Content not translated?
Try autotranslate

PS14 praktisk info


PS14

PS14 starter kl 18:00 hver kveld og avsluttes ca kl 23:00. Oppmøte på Porsgrunn Porselensfabrikk i Porsgrunn senest kl 17:45. Forestillingen avsluttes ved Skien Sluse

Da forestillingen foregår både innendørs og utendørs ber vi publikum være godt kledd og skodd. Det kan bli rått og kaldt på kvelden. Ta gjerne med et teppe og sitteunderlag.

I billetten inngår et måltid kortreist mat som inntas på Borgestad ca. kl. 20.30. Har du matallergi eller er veganer/vegetarianer, ring 35 90 50 40 og gi beskjed. Drikke kjøper dere på Borgestad. Det er ikke mulig å nyte medbrakt alkohol i løpet av vår lange reise.

Flere muligheter å komme seg til og fra PS14, i tillegg til bil:

– Ved fremvisning av PS14-billett får du gratis buss til Porsgrunn/PP (Porsgrunn Porselen) TIL forestilling (gjelder ordinært rutenett til Nettbuss Sør i Grenland).
– Kommer du fra Skien (eller i nærheten) kan du ta M/S Telemarken ned til PP. Avgang fra Skien sluse/PM5 kl 17:00
Bil kan parkeres på anvist sted. Kart kommer snart.
– Skal du tilbake til Porsgrunn etter endt ferd kan du ta M/S Victoria tilbake til PP. Avgang fra Skien sluse umiddelbart etter at forestillingen er ferdig.

Parkering PP Publikum Parkering Slusa Publikum

Bli med på en spennende og spektakulær reise på og langs elva mellom tvillingbyene, Porsgrunn og Skien. Urpremiere onsdag 27. august 2014. Spilleperiode 27. august – 14. september 2014.

PS14 er et samarbeidsprosjekt mellom Teater Ibsen og Grenland Friteater, på tvers av geografiske skillelinjer hvor lag og foreninger går sammen med amatører og profesjonelle. Totalt vil ensemblet på og bak «scenene» utgjøre nærmere 200 aktører i alle aldre.

PS14 vil bli en fem timers oppdagelsesferd for 230 publikummere hver kveld. Originale arbeider skapt av i hovedsak lokale, men også nasjonale og internasjonale kunstnere.

PS14 er en vannbasert oppdagelsesferd på og langs elva mellom de to tvillingbyene, Porsgrunn og Skien. Fra porselensfabrikken til Telemarkskanalens første sluse vil vi blant annet oppleve naturperlen Lahelle, Borgestads historiske grunn og Menstads dramatiske fortid. I løpet av ferden vil publikum ta del i teater, dans, kor, performance, musikk og billedkunst.

Sentralt i PS14 står en teatral rammehistorie, en fortelling som omhandler Grunnlovsjubileet i 2014. Forfatter Dag Larsen har skrevet fortellingen om Ellida, datter av Bernadottes trommeslager fra Napoleonskrigene. I august 1814 kommer hun sammen med Mikkel, en ung sjømann fra Osebakken og en los fra Ula, roende til Porsgrunn. Hun har med seg noe dyrebart: farens tromme som er fylt med frø og bærer med seg revolusjonskravet ytringsfrihet og mat.

PS14 retter søkelyset mot hvor og hva vi kommer fra og hva vi har oppnådd. – Rikdom forplikter, sa Gunnar Knudsen.

PS14 reiser spørsmålene: Hva trenger vi å skape framover? Med hva og hvordan? Hvor går ferden?

Regionale og lokale myndigheter, sammen med næringslivet i Grenland støtter PS14, som utover sin kunstneriske egenverdi også vil gi fokus på kvaliteter og potensiale for Grenlandsregionen, både overfor regionens innbyggere og i et nasjonalt perspektiv.

Kunstnerisk leder: Geddy Aniksdal

Dramatikere/regissører: Dag Larsen, Pål Øverland, Lars Vik, Tor Arne Ursin, Kjersti Posti Høgli, Gyrid Axe Øvsteng

Scenograf: Hans Georg Andersen

Lysdesign: Erik Spets Sandvik

Kostymedesign: Mona Grimstad

Komponist: Guttorm Guttormsen

……………………………………………………………………………

PS14 starter kl 18:00 hver kveld, og avsluttes ca kl 23:00

Oppmøte på Porsgrunn Porselensfabrikk i Porsgrunn senest kl 17:45. Forestillingen avsluttes ved Skien Sluse.

Pga begrenset plass, kan vi ta maksimalt 4 rullestoler pr forestilling.

Da forestillingen foregår både innendørs og utendørs ber vi publikum være godt kledd og skodd.

PS 14 er støttet av

logoer-til-ps14