Content not translated?
Try autotranslate

Alt vi ikke sier 3

For tredje gang arrangerer vi Alt Vi Ikke Sier – Friteatrets egen tekstsalong! I år blir det vårt bidrag til Kulturnatten i Porsgrunn.
Vi utlover en variert kveld på Friteatret med småbord, servering og lun stemning.

Billetter

Om forestillingen

Kulturnatt Porsgrunn, Kvindernes Læseforening og Grenland Friteater presenterer tekstsalongen PORSGRUNN KULTURNATT: Alt Vi Ikke Sier III 11.11.2023 kl. 19:00!

Marija Bliznak lager deilig suppe, den serveres fra 18:00 og er inkludert i prisen. Åpen Teaterbar!

Hvem leser, roper, hvisker og synger?

-Marija Bliznac er norgesmester i Slam! Poesi og leverer tekster som rører, oppildner og maner fram latterkramper. Hun er født og vokst opp i Bosnia og Hercegovina og har bodd i Norge siden 2014. Hun har blitt Porsgrunns jente i 2022, da hun begynte å jobbe på Friteatret som aspirant. Marija er også mottaker av det første Gyldendalstipendet for skrivende med minoritetsbakgrunn og er i gang med å skrive sin første roman.

– Wesam Almadani, forfatter og aktivist av palestinsk familie, som har vært fribyforfatter i Larvik og festivalforfatter på Kimen Litteraturfestival i 2022. Hen har vokst opp under krig og konflikter i Gaza, har levd med trusler og trakassering, og vært på flukt. Både på grunn av hvem hen er, og hva hen skriver om. For tiden jobber hen med boken “Slik etterlot krigen meg i livet”. Mer informasjon HER

Teodor Kristoffersen, musiker og låtskriver opprinnelig fra Skien. Han har en Stemme som hele tiden bærer ordene dit hvor de hører hjemme, løfter dem, og gir dem en utilsminket og ekte følelse. Mer informasjon finner du HER
– Trond Hannemyr, mange kjenner ham. Skuespiller og en av Friteatrets gründere. Har vært festivalsjef for Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival siden festivalens oppstart. Men, viste dere at han skriver?
– Gyrid Axe Øvsteng er dramatiker og forfatter, født i Vågå og bosatt i Skien. Hun har utgitt en rekke barnebøker og scenetekster. Gyrid skriver følgende om seg selv: «Av og til prøver eg å gjera ting eg ikkje tør, og håper eg skal få til dét, denne kvelden. Eg likar når ting ikkje berre blir pent.”
– Alma Ossavy, er en ung låtskriver og sanger som spiller piano og bass. Hun bor i Porsgrunn og har akkurat gitt ut sin første singel – Be with you – og vi måtte bare booke henne før hun blir for stor for Friteatret! 
– Preben Fjære Brynemo, født i Porsgrunn og vokst opp i Kragerø, er tidligere kombinertløper som deltok i Vinter OL for Norge i 2002. Nå er han Slam! Poet. Preben leverer tekster som overasker, underholder men også får folk til å gå i tenkeboks. Han er Marijas favorittpoet 
– Anne-Sophie Erichsen er regissør og skuespiller og har vært med i Grenland Friteater siden 1983. Da pandemien kom, utfordret Lars Vik resten av teatret til å skrive. Anne-Sophie takket ja til utfordringen og begynte å skrive. Hun skriver blant annet noveller om oppveksten sin, tekster som rører, men som samtidig er pepret med en mørkere type humor. 
– Hans Petter Eliassen er produsent og generelt sett et herlig menneske å forholde seg til. Han skriver også dikt – som dere får høre på arrangementet. Han har vært på GF siden 1988. Funfact: Hans Petter er utdannet aktuar! 
-Linn Heiland tenker i tekst, noterer ofte setningene ut på papir, og klarer ikke legge bitene fra seg før ordene står på riktig sted. Hun samler på beskrivelser av kjærlighet, sorg, hvordan det kjennes ut å dra fingrene over våt mose, eller smaken av eget ansikt etter å ha kjørt utallige mil på motorsykkel i sola bak biler som spruter altfor mye vindusspylervæske. 
 
Marija Bliznac & Hans Petter Eliassen leder dere gjennom kvelden.
Det blir innsamling av penger til UNICEFs nødhjelp til barna som rammes av krigen i Gaza.
Takk til Porsgrunn kommune for arrangementstøtten!