Content not translated?
Try autotranslate

Heartbreak

En vil aldri møte personer med kjærlighetssorg på samme måte, etter å ha sett Heartbreak, skrev Varden etter urpremiere 16 februar 2018 på Vinterscenen og ga forestillingen terningkast 6!

Om forestillingen

en soloforestilling med Ingvild Hogstad

Hennes første egne oppsetning er gjort i et godt samarbeid med regissør Anne-Sophie Erichsen. Sammen har de skapt et tett scenebilde, der Hogstad lett glir mellom betrakteren av medsørgende, historieforteller og dramatiserende av egne opplevelser – både gjennom dans, monolog og dikt.” (Varden, 6)

“Ingvild Hogstads personlige teaterdokumentar «Heartbreak» berører hjertet og beriker hjernen. Du kan til og med risikere å få deg en god latter. I Anne-Sophie Erichsens regi har teaterdokumentaren blitt rocka og intens, med en fin blanding av alvor og humor, monolog og video” (TA, 5)

Skuespilleren Ingvild Hogstad legger sin egen hjertesorg under lupen og spør: Hva skjer i hjernen når hjertet blir knust? Burde vi heller si: jeg elsker deg av hele min hjerne? Det er nemlig der det verste marerittet utspiller seg. Ingvild er alene på scenen, men hun har filmet intervjuer både med en hjerneforsker, og med 10 ulike mennesker som forteller fra sine opplevelser av brudd. Slik møter publikum et mylder av fortellinger som veves sammen.
 

HEARTBREAK beveger seg i skjæringspunktet mellom fakta, forskning, kunst og private betroelser. Med utgangspunkt i hjerneforskning, i sosialpsykologisk forskning, i hardtslående tekster, i heftig musikk, i pinlige  erfaringer, i humor, i videointervjuer med  mennesker som deler sine erfaringer, og ikke minst i film og intervjuer fra forskningsmiljøet, vil forestillingen fremstå som en performance lecture i et dokumentarisk landskap.

Skuespiller: Ingvild Hogstad.

Tekst: Ingvild Hogstad i samarbeid med Anne-Sophie Erichsen

Musikkutvalg og komposisjoner:  Snorre Sjønøst Henriksen

Video/foto: Jørn Steen.

Lys: Agnar Ribe.

Lyd og videoredigering/teknikk: Truls Hannemyr.

Regikonsulent: Kjersti Posti Høgli

Regi: Anne-Sophie Erichsen.

Takk til: Mikkel Wallentin, hjerneforsker ved Århus Universitetshospital

Og takk for verdifulle bidrag fra: Unni Spakmo, Knut Olav Holt, Ann Charlotte Birkeland Berberg, Kristian Grennes, Cissi Hultman, Kathrine Asdahl, Lene Eriksen, Po Ying Tai, Mathias Jonstang Hordvei, Sanjey Sureshkumar.

Takk til våre unge konsulenter: Heidi M. Tho, Sander Edin og Thea Handeland

Takk til Kjersti Wold for inspirerende skrivekurs

Varighet: ca 50 min.

Forestillingen er produsert av Ingvild Hogstad, med støtte fra Spenn, Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde og Skien Kommune. Heartbreak er en coproduksjon med Grenland Friteater

Kontakt: Ingvild Hogstad: ingviho@gmail.com

Les Vardens anmeldelse HER

Les TAs anmeldelse HER

Se fotos fra forestillinga Her