforskere og miljøorganisasjoner.

Artistic Directors: Geddy Aniksdal and Lars Vik

Managing Director: Frida Winther

Project Manager: Lucy Marie Bergan Odberg

Producer: Dag Haddal

Finansiert av EU. Synspunkter og meninger som uttrykkes er imidlertid bare forfatterens(e) og gjenspeiler ikke nødvendigvis EU eller European Education and Culture Executive Agency (EACEA) synspunkter og meninger. Verken EU eller EACEA kan holdes ansvarlig for dem.