Content not translated?
Try autotranslate

Teaterfestivalen er like om hjørnet!


Se til Porsgrunn fra 5-8 juni!

Tiden er nesten inne for Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival- igjen! Dette året har vært spennende for PIT og festivalens arrangør Grenland Friteater. Ett generasjonsskifte er i gang og en av de første til å gi sin plass videre etter 28 år som festivalens leder, er Trond Hannemyr. Vibeke Lie har tatt over roret og PIT`s Programråd er etablert.

Rådet består av Lars Vik, Frida Oline Johansen Winther, Anette Röde Hagnell, Heiki Eero Riipinen, Marie Ursin og Vibeke Lie. 

Rådet har jobbet med et program vi tenker speiler endring og møte mellom mennesker og generasjoner. Det internasjonalt prisbelønnede kunstnerkollektivet Gob Squad kommer til PIT med «Is anybody home?» En «live film» utspiller seg fra hjemmet til en lokal gjesteartist til det store lerretet i storsalen på kulturhuset, der en av Gob Squads utøvere forsøker å sette seg inn i gjestens liv og publikum følger reisen gjennom Gob Squads blikk. Gob Squad er kjent for sine visjonære forestillinger og utforsking av hvordan teknologi kan være med på å skape nye former for samhold og veier inn i hverdagens små mirakler.

Grenland Friteater byr på en stor utendørs forestilling! Denne gangen satser regissør Lars Vik på en tidløs klassiker, skrevet av ingen andre enn William Shakespeare og oversatt og tilpasset av Robert Emil Berge. «En Sommernattsdrøm», en forestilling under åpen himmel i «Hundremeterskogen» med 31 utøvere fra 10-70 år!  

De Utvalgte kommer «My twisted world» -ett dykk ned i internettets mørke kroker der skuespillernes personlige erfaringer settes i en teatral kontekst.

Friteatret er omdøpt til «The Pit» og blir årets viktige møteplass og festivalkro. Her presenteres Stina Force, Human Animals, foredrag, artistmøter og det blir en knall avslutningskonsert med Rizan Said!

I PIT`s tradisjon finner du et rikholdig gateprogram med internasjonale artister som avsluttes på lørdagen med den store folkefesten «Brusteinsballet».

Årets festival rommer intet mindre enn artister fra 15 nasjoner.

Se hele programmet HER