Content not translated?
Try autotranslate

Velkommen til PIT


web-banner-noPIT inviterer til sommerens store teaterbegivenhet.

Om fem dager sparkes det hele i gang. I perioden 14. – 18.juni setter Grenland Friteater hele Porsgrunn sentrum på hodet nok engang. For 22.gang arrangeres Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival.

 I 5 dager fylles teatersaler, gater og parker med underfundige, elleville, mørke og eksotiske forestillinger som beveger, engasjerer og morer. PIT har som ambisjon å vise det store mangfoldet i norsk og internasjonalt teater i møtet mellom folketeater og avantgarde.

 Grenland Friteater feirer 40 år i 2016 og vil i den forbindelse være ekstra til stede i festivalprogrammet, bl.a med to premierer: Reisen til Venezia av Bjørg Vik og Alt for vitenskapen – historien om Kristian Birkeland. Sistnevnte forestilling spilles for øvrig på Herøya Industripark i et industrielt miljø. Begge forestillingene, tradisjonen tro, har tjuvstartet før åpningen av festivalen. PIT kan i år friste med fransk nysirkus Galapiat Cirque som viser Mad in Finland, med 7 elleville finske sirkusjenter for hele familien, Statsteatret med nye latterbomber når de tar for seg 1880 – Amerika, David Erikson, kjent fra Cirkus Cirkör, med egen bejublet soloforestilling, serbiske DAH Teatar som spiller, bokstavelig talt på bussen, med fokus på etnisk mangfold, samt en rekke andre forestillinger med 140 utøvere fra 12 land.

 PIT er også festivalgata, med opptredener i alle sjargonger og et overdådig Brusteinsball på åpningskvelden, med våre fabelaktige PIT-venner fra Sverige; Burnt Out Punks og Stella Polaris. Det hele avsluttes med festfyrverkeri i midnattstimen.

 Scene:bluss, festivalens møteplass for både etablerte og uetablerte kunstnere, vil i år i samarbeid med en rekke kunstnere i residens, produsere en 25 timers teaterhappening med utgangspunkt i Grenland Friteaters 40 års jubileum.

 Hele programmet er lagt ut på www.pitfestival.no

Vi ønsker dere hjertelig velkommen til hektiske sommerdager i juni, til teaterbyen Porsgrunn, under mottoet: hele byen – en scene.