Content not translated?
Try autotranslate

Sannheten er mye verre

Biografi og hardkokt skrivekunst akkompagnert av svingende toner fra en barytonsax. Lars Vik og Leif Winther presenterer levemannen, spritsmugleren og forfatteren Arthur Omre. Arthur Omre […]

Om forestillingen

Biografi og hardkokt skrivekunst akkompagnert av svingende toner fra en barytonsax. Lars Vik og Leif Winther presenterer levemannen, spritsmugleren og forfatteren Arthur Omre.

Arthur Omre (1887-1967) levde et høyst dramatisk og omskiftelig liv. Han var med å bygge Panamakanalen, ble velstående entreprenør på Oslo vest, beryktet spritsmugler, straffedømt fengselsfugl og bestselgende forfatter. Under krigen drev han egen flykningstransport, ble angitt og satt på Grini. En sånn person har noe å skrive om.

I år er det 80 år siden Omre debuterte med Smuglere, en bok som umiddelbart ble Gyldendals bestselger. Siden fulgte en jevn strøm av noveller, romaner og skuespill. På sine eldre dager ble Omre spurt om det var mye selvbiografisk stoff i hans bøker. Han svarte:

”Sannheten er mye verre, gudbevaremegvel! Mitt liv har vært for jævlig. Men en legger seg jo nødig helt bar.”

Skuespiller Lars Vik og musiker Leif Winter (sax) har satt sammen et medrivende program som kombinerer biografisk materiale med Omres utsøkte skrivekunst.

Ælvespeilet lover en høylesningsstund av de sjeldne. Fremføres i foajeen.

Intimteater med småbord og servering (med hardkokt meny).

”Sannheten er mye verre” er produsert i samarbeid med Grenland Friteater og Ælvespeilet.

 

Ide og skuespiller: Lars Vik
Musiker: Leif Winther
Regikonsulent: Geddy Aniksdal
Tekster hentet fra Arthur Omres romaner og noveller.
Utfyllende tekster av Lars Vik.

Øvrige medarbeidere: Kjersti Høgli (design) og Agnar Ribe (teknikk)

Foto: Anna Andrea Vik Aniksdal