Content not translated?
Try autotranslate

Faglig Forum under Vinterscenen 5 febr


 

Fra performance Arte Povera, Museet for Samtidskunst

Søndag 5 februar

10.30 – 16.30:

Faglig forum

I samarbeid med Scenekunst Telemark

Hva rører seg i scenekunstmiljøet i Telemark og Vestfold akkurat nå? Hvilke prosjekter er underveis? Vi får smakebiter fra bl.a.:

Kl 10:30  By Proxy Workshop – Lag en Stjernekikkert.  NB! Påmelding

By Proxy’s scenograf Matias Askvik holder workshop i hvordan man bygger sin egen hjemmelagde stjernekikkert av billige gjenbruksmaterialer under navnet Brillekikkert. Han har tidligere holdt workshoppen for Teknisk Museums publikum. Man behøver ikke avansert utstyr eller mange penger for å se nærmere på stjernerne, du kan nemlig lage en stjernekikkert selv!

Mere info: www.brillekikkert.no/

Kl 10:30  Montserrat Ontiveros «Skuggen» (La Sombra).

«Å bli en skygge, å bli noen som en gang har vært, men har valgt ikke å være.»

Et kammerstykke av og med Montserrat Ontiveros, basert på to tekster av Jon Fosse: «Leve hemmeleg» og «Suzannah».

Kl 11:15  Anne Sophie Erichsen:  Arbeidsdemonstrasjon. Anne-Sophie Erichsen er skuespiller og regissør og medlem av Grenland friteater siden 1983. 

Kl 12:00  Simone Thiis presenterer Teater Nova: Simone har drevet Teater Nova i Åsgårdstrand siden 2002 med en rekke produksjoner og internasjonalt samarbeid med bl.a. Italia, Polen og Zimbabwe.

Kl 12:45  LUNSJ

Kl 13:30  Scenekunst Telemark: Årsmøte!

 Kl 14:00 By Proxy: Open Universe 2.0, Work in Progress

By Proxy vil sammen med publikum utvikle ideer og gå i dialog om prosjektet. Dette er like mye et event, som forestilling, som happening, som feiring og en hyggelig stund der vi tilbringer litt tid med hverandre og universet. Kanskje møter du rotter, drukner i et sort hull, spiller spill som skaper nye samfunn eller danser til et intergalaktisk danseband. Anything, nothing, something, everything – can happen.

By Proxy er et dansk-norskt scenekunstkollektiv bestående av scenografer og skuespillere som etter å ha arbeidet i mindre konstellasjoner samlet seg om prosjektet «Stop Being Poor». 

Kollektivets styrke ligger i bredden av kunstneriske kvaliteter. Med erfaring fra ulike utrykk og ferdigheter fra ulike felt som teater, dans, musikk, scenografi, film, billedkunst og akademia, søker vi å rekonfigurere hva scenekunst kan være. 
Sammen utvikler vi metoder for at skape scenekunst uten regissører, hvor alle medlemmer bidrar med konsept, bevegelse, lyd, tekst, scenografi, iscenesettelse og publikumsrelasjon. Slik forsøker vi å lage teater politisk, såvel som å lage politisk teater. 
«Stop Being Poor» vant juryprisen ved Junge Regie på Thalia Theater i 2015, den største prisen for nyutdannede regissører i den tysktalende verden. Siden har forestillingen turnert Norge, Danmark, Færøyene og Tyskland, og skal fremover spilles i Ukraina og Slovakia. Kollektivet står også bak den performative installasjonen  «The YOU» Signal» og er i gang med prøver til forestillingen «Escape the Universe» som har premiere våren 2017.
 

Montserrat Ontiveros er født i Mexico. Hun er skuespiller utdannet bl a fra universitetet i Mexico og Roy Hart Theatre. Montserrat har lang erfaring innen teater, film, TV og radioteater. Nå har hun slått seg ned i Vest-Telemark.

Simone Thiis er utdannet skuespiller og regissør ved Bergen Teaterskole, Akademi teaterprosjekt ’84 og Teater Tango i København. Som regissør har Simone jobbet mest med forestillinger i det frie feltet, men også internasjonalt, bla i Polen. Thiis jobber i tett dialog med skuespillerne i et fysisk og svært visuelt språk. Har drevet Teater Nova siden 2002. Holder til i Åsgårdstrand.

Anne Sophie Erichsen er medlem av Grenland Friteater siden 1983. Hun er skuespiller og regissør for teater og film. Arbeider også som veileder og coach for foredragsholdere og med pedagogisk virksomhet innefor teaterfaget. 

Scenekunst Telemark er en forening for kunstnere og andre som jobber med profesjonell scenekunst. Scenekunst Telemark skal bl.a. styrke og synliggjøre den frie scenekunsten i regionen, være en møteplass for scenekunstnere og synliggjøre et fagmiljø i vekst.

 

Fullt festivalprogram finner du HER 

INFO

Kvalitetsmat fra Økolonialen serveres hele helga

Festivalpass kr 1200/600

Dagspass kr 500/250

Enkeltforestillinger kr 100, kveldspass kr. 250

Info, påmelding workshop og billetter:

cathrine.hovland@grenlandfriteater.no

 

 

Fra By Proxy