Content not translated?
Try autotranslate

PIT 2019 er VEL OVERSTÅTT


Årets festival er vel overstått. Overstrømmende tilbakemeldinger fra publikum har fortalt oss at kvaliteten og profilen i programmet har truffet godt. De 32 billetterte forestillingene, med mer enn 5600 tilgjengelige billetter, hadde et belegg på 88%.

Til tross for at værgudene ikke var på vår side denne gangen, særlig gjaldt det et regnfullt åpningsarrangement på Rådhusplassen, ble PIT likevel den folkefesten vi håpet på. Både artister, teknikere og et fantastisk publikum trosset værgudene med suveren forakt.

Tradisjonen tro ble PIT 2019 en festival under mottoet «hele byen – en scene» med forestillinger i

Ælvespeilet, Friteatret, Kafé K, Vedtekka på Borgestad, Sjøfartsmuseet, Keims Gård og Gjennomsikten på Lahelle – og selvsagt i gater og på torg.

I løpet av festivalen ble det avviklet til sammen 133 forestillinger og arrangementer for et publikum på ca 22 000 mennesker.

PIT 2019 bød på 29 kompanier fra 11 land, med forestillinger som ble spilt både inne og ute.

I tillegg til de 32 forestillingene i hovedprogrammet bød årets PIT på Brusteinsball på Rådhusplassen med bl.a spansk/argentinske Grupo Puja, Festivalgata med gateartister fra «hele» verden og Sommerhagen på Keims gård. I tillegg ble det arrangert konferanser og konserter.

Årets festival hadde et budsjett på ca. 4,9 mill.kr.