Content not translated?
Try autotranslate

Karawane: Labyrint

Grenland Friteater står som coprodusent for kompaniet Karawanes nye prosjekt Labyrint, som hadde premiere på Spriten kunsthall i Skien 1. april.

Billetter

Om forestillingen

Anette Röde Hagnell og Chris Erichsens scenekunstprosjekt «Labyrint» foregår nær sagt i sanntid i en midtkrigskrise. Forestillingen er blitt et mørkt men bærekraftig kunstprosjekt i postcovidtid.Labyrinten som bilde av verden

Telemarksavisa

Labyrinten som åsted, tilstand, erkjennelsesprosess og bilde av verden danner utgangspunktet for prosjektet. Det handler om murer og isolasjon, å bevege seg dypere inn i mørket. Om å skru seg inn og fast i tankelabyrinter og algoritmer uten korrektiv. Om unntakstilstanden som opphøyes til å bli den nye normalen. Om å forstå hva som hindrer oss og holder oss fast

Karawane ble dannet av Grenland Friteaters Anette Röde Hagnell og musiker, scenekunstner og skribent Chris Erichsen våren 2019. Det vokste ut av et musikalsk samarbeid som har fått et stadig mer visuelt uttrykk og et scenisk samarbeid som har fått et stadig mer musikalsk ut­trykk.

Karawane er i sin natur et nomadisk prosjekt som inngår nye allianser ved hvert stoppested. Denne gangen skrur de seg inn i et kraftfullt visuelt univers i samarbeid med billedkunstneren Sigvei Ringvold. Ringvolds arbeid handler om nedbrytning som forutsetning for ny tilblivelse: rester av verden, spor av levd liv, bestående av vesener av fluoriserende avtrykk av avfallsmatriser og materialer i oppløsning. Disse bringes inn i et mørkt rom hvor vi oppdager dem på nytt, i et annet lys.

I dette rommet beveger Anette Röde Hagnell seg – lenger og lenger inn i la­byrinten. Via poetiske visualiseringer i sine nyskrevne tekster, går hun inn i sitt eget mørke. Vi dras med i en tankestrøm framført med ekspressiv vokal, akkompagnert av lyder fra trekkspillet. Alt omsluttet av film- og lydbildene til Chris Erichsen og Snorre Sjønøst Henriksen.

 

Creds:

Chris Erichsen og Anette Röde Hagnell: konseptutvikling

Anette Röde Hagnell: Tekst, musikk, vokal, trekkspill

Chris Erichsen: Video, musikk, diverse instrumenter

Sigvei Ringvold: Rom, scenografi, kostyme

Snorre Sjønøst Henriksen: Musikk og lydarbeid

Agnar Ribe: Lysdesign og teknikk

Tekstkonsulent: Kjersti Wold

Regikonsulent: Tor Arne Ursin

Foto: Hans Petter Eliassen

Coprodusert av Grenland Friteater

Støttet av Norsk Kulturråd