Content not translated?
Try autotranslate

Til festival i Zimbabwe


Doris røykerPlay with a guinea fowl , inspirert av Doris Lessings liv og verk, er invitert til å åpne litteraturfestivalen LitFest i Harare 27 nov. Forestillingen, som vil spilles seks ganger, er samtidig en åpning av det nye Theatre in the Park, en friluftscene midt i Harare som tar 500 tilskuere.

Forestillingen er en samproduksjon mellom Teater Nova, Rooftop Promotions (ved Daves Guzha) og Grenland Friteater.

 Play with a guinea fowl, skrevet av Elisabeth Beanca Halvorsen, er inspirert av nobelprisvinner Doris Lessings (1919-2013) liv og verk. I en lekende og burlesk blanding av fakta og fiksjon følger vi henne fra oppveksten i den britiske kolonien Sør-Rhodesia (Zimbabwe) til livet som forfatter i London. På scenen konfronteres Doris Lessing med karakter fra sentrale romaner som Det synger i gressetMartha Quest og Den gylne notatbok.

 Skuespillerne Simone Thiis og Ragni Halle spiller alle roller i tillegg til å være maske- og dukkespillere, hele tiden støttet av den zimbabwiske trommeslageren Gibson Sarari.

 Forestillingen hadde norsk premiere i 2013 og skal nå spilles for første gang på engelsk, i Neil Howards oversettelse.

 Regien er ved Anne-Sophie Erichsen fra Grenland Friteater.

 Teatermanuskriptet er en del av Elisabeth Beanca Halvorsens bok om Doris Lessing som utgis på Gyldendal i februar 2016. I Harare skal hun delta i tre paneldiskusjoner, mens skuespillerne skal holde workshops i figurteater og skuespillerteknikk.Engelskversjon

 Pressefoto: Aurora Wilhelmine Linchausen

(Simone Thiis som Doris Lessing)

Forestillingen er støttet av: Tønsberg kommune, Vestfold Fylkeskommune, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Horten kommune, Fritt Ord, Kattas Figurteater Ensemble og Litteraturuka I Vestfold.