Content not translated?
Try autotranslate

Takk for 2017


Grenland Friteater ønsker alle våre teatervenner, fjern og nær, en god jul og et godt og kreativt, nytt år.

Året som er i ferd med å ebbe ut har vært et godt teaterår for GF, både med stor aktivitet og stor skapertrang. Flere nye produksjoner har sett dagens lys, slik som vår store familieforestilling Verdas søtaste turist av Rune Belsvik og med Lars Vik ved regiroret og skoleforestillingen om Bjørg Viks forfatterskap; Fortellinger om Frihet, i regi av Geddy Aniksdal.

I 2017 hadde Grenland Friteater premiere på hele 6 nye produksjoner, små og store. Totalt spilte vi 401 forestillinger for nær 49 000 publikummere, både i inn og utland. Grenland Friteater gjestet Frankrike, Serbia, Colombia og Cuba. Flere av produksjonene som inngår i statistikken her er co-produksjoner mellom GF og lokale og regionale scenekunstnere.

2018 tegner også til å bli et rikt år for teatergruppa som fortsatt holder til i det gule teaterhuset i den gamle industribyen. Til neste år går vi inn i vårt 42. virkeår som landets eldste frie teatergruppe.

Flere nye produksjoner vil se dagens lys, som vi vil komme tilbake til. Året åpner, nærmest tradisjonen tro, med en ny samling unge dramatikerspirer fra Forfatterstudiet i Bø, på Friteatret i januar. I februar drar vi igang, for andre året på rad, Vinterscenen, en liten helgefestival, hvor GF tar den frie scenekunsten på pulsen. Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, arrangeres i år for 24. gang i tidsrommet 12. – 16. juni. Hele programmet slippes i andre halvdel av april. Høsten vil bla. bestå av flere turneer med eksisterende og nye produksjoner. Som den internasjonale gruppa vi er, har vi også i 2018 invitasjon til flere land, deriblant USA, Chile og Ecuador.Vi gleder oss allerede.

Håper vi ses i 2018!