Content not translated?
Try autotranslate

Vinterscenen

Neste Vinterscene går av stabelen feb 2026!

Foto: Birds of ill Omen, Corentin JPM Leven    Fotograf: Antero Hein
Blodfersk scenekunst, slampoesi, verksted, utstillinger, 

performance, støy, forum, workshops, mat og fest!

Vinterscenen 2024 ble støttet av Fond for utøvende kunstnere og Fritt Ord 

Her under ser du hvilke scenekunstnere/ prosjekt som ble presentert i 2024.

For english translation, press the EN button and accept autotranslate, which is not too bad 🙂

Forestillinger

Karawane: Labyrint

Via po­etiske visualiseringer i sine tekster, går Anette Röde Hagnell inn i mørket. Vi dras med i en tanke­strøm framført med ekspressiv vokal, omsluttet av lydbildene og musikken til Chris Erichsen og Snorre Sjønøst Henriksen.

Les mer

Work in Progress. Eva Svaneblom: I did it myself

Dansprojekt som tar för sig dubbelidentiteten QUEER och TORNEDALING/KVEN. Inspirert av arbetarklasskultur, skogskultur, jaktkultur, landsbygd, småstad, minoritetsspråk,  bastubad och popsånger översatta till finska.

Les mer
9. Februar 2024 - 11. Februar 2024

Work in progress. Liv Kristin Holmberg: Liturgi for stemødre

Stig ned i kjelleren på Keims Gård og inn i det magiske universet til Liv Kristin Holmberg, organist og scenekunstner. Med seg har hun den lokale stemoren Janne Aass. Holmbergs praksis befinner seg i grenselandet mellom rituell performance, installasjonskunst og musikkteater. NB! Plass bookes på sms.

Les mer

Siri Broch Johansen/ Juho-Sire

Lesing av Nasa – et nytt stykke som fortsatt er under utforming. Siri Broch Johansen/Juho-Sire er en samisk forfatter, dramatiker, sanger og scenekunstner fra Tana kommune i Finnmark.
Mii lohkat Nasa – lávdeteavstta mii lea ain čállinproseassas. Juho-Sire/Siri Broch Johansen lea sámi čálli, lávdeteakstačálli, lávlu ja lávdedáiddar Deanus, Finnmárkkus. Nuvttá sisabeassan – it dárbbaš várret saji.

Les mer

Tett på Tilja Teatret

Vinterscenen presenterer stolt den uredde gjengen i Tiljateatret, som har premiere på oppsetningen «Tett på Tiljateatret», en tankevekkende musikalsk fortelling av sjølbiografisk karakter. Kunstnerisk ansvarlig er Geddy Aniksdal.

Les mer

Teater Viva (DK): Affaldsfortællinger

Affaldsfortællinger tar for seg aktuelle temaer som klimaendringer, frykt, bærekraft, revolusjon, plast, humor, forbruk, natur, kjærlighet, avfall, utdødde dyrearter, fremtiden, volver og varsler. 

Les mer

SLAM og RAP til folket!

Vi disker opp til SLAM! og RAP-kveld på Karjolen! Med Kung Henry Bowers, Marija Bliznac, Rio The Revolutionary Rider, Hanna Asefaw og Siri Broch Johansen/ Juho-Sire. Etter kl. 22:00 blir det Dj set med Roc Reodor.

Les mer

Work in progress. Zoe Christiansen: Almanakk

Etter å ha jobbet med teater i 30 år, forlot Zoe Christiansen scenekunsten, og kastet seg ut i livet som gründer hvor hun startet en tangvirksomhet på en avsidesliggende øy på Helgelandskysten. Fortellingen avsluttes med et felles måltid og lesing av Nina Ossavys tekst “Håpet” som er under utforming.

Les mer

Pia Maria Roll, Sara Baban og Rozerin Algunerhan: Baqorban

Forestillingen følger Baqorban i hennes prosess med å nærme seg den dramatiske historien om feminismen i Midtøsten og Abdullah Öcalans skjebnesvangre reise. Dagens situasjon hvor kurderne igjen er en brikke i internasjonale maktspill, skaper fornyet panikk og kaos i relasjonen mellom mor og barn. Etter forestillingen inviteres det til samtale med teamet bak Baqorban og co-leder i Kurdisk Demokratisk Samfunnssenter Andam Aziz. Moderator er Ewin Salih, fylkestingsrepresentant for Rødt i Telemark.

