Content not translated?
Try autotranslate

Teater Viva (DK): Affaldsfortællinger

Affaldsfortællinger tar for seg aktuelle temaer som klimaendringer, frykt, bærekraft, revolusjon, plast, humor, forbruk, natur, kjærlighet, avfall, utdødde dyrearter, fremtiden, volver og varsler. 

Om forestillingen

Affaldsfortællinger er en aktuell forestilling om avslutninger, kriser og nye begynnelser. Etter tusenvis av år våkner en kvinne i en søppelhaug. Hvem er hun? Hun snakker med seg selv og til oss, forteller historier og synger sanger fra fortid, nåtid og fremtid i en vill og energisk fortelling. 

Teksten baserer seg på det mektige nordiske diktet Völuspá, som taler direkte til oss i uminnelige tider om kriser, klimaendringer, tid og resonansen eller dissonansen mellom alle levende vesener på jorden. 

Affaldsfortællinger henter sin inspirasjon fra en eldgammel hvisking fra en slekt av ulydige kvinner. De hvisker til oss at tiden er flerdimensjonal. De hvisker til oss at vi ikke må være for lydige i forhold til vår tids lineære normer og vekstkrav. At vi må huske fortiden og møte nåtiden for å skape den fremtiden vi ønsker. De spør oss o; Hva slags fremtid ønsker vi for oss selv og våre etterkommere på vår felles planet? Forestillingen gir ingen svar, men åpner for spørsmål og rom for å lytte til nye muligheter.  

Forestillingen er utviklet som en del av Teater Vivas nordiske tverrkunstprosjekt Singing Our Place, som omhandler natur, mennesker og vår felles fremtid. Singing Our Place har så langt skapt prosjekter og forestillinger i Danmark, England, Sverige, Finland, Grønland og Island siden 2015. 

Katrine Faber skriver: “Jeg er spesielt opptatt av diktets form som en syklus som begynner med livets skapelse, livets utfoldelse frem til kaos og Ragnarok, hvor livet går under for å gjenoppstå i en ny begynnelse. Jeg er opptatt av diktets hvelv – spåkonen som ser inn i alle tider, men som vi nødig lytter til.”

Forestillingen avsluttes med en ny begynnelse, hvor vi selv må se for oss hva den videre utviklingen er. Showet er overraskende morsomt. Mange av publikummere som har sett forestillingen så langt har blitt veldig rørt og uttrykt at ungdom bør få en spesiell sjanse til å se forestillingen. 

http://www.teaterviva.dk

Affaldsfortællinger er støttet av Dansk Kulturråd. Tusen takk til Meny Flåtten for fisk! 

Credliste: 

Idea, concept, soundscapes and performance: Katrine Faber

Consultant instruction: Rolf Heim.

Video: Leung Ka-lun and Katrine Faber. (Foto i snø er tatt fra videon) 

Fotos: Franseska Mortensen

Texts: Katrine Faber, Völuspá from The Icelandic Eddas, Universal Fish Story,