Content not translated?
Try autotranslate

Aluminiumsongar

Geddy Aniksdal har skrevet en rekke sterkt selvbiografiske sangtekster, med hovedvekt på oppvekst i aluminiumsland; i denne forbindelse Årdalstangen innerst i Sognefjorden. Komponist: Guttorm Guttormsen

Billetter

Om forestillingen

Aluminiumsongar er en teaterkonsert som beveger seg i grenselandet mellom Kurt Weil, rustne arbeidersanger og skjør, rytmisk visepop. Geddy Aniksdal har skrevet en rekke sterkt selvbiografiske sangtekster, med hovedvekt på oppvekst i aluminiumsland; Årdalstangen innerst i Sognefjorden. Komponist er Guttorm Guttormsen.

Forestillingen hadde premiere 29.november 2018 på Friteatret i Porsgrunn

Medvirkende:
Tekstforfatter, sanger: Geddy Aniksdal, Grenland Friteater
Komponist: Guttorm Guttormsen, Arr: Samlebandet
Regikonsulent: Lars Vik

Samlebandet: Kapellmester Anette Röde Hagnell; tangenter++ , Guttorm Guttormsen; sax og klarinett++, Truls Hannemyr; perkusjon++, Tage Lægreid Olsen; bass++

Teknisk ansvarlig/lysdesigner: Lars Løberg
Scenograf/rekvisitør/Kostymer: Guro Dale

Fotograf: Dag Jenssen
Produsent: Hans Petter Eliassen

Les Litteraturgarasjens anmeldelse Her

Les artikkel i Telemarksavisa TA 06.11.19

Les Harald Berntsens innledning til forestillingen

Les Kristin Skjelbreds innledning til forestillingen

HVA ER DET VI TYR TIL
når vi skal hylle en mester? Når vi skal feire stolte øyeblikk og bejuble viktige seire? Når vi sloss for en sak? Eller når vi sørger? Over dem som gikk bort, kjæresten som forsvant, drømmen som brast? Hva gjør vi når vi vil bekjenne vår kjærlighet, hedre høyere makter eller takke en gud? Når fortvilelsen må få utløp eller når gleden og lykkefølelsen bobler, hva gjør vi da? Vi synger.

For er det ikke det vi tyr til: rundt leirbålet, ved det festdekte bordet, i arbeidslaget, på tribunen, foran en grav, under et flagg, ved siden av en vugge. Vi nynner og suller, vi vræler, hoijer og stever. Vi growler, jodler og kveder. Traller, belter og joiker, bryter ut i skjønnsang eller i ukontrollerte brøl. Med brumlende bass, i falsett, med eller uten overtoner. Men synger gjør vi; inn i en mikrofon, ut i et tomt rom, til et forelsket øre. Den slags sang stilner aldri.