Les mer

Ibrahim Fazlic prod: Torvald

Urpremiere! Prosjektet er basert på karakteren Torvald fra Et dukkehjem og plasserer ham i nåtiden. Om kveldene, når han er alene i sin villa, skrider han ned i sin kjellerstue og slipper løs sin mannlighet. Bli med ned i Torvalds mancave. Hva kan vi lære om mennesket bak «den hvite mannen som pusher femti», og ikke minst, hva kan han lære oss? 

Les mer

Forestilling i prosess. Agder Nye Teater: Tyngde

Tyngde av dramatiker Demian Vitanza vant Den nasjonale Ibsenprisen 2019. Her ser vi skuespilleren fremføre teksten i en form for Butohdans, sammen med det lokale punkbandet The Plague!

Les mer
10. Februar 2024

Forum: Ta Vare

Scenekunstner Heiki Riipinen inviterer til samtale om ansvar, frihet og mot i kunstneriske prosesser.

Les mer

Nina Ossavy: Sanger fra Psykosen

For noen år tilbake gikk Bjarte Lind Karlsen, eller Batty som han blir kalt, gjennom en psykose. Det har det blitt konsert av. En teatral konsert som med sår humor og varme forteller om hans erfaringer.  

Les mer
10. Februar 2024

DJ Refel

DJ Refel er en Oslo DJ med opprinnelse fra Irak. Hun har en lidenskap for eksperimentelle lyder og musikkstiler fra sør for ekvator, eller fra diasporaen som kommer av å være multikulturell.

Les mer

Corentin JPM Leven: Birds of ill Omen

Corentin JPM Leven er en scenekunstner som jobber både som regissør, scenograf og skuespiller. Arbeidene hans er sterkt forankret i queermiljøets arv og historie.

Les mer

Work in Progress. Erik Valentin Berg: Rovdjursfrågan

Et prosjekt om frykt, hat og territorium. Det er et møte mellom ulike steder, forventninger og oppfatninger, sett fra flere subjektive perspektiver. Det er en danseforestilling som har premiere i Sverige i oktober 2024. 

Les mer

Forum om kunst og økologi

De andre og undertrykkelsen av dem, med Erland Kiøsterud og Nina Ossavy. Forfatter Kiøsterud er invitert for å delta på festivalen som observatør for å se alle visningene og til å lede et forum som en dybdesamtale på festivalens siste dag.  Eva Bakkeslett holder foredrag og flere av festivalens artister deltar i samtalen. Inkl lunsj.

Les mer
11. Februar 2024

Institutet Vitsaniemi

Vi får møte det kunstneriske teamet for Institutet, Markus Öhrn, Maja Lindström og Karl Sjölund i en samtale om virksomheten og livet som kunstnere i Vitsaniemi. Institutet co-produserer Rovdjursfrågan.

Les mer
9. Februar 2024

Domestic Spectacle,  Sophie Grodin og Sonja Ferdinand (NORAS) (DK)

I samarbeid med lokale kvinner fra ulike generasjoner, vil Sophie og Sonja se nærmere på historiene, ritualene og forholdene som utgjør “det huslige”. Den endelige «visningen» fredag 9. vil være en deling av funnene deres, en kollektiv samtale; en oppdagelse av hvordan arbeidet deres vil fortsette.

Les mer
8. Februar 2024

Workshop: Stuart Lynch: Selfish mirror, Bodyweather Sustainable Coaching

3 hours I NTRODUCTION TO BSC and its founding principles of Sustainability, Communication, and Energy through food, movement and coaching. With Suart Lynch and Zoe Christiansen

Les mer
9. Februar 2024

SLAM POESI for ungdom fra 13 år (gratis) 

Vi disker opp til workshop i slam, poesi og rap for ungdom på Bakgården Ungdomshus! Dette er bare den feteste workshopen, med noen av Nordens beste slam poeter! Fredag 9 februar fra 17.00 – 20.00

Les mer

Utstillinger

Vi presenterer flere utstillinger i Friteatrets mange rom! Eva Svaneblom, Snorre Sjønøst Henriksen, Liv Kristin Holmberg og Hans Petter Eliassen.

Les mer