Content not translated?
Try autotranslate

Karawane: Labyrint

Via po­etiske visualiseringer i sine nyskrevne tekster, går Anette Röde Hagnell inn i mørket. Vi dras med i en tanke­strøm framført med ekspressiv vokal, omsluttet av lydbildene og musikken til Chris Erichsen og Snorre Sjønøst Henriksen.

Billetter

Om forestillingen

Anette Röde Hagnell og Chris Erichsens scenekunstprosjekt «Labyrint» foregår nær sagt i sanntid i en midtkrigskrise. Forestillingen er blitt et mørkt men bærekraftig kunstprosjekt i post-covidtid. Labyrinten som bilde av verden.

Treffer med milimeterpresisjon på sin samtid.  Marianne Solberg, (Terningkast 6).

Les hele anmeldelsen her:  Telemarksavisa

Labyrinten som åsted, tilstand, erkjennelsesprosess og bilde av verden danner utgangspunk­tet for Karawanes nye prosjekt: En poetisk, musikalsk odyssé gjennom et mørklagt landskap der unntakstilstanden er opphøyd til å bli den nye normalen.

Karawane ble dannet av Anette Röde Hagnell og Chris Erichsen våren 2019. Det vokste ut av et musikalsk samarbeid som har fått et stadig mer visuelt uttrykk og et scenisk samarbeid som har fått et stadig mer musikalsk uttrykk.

Karawane er et nomadisk prosjekt som inngår nye allianser ved hvert stoppested. I Labyrint skrur vi oss inn i et kraftfullt visuelt univers i samarbeid med billedkunstneren Sigvei Ringvold: Rester av verden, spor av levd liv, materialer i oppløsning.

Fram til høsten 2022 har Karawane spilt Labyrint i et rått rom i femte etasje på Spriten kunsthall i Skien, i flukt med Inghild Karlsens rødøyde hunder på Bomuldsfabriken kunsthall i Arendal og i den høylofta verkstedhallen i Dalsåsen kunstnarsenter på Teaterfestivalen i Fjaler.

Ut fra Sigvei Ringvolds prinsipp om at «all slags rester av verden kan bli til trykkplater» blir hvert enkelt rom bygd på basis av stedet selv.

I dette rommet beveger Anette Röde Hagnell seg – lenger og lenger inn i labyrinten. Via po­etiske visualiseringer i sine nyskrevne tekster, går hun inn i mørket. Vi dras med i en tanke­strøm framført med ekspressiv vokal, omsluttet av lydbildene og musikken til Chris Erichsen og Snorre Sjønøst Henriksen.

«Et originalt og sjeldent prosjekt som fortsatte å resonnere i meg lenge etterpå» Judith Dybendal, Scenekunst.no

Les hele anmeldelsen her: scenekunst.no

Det er på ingen måte lettfordøyelig det som blir servert fra scenen, men det skal godt teater – eller god kunst – heller ikke være. Det skal få oss til å tenke, få oss til å nærme oss erkjennelser i oss selv, få oss til å skjelve i grunnvollene. Akkurat det lykkes Karawane særdeles godt med i sin labyrint av mørke og lys. Ådne Evjen, Deichman

Les hele anmeldelsen her deichman.no

Creds:

Chris Erichsen og Anette Röde Hagnell: konseptutvikling

Anette Röde Hagnell: Tekst, musikk, vokal, trekkspill

Chris Erichsen: Video, musikk, diverse instrumenter

Snorre Sjønøst Henriksen: Musikk og lydarbeid

Sigvei Ringvold: Rom, scenografi, kostyme

Agnar Ribe/ Yasin Gyltepe: Lysdesign og teknikk 

Truls Hannemyr: Lydtekniker

Tekstkonsulent: Kjersti Wold

Regikonsulent: Tor Arne Ursin

Foto: Sigvei Ringvold/Hans Petter Eliassen

Coprodusert av Grenland Friteater

Støttet av Norsk Kulturråd

Takk til De Utvalgte for residensopphold i Naustet på Nesodden!