Content not translated?
Try autotranslate

Corentin JPM Leven: Birds of ill Omen

Corentin JPM Leven er en scenekunstner som jobber både som regissør, scenograf og skuespiller. Arbeidene hans er sterkt forankret i queermiljøets arv og historie.

Om forestillingen

«Man må leve for å bygge sitt hus og ikke bygge sitt hus å bo i (…) Og dessuten, for ett “levende” skall, hvor mange døde det er! For ett bebodd skall, hvor mange er tomme!» – Gaston Bachelard 

I sin første forestilling, + -, utforsket Corentin JPM Leven sin egen sorg knyttet til HIV. I Birds of Ill Omen tar han steget videre og ser på andre problemstillinger knyttet til HIV, hvor han undersøker forholdet mellom selvdefinert identitet, som avviker fra det normative, og identitet som et resultat av medisinske vurderinger. 

Historisk har den homofile blitt plassert som en skikkelse som forstyrrer naturens orden og som kan straffes fra høyere fred. Hvordan kan den skjeve kroppen identifisere seg selv den på den ene siden har blitt definert av hjelp og på andre av fabulering? Gjennom sin egen HIV-diagnose problematiserer Leven sykeliggjøringen av den skjeve kroppen og de mange rollene han med diagnosen må fylle både sosialt og i LHBTQ+-miljøet. 

I denne visuelle forestillingen skapes et rom fylt av minner og ønsker om en individuell homofil kropp. Et sted mellom byggingen av monument og minnemarkering, mellom vitenskap og selvidentifisering. 

Corentin JPM Leven er en scenekunstner som jobber både som regissør, scenograf og skuespiller. Arbeidene hans er sterkt forankret i queermiljøets arv og historie. Leven har jobbet med blant annet CocoRosie og Ulf Nilseng 

Anbefalt nedre aldersgrense: 16 år. NB! Forestillingen inneholder strobelys.

https://corentinjpm.com/

Foto: Antero Hein

Credliste: 

Utøver: Corentin JPM Leven

Scenografi: Ann Mirjam Vaikla

Rådgiver: Ulf Nilseng

Komponist/ musiker:  Kim Reenskaug / Wow Sailor

Co-produksjon: Narva Art Residency, Black Box teater, DansiT

Støttet av: Kulturrådet, Fritt Ord, Oslo kommune, Fond for lyd og bilde, Fond for Utøvende Kunstnere