Content not translated?
Try autotranslate

Vinjehuset 26 januar


thumbs_VisBildeRamme-10I 2016 feirer Grenland Friteater 40 år som landets eldste frigruppe. Det ønsker vi å markerer med det vi liker aller best: å spille teater for folk.  Tirsdag 26.januar vil to av nestorene i teatret; Lars Vik og Geddy Aniksdal gjeste Festsalen i Vinjehuset, kl.19.00 med hvert sitt høyst spesielle «teaterkåseri», satt sammen til en helaften:

MITT LIV SOM MANN er Geddy Aniksdals selvbiografiske reise fra barndom på Vestlandet, via tilba ungdomstid på Kløverhuset i Bergen til anarkistisk gateteater i Oslo. I denne personlige teatermonologen viser Geddy hvilke konsekvenser møter med mennesker kan få, hvordan tilsynelatende tilfeldigheter kan endre en hel livsretning. Mitt liv som mann er en uhøytidelig og morsom beretning om klassebakgrunn, språk og teater sett med en teaterarbeiders øyne. En beretning som bæres fram av alle ” manne-rollene” Geddy har gitt kropp til gjennom mer enn 30 års virke i Norges eldste friteater.

fomlesenKUNSTEN Å FALLE, av og med Lars Vik, er et annerledes og uhøytidelig kåseriteater som tar for seg Viks inntreden i teateret som 2. havhest. Publikum får nærkontakt med hans alter ego den latterlig hjelpeløse Fritjof Fomlesen, samt en innføring i den undervurderte kunsten å falle. Latteren bruker å sitte løst når Vik drar i gang sitt ledige foredrag innlagt med uventede krumspring. I løpet av femti underholdende minutter får publikum stifte bekjentskap med teatermannen, komikeren og kulturformidleren som har brukt store deler av sitt yrkesaktive liv på å lage, skrive og spille teater, med særlig fokus på teater for barn og unge. Men refleksjonene stopper ikke der: han tenker også høyt om latterens og komediens rolle i en teknopreget hverdag.

 

 

Torsdag 28.januar kl.19.00 viser også Grenland Friteater; MITT LIV SOM MANN i Ælvespeilet Kulturhus i Porsgrunn.