Content not translated?
Try autotranslate

Konferanse under PIT


Inclusive theatrePorsgrunn Internasjonale Teaterfestival har invitert italienske Teatro Due Mondi til å gjøre et prosjekt med flyktninger bosatt i Grenland under festivalen.

I 2011 opplevde Teatro due Mondi at det plutselig ble bosatt 30 unge menn fra Nigeria, Ghana, Tchad og Pakistan rett ved Faenza, der teateret holder til. Mennene var helt isolerte og innbyggerne visste ingenting om dem. Slik startet teaterets arbeid med flyktninger. Teaterfolkene ville bli kjent med flyktningene og skape et rom der immigranter og italienere kunne møtes. Etter dette har de utviklet flere former for workshops og forestillinger og jobbet med flyktninger i mange sammenhenger.

Til møtet på Kafe K inviterer vi også Sykehusklovnene, skuespillere som bidrar til å gjøre hverdagen bedre for barn på sjukehus, og som også arbeider med barn i flyktningemottak. I mai reiser flere sykehusklovner til Hellas for å møte barn på flukt. De vil snakke om sine verktøy i møte med sykehuset som en annerledes scene, om samspill og kommunikasjon med barn, unge og pårørende i unntakstilstand.

Begge gruppene vil fortelle og vise bilder/film fra arbeidet sitt. Etterpå blir det åpent for spørsmål og diskusjon.

Det blir anledning til å se Teatro Due Mondi i aksjon i Porsgrunn sammen med flyktninger og innvandrere fra Grenlandsområdet. Her skal resultatet fra prosjektet vises.

Visning:     Nordentorget, 16. juni kl 19