Content not translated?
Try autotranslate

Audition for statister


Meierislaget 1933 er Grenland Friteaters nye storforestilling, som skal spilles utendørs på Sjøfartsmuséet i Porsgrunn i forbindelse med Porsgrunn Internasjonale teaterfestival 2018.

Meierislaget foregikk på og rundt Meieritorvet i Porsgrunn i begynnelsen av november 1933. Saken var at noen meiersker og én sjåfør ved Porsgrunn Meieribolag i 1933 hadde dannet fagforening og begynt forhandlinger om tariffavtale. 8. november avviser Meieribolagets styre et anbefalt meklingsforslag og streiken er en realitet. Allerede dagen etterpå ankommer en stor styrke fra Statspolitiet i Oslo under ledelse av Jonas Lie. De vil hevne seg på «Rampebyen Porsgrunn» for det forsmedelige nederlaget ved Menstadslaget halvannet år tidligere. Snart samler tusenvis av mennesker seg på Meieritorvet midt i Porsgrunn til støtte for streiken og i protest mot politiet. Under mottoet «Husk Menstad, gutter!» gyver statspolitiet løs på folkemengden med køllene hevet og jager både demonstranter og tilfeldig forbipasserende rundt i gatene i Porsgrunn.I stykket følger vi noen av de streikende meieriansatte, det lokale politiet som kommer mellom barken og veden samt ungdommer og byfolk i konfrontasjon med det brutale Statspolitiet og lokale nazister.

Vil du være med? Kom på uhøytidelig audition på Friteatret torsdag 25. januar klokka 18.00! Meld deg på her: På Facebook: https://www.facebook.com/events/152422485415842/

Eller på telefon til Maria Løkken på 48153921 eller på mail: maria.lokken@grenlandfriteater.no

Har du litt sceneerfaring er det en fordel, men ingen forutsetning! Meierislaget spilles fra 5. til 15. juni 2018. Prøvene blir hovdesaklig på ettermiddag/kveldstid i andre halvdel av mai.