Content not translated?
Try autotranslate

Bløygen Avis intervjuer Lars Vik


EI SANN FRYD

Av  Herdis Perdis, Bløygen Avis

 

– Korleis starta dette, herr Vik?

– Greit at jeg snakker bokmål? Vel, jeg leste et ustyrtelig morsomt intervju med Rune Belsvik i Dag og Tid. Det er virkelig ikke så ofte jeg ler høyt av intervjuer på kultursidene, jeg tenkte at den boka han snakker så friskt jeg bare lese.

 

– Og då snakkar vi om ”Verdas søtaste turist”?

– Det var det. Jeg slukte boka på en norwegian-flyvning mellom Torp og Malaga, og før jeg landa og nettforbindelsen brøt hadde jeg pløyd meg gjennom hele boka og maila Rune og spurt om vi ikke kunne få lov til å lage teater av den.

 

– Eg går ut ifrå at han svara ja?

– Det gjorde han. Veldig. Og når mine kolleger også lo godt da jeg leste intervjuet høyt for dem, så fikk jeg trua og gikk i gang med å dramatisere fortellingen. Det har væt en sann fryd. Livet i Bløygen er fornøyelig så det holder. Norske småsteder blir aldri de samme etter at man har blitt kjent med Bløygen.

 

– Kvifor lage teater av akkurat denne boka?

– Fordi det er en morsom, naiv, leken fortelling,  som også er til ettertanke. Den har en masse interessante rollekarakterer, mange fargerike folk i Bløygen. Den befatter seg dessuten med et inspirerende, dristig tema; nemlig Kunsten å lage barn. Ingen i Bløygen vet nemlig hvordan det gjøres.

 

– Høyres unekteleg noko snodig ut?

– Det er min innerste overbevisning at slikt kan det bli herlig vilt og poetisk teater av, for hele familien.  Kom og sjå!