Content not translated?
Try autotranslate

Work in progress. Liv Kristin Holmberg: Liturgi for stemødre

Stig ned i kjelleren på Keims Gård og inn i det magiske universet til Liv Kristin Holmberg, organist og scenekunstner. Med seg har hun den lokale stemoren Janne Aass. Holmbergs praksis befinner seg i grenselandet mellom rituell performance, installasjonskunst og musikkteater. NB! Plass bookes på sms.

Billetter

  • Fredag 9. Februar 2024
    15-20 / ,30 min. Performance, book plass på tf 97195857Gratis
  • Lørdag 10. Februar 2024
    12-16 / ,LydinstallasjonGratis
  • Søndag 11. Februar 2024
    12-14 / ,LydinstallasjonGratis

Om forestillingen

9.2 Performance – en til en-versjon: 30 min, få plasser! Plass bookes via sms på tf 97195857. Åpen installasjon Lørdag 10. kl 12 – 16 og søndag 11. feb kl 12-14.

Performativ installasjon  i utvikling av performance-kunstner og organist Liv Kristin Holmberg, komponist Camilla Vatne Barrat – Due og kurator Maria Veie Sandvik. I kjelleren på Keims gård møter vi Liv Kristin Holmberg og vår lokale stemor performancekunstner Janne Aass. 

Det blir flere og flere steforeldre i denne verden. Det trengs derfor et ritual som er skapt for dem og deres rolle og utfordringer. Dette pågående scenekunstverket ønsker å hylle og belyse stemorsrollen og løfte bonusfamilien inn i den hellige familie, med teologisk fundament i Josefs rolle i juleevangeliet – han som trer til side for å åpne opp for den andre – som en ledestjerne for steforeldre. 

Under årets Vinterscene vil du kunne ta del i utviklingen av verket – som performativ installasjon i kjelleren på Keims gård fredag 9.  Stemoderlig etterklang etter fredagens arbeidsvisninger vil danne en liturgisk lydinstallasjon — Stemorskjelleren er åpen for publikum mellom klokken 12.00 – 17.00 lørdag og søndag.

Den ferdige forestillingen (liturgisk installasjon) vil ha premiere i Nidarosdomen (Mariakapellet) 1. mai (Josefs helligdag) 2024.  

Levende, liturgisk installasjon. Dette tverrfaglig samarbeidsprosjekt står i skjæringspunktet mellom den performative samtidskunsten, kirkens liturgiske ritualer og familievernet. En dialog på tvers hvor stemødre samlet som gruppe kan stå sterkere til å identifisere fellestrekk og et nytt språk for sin rolle i nye familiestrukturer. Vi vil arbeide for at den planlagte kunstneriske intervensjonen ikke bare skaper en kunstnerisk erfaring for de som deltar, men at det også kan bli et terapeutisk rom.  

Dette rituelle eksperimentet vil baseres på Holmbergs egne erfaringer og teologisk- filosofisk tankegods. Prosjektet er en videreføring av verket ”Det Siste Mennesket” – en serie performative arbeider om frivillig barnløshet, inspirert av Peter Wessel Zapffes filosofi – samarbeid mellom Liv Kristin Holmberg og kurator Maria Veie, vist ved Berlin Art Week, MAGO Eidsvoll og Spriten Kunsthall). Veie og Holmberg ønsker å fortsette deres utforskningsarbeid av stigmaer og utvidelse av kvinners roller, rom og valg, nå i samarbeid med komponist Barratt-Due.  

I likhet med ”Det Siste Mennesket” ønskes det å lage et verk som står i dialog med samtiden samt baseres på analyser av vår historie / kulturhistorie, der teologien fungerer som et prisme for å forstå våre strukturer og røtter. 

Liv Kristin Holmberg (f. 1980) 
MA fra Kunstakademiet i Oslo og er utdannet klassisk pianist og organist fra Norges Musikkhøgskole og Sibelius Akademieti Helsinki. Hun arbeider med ritualistisk teater og performancekunst i kunst- og kirkerom med fokus på forholdet mellom kunst og tro. 
For mer info: www.livkristinholmberg.no 

Tusen takk til Feste Landskapsakitekter for kjelleren i Keims gård!