Content not translated?
Try autotranslate

Forestilling i prosess. Agder Nye Teater: Tyngde

Tyngde av dramatiker Demian Vitanza vant Den nasjonale Ibsenprisen 2019. Her ser vi skuespilleren fremføre teksten i en form for Butohdans, sammen med det lokale punkbandet The Plague!

Om forestillingen

Tyngde er fortellingen om et liv med motstand og optimismens kraft i møte med utfordringer. 
Forestillingen studerer overlevelsesmekanismenes muligheter for å lette det som tynger. 

Teksten springer ut fra samtaler mellom dramatiker Demian Vitanza og skuespilleren Terje Strømdahl. Vitanza forklarer: “Da jeg ble kjent med Terje, hadde han nylig mistet sin ektemann. Jeg fikk høre historier om denne mannens kamper gjennom livet, med sykdom, mobbing og tilflukt i en religion som ikke ga ham lov til å leve ut sin seksuelle legning. Men der fantes også en trøst, og denne gangen var det i plantenes rike. Kanskje man noen ganger må vekk fra det menneskelige for å klare å være menneske?”  

Her utforsker regissør Magnus Sparsaas sammen med skuepiller Laura Fog, et fysisk arbeide basert på Butoh-lignende rørelser, forent med det unge, lokale punkbandet The Plague! Kunstnerisk konsulent: Anne Elmholt.

Agder Nye Teater (ANT) er et teater og scenekunstkollektiv med base i Arendal. De arbeider for å lage, vise og spre scenekunst i Agder – og fra Agder videre ut i landet. ANT tror på at kunst og samfunnsengasjement forsterker hverandre gjensidig og arbeider for å bli en lokalt forankret kulturinstitusjon. 

https://www.agdernyeteater.no/