Content not translated?
Try autotranslate

Gjestespill med Lalla og Rose

Lena Barth Aarstad og Ruben Kvålseth i toppform. Avsluttes med Kviss med Maria!

Billetter

Om forestillingen

«Lena og Ruben, via Lalla og Rose” inneholder 100 år med norsk humor og revy, og gir et gjensyn med revystjerner som Lalla, Carlsen, Einar Rose, Rolv Wesenlund, Kari Diesen, Carsten Byhring, Elisabeth Granneman, Dizzie Tunes, Grethe Kausland, Leif Juster og mange flere som parodieres fra scenen. Vi fremfører kjente klassikere, skjulte perler, legendariske sketsjer og viser som dagens seniorer har hatt et forhold til gjennom et langt liv.

Etterpå blir det revykviss med Maria Løkken, med imitasjoner og annen moro!

Billetter: 200/ 100 kr (honnør, arbeidsledige, under 26 år) bestilles til wendy.aasland@grenlandfriteater.com eller ring 35 93 21 00

Om utøverne:

Lena Barth Aarstad fra Porsgrunn; er utdannet skuespiller ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), og jobbet som skuespiller i London i 8 år. I Norge har hun bl.a. spilt i:  “Tolvskillingsoperaen” på Riksteatret, “Et dukkehjem”,“Musikal, Musikal”, 5 juleshow på Nedre Jønholt Gård, ”Kjærlighetens Komedie” og ”I blanke Messingen” på Teater Ibsen, ”Stjerneøye” på Hålogaland Teater og ”Grand Prix Nostalgi” i Tromsø, “Fævlane Veit”, ”Bråta”,  “PS14”, ”Reisen til Venezia”, “Verdas søtaste turist”,  “Meierislaget”, «La ankeret falle jeg er i havn» og «Kampen om øya» med Grenland Friteater, “Bror och syster”(SVT1), “Helt Perfekt” (TVNorge) og “Lilyhammer”(NRK),samt egenproduksjonene; ”Great Grenland Girls”, “Lena og Jannickes musikalreise” på Telemarksturné, “Humørland”, “Minnenes Melodi Grand Prix”. Og ikke minst 10 ulike show med Jannicke Irwin Abrahamsen som ”Lena & Jannicke” på Kafé K/Parkbiografen. Det ble fem snåle sommershow med Anders Vangen, “Snålære blei det ikke” som en hyllest til Anders i 2013, “Sommerlatter med Lena og de” med Tor Erik Gunstrøm, Jannicke Irwin Abrahamsen og Edward Schultheiss i 2014, Ruben og Babben (Leif Arild Sanden) i 2015, Ruben og Anders Gjønnes i 2016. Ruben klamrer seg fast, og har også vært med i 2017, 2018, 2019 og 2020.  Lena jobber også som regissør, tekstforfatter og stemmeskuespiller, og mottok Statens Kunstnerstipend og Porsgrunn Kommunes Kulturpris i 2011. Lena leser også inn lydbøker og er usynlig hallodame på Viasat. Lena er for tiden aktuell med nytt juleshow med Jannicke (forhåpentligvis), og vil bli sett i en tv-serie på NRK høsten 2021. Lena, Ruben og Espen har spilt “Lalla og Rose, via Lena og Ruben” over 100 ganger i Vestfold og Telemark, og synes det har vært givende å spille nettopp denne forestillingen utendørs i korona-tida. Fantastisk å få formidle humor til det publikummet som trenger det mest.

Ruben Kvålseth fra Notodden; har deltatt i et ti-talls revyproduksjoner som skuespiller, tekstforfatter og instruktør. I 2008 spilte han og kollega Tor Olav Aase Kåsa den første “De er imitert”-revyen som ble svært godt mottatt av publikum og presse og siden spilt i nye tapninger rundt om i landet bl.a på Oslo Nye Teaterkjeller’n. Duoen vant pris for beste nummer på revyfestivalen i Langesund i 2012 og beste scenefremøring i 2013, samt deltatt på NM i revy på Høylandet en rekke ganger. Ruben Kvålseth er utdannet i revy ved HiNT. Siden 2007 har han vært leverandør av humor og parodier til NRK P1, og da først og fremst programmene “Nitimen” og “Humorxtra”, og har levert humor til “Reiseradioen” på NRK P1 I mange år. Ruben har også jobbet som publikumsoppvarmer på NRK-produksjoner, jobber med revy med utviklingshemmede; Kulturgruppefestivalen, og i 2011 mottok han Notodden Kommunes Kulturpris. Ruben har vært én av De på “Sommerlatter med Lena og de”,  i Porsgrunn 6 sommere på rad, og har nettopp spilt sin 13. høstrevy på Notodden. 

Espen Gjelstad Gundersen(EGG) er en norsk pianist, musiker, produsent og komponist bosatt i Skien i Telemark. Har har i en årrekke jobbet som freelance musiker og som produsent/komponist i sitt studio Audiopol, som han driver sammen med trommeslager Audun Kleive. Grenland Friteaters «Aliminiumsongar» har nettopp spilt inn sine sanger i Espen sitt studio. EGG har produsert og jobbet med det ypperste innen norsk jazz og improvisasjonsmusikk.  I den senere tid har han samarbeidet med visekunstner Jan Eggum på hans prosjekter. For øvrig har EGG siden 1998 medvirket som orkesterleder/arrangør på et utall musikalske produksjoner i hele landet, men med hovedvekt på Telemark. Han har lokalt jobbet med prosjekter som bl.a. Tre Sopranos, ”Lena &Jannicke” produksjoner, Frøydis Grorud,  HITstory. Han har i tillegg arbeidet med en mengde amatør produksjoner i fylket. I 2018 fikk han Telemark Fylkeskommune sin kulturpris for denne 20 år lange virksomheten i fylket sitt. Egg har også skrevet musikk for teater og danseforestillinger:  og samarbeidet med Teater Ibsen, Grenland Friteater, Grenland Dansekompani samt en rekke lokale revygrupper.