Content not translated?
Try autotranslate

Reisen til Venezia

En vemodig komedie om et eldre ektepar som reiser verden rundt – i sin egen stue. En sorgmunter hyllest til fantasien – og kjærligheten. Grenland Friteater, […]

Om forestillingen


20160520-gft-venezia-2131-web
En vemodig komedie om et eldre ektepar som reiser verden rundt – i sin egen stue. En sorgmunter hyllest til fantasien – og kjærligheten.

Grenland Friteater, som rundet 40 år i 2016, satte opp Reisen til Venezia av Bjørg Vik i forbindelse med Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival 2016. Mottakelsen blant publikum og presse var strålende.

Ved siden av Bjørg Vik bodde det et elskelig gammelt par. En gang hun banket på hos dem ble hun møtt av en fullt påkledd Sverre i døren, og da hun spurte hvor de skulle reise så svarte han at  – Nei, de var på farten, de. Akkurat nå var de langt oppe i Rondane.

20160520-gft-venezia-1455-webTil det nystartede Intimteatret skrev Bjørg Vik i 1992 Reisen til Venezia, som var sterkt inspirert av dette parets verdensomspennende reiser i egen stue. For det mottok hun i 1993 Ibsenprisen. Siden er stykket spilt på scener i bl.a. Danmark og Russland, men ikke her hjemme.

Reisen til Venezia er en sorgmunter komedie, en hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten.

Les mer om Reisen til Venezia på Litteraturavdelingen

Regi: Geddy Aniksdal

Oskar Tellmann: Lars Vik, Edith Tellmann: Anne-Sophie Erichsen, Viviann Sunde: Lena Barth Aarstad, Kristoffer Karlsen: Joakim Dan Jørgensen

Scenografi/Rekvisitter: Maria Løkken         

Kostyme/scenografi: Guro Dale20160531-gft-venezia-2364

Musikk: Guttorm Guttormsen

Lysdesign: Jean Vincent Kerebel

Teknikk, praktisk, lyskjøring:  Lars Løberg Andersen

Foto: Dag Jenssen

Produsent: Hans Petter Eliassen

Se Dag Jenssens foto her