Content not translated?
Try autotranslate

Arbeidsvisning med Teater Leikhus


Fredag 24 mars kl. 18.00 på Friteatret.

Jeg håper at folk ser på deg. At de ser på deg og blir forundret over hva du gjør. De vet jo ikke om jeg har sagt noe til deg eller ikke. Det kan jo hende at du går rundt i sirkel fordi ikke har noe annet å ta deg til.

The Crowd handler om ensomheten og gleden i det å være en del av noe, et fellesskap, en folkemengde.  Forestillingen oppleves gjennom utdelte hodetelefoner, det er ingen sitteplasser og gir et mulighetsrom til publikum de sjelden får oppleve i teateret. Kanskje dette er teaterets svar på silent disco?

Tekst & regi: Eva Rosemarijn og Lise Andrea

Scenografi: Irene Nessa Bjørnevik

Dramaturg: Morten Cranner

OM KUNSTKOMPANIET LEIKHUS

Å se en Leikhus forestilling er en invitasjon til en ny verden. 

Det kan hende du blir plassert i et rom med merkelige gjenstander og kanskje du selv får bestemme hvor du vil gå eller hva du vil gjøre. Du kan være utendørs, i en mørk black box eller på en offentlig plass. Kanskje får du utdelt hodetelefoner med en poetisk stemme på øret? Eller du møter en skuespiller som snakker til deg som om hun har kjent deg for alltid. Kanskje finnes det ikke én historie, men mange små som du må finne sammenhengen i. Og kanskje du ikke får høre noe det hele tatt, du inviteres bare til å se eller føle. 

Kompaniets mål er å skape unike, performative opplevelser som har en åpen dialog med publikum. En Leikhus forestilling er i symbiose med sine omgivelser, sitt publikum og sine utøvere, og vil dermed utfolde seg ulikt hver gang. Kompaniet har kompetanse innen regi, dramatikk, dramaturgi, performance, lyd-design og fysisk teater. Til hvert enkelt prosjekt tilknytter vi oss nye (scene)kunstnere, og er alltid nysgjerrige og åpne for nye samarbeidspartnere. Vi lager forestillinger både med og for ulike målgrupper, og har som intensjon å gi alle engasjerende, om enn ukjente opplevelser. Og som gjerne utfordrer tradisjonelle mønstre.

Teater Leikhus startet opp i 2015, og har siden spilt forestillinger i Den Kulturelle Skolesekken, på Vega Scene, Blackbox, SALT art & music, Bananaz, Cafeteateret, Divadlo Archa i Praha, 4+4 Days in Motion-festivalen i Praha, Winter Solstice Exhibition, Oslo fri teaterfestival, off-Hedda, Halden kulturnatt, Sentralen, Teaterkjeller’n, St. Croix huset i Fredrikstad, Deichmanske bibliotek, Nasjonalbiblioteket og gamle Munch museet.

Navnet “Leikhus” kommer av ønsket om å lage scenekunst for det lekende mennesket. Uansett alder har vi en trang til å leke. Vi skal være et hjem for alle mennesker som har et ønske om å leke mer, de som kanskje har glemt å leke, de som trenger en påminnelse om å leke, men også for de som allerede går lekent gjennom livet.

(Funfact: Leikhús betyr teater på islandsk!)

Teater Leikhus består av Eva Rosemarijn, Lise Andrea og Irene Nessa Bjørnevik.