Content not translated?
Try autotranslate

Teater Fabel: Og etterpå ble alt stille

Norske sjøfolk gjorde en uvurderlig innsats under 2. verdenskrig. Inger Merethe Johnsens far var en av dem. Behandlingen av krigsseilerne er en skamplett i etterkrigshistorien. Med Jan Ø. Wiig og Inger Merethe Johnsen, regi Sylvia Salvesen.

Billetter

Om forestillingen

Fra gjengen bak suksess-oppsetningen om Rui-jentene kommer nå en historie om krigsseilerne. Teater Fabel inviterer til  forestillingen «… og etterpå ble alt stille … – fra førstereisgutt til krigsseiler.»
 

Inger Merethe Johnsen skriver: «Faren min, Jan Herbert Olsen, ble født i Skien 12. august 1923. Han var en stolt sjømann som tok skipperutdannelse, og seilte som overstyrmann i mange år.

Hva former en 15-årig gutt som drar ut i 1938 og ikke kommer hjem før i desember 1945?
I denne forestillingen har jeg forsøkt å finne ut av det som skjedde med min far, og litt etter litt har jeg klart å avdekke stadig mer av hans historie. En historie som handler om så mye mer – og så mange flere. Den angår oss alle …» 

Skuespillerne Jan Ø. Wiig og Inger Merethe Johnsen tar publikum med på en spennende og dramatisk reise, hvor vi følger en ung gutts opplevelser igjennom 2. verdenskrig. Hvor var han i disse årene? Hvordan var sjømannslivet for en gutt på 15 år? Livet i fangenskap? Hva med livet etterpå? Her finnes det både dramatikk, spenning og vemod, men også gode og lystige minner!

Medvirkende:
Inger Merethe Johnsen og Jan Ø. Wiig
Regi: Sylvia Salvesen
 
Teaterkaféen er åpen fra kl. 18.00