Content not translated?
Try autotranslate

Hjelp! Bestemor kommer

– Høsten 1988 hadde vi forpliktet oss til å spille 17 forestillinger i Aust-Agder. Ingen av produksjonene vi hadde på repertoaret var aktuelle. Høsten var […]

Om forestillingen

– Høsten 1988 hadde vi forpliktet oss til å spille 17 forestillinger i Aust-Agder. Ingen av produksjonene vi hadde på repertoaret var aktuelle. Høsten var belagt med Besatt!-turné fram til 14.oktober, og turn\een i Aust-Agder skulle avvikles før 4.desember. I praksis betydde det at vi hadde 3 uker på å lage en splitter ny forestilling. Og det var en ganske fremmed situasjon for oss. Ville det gå?

Jeg så min sjanse til å prøve meg som dramatiker. Før sommerferien la jeg fram en skisse til en helaftens familieforestilling. Jeg ønsket å jobbe videre med stilen og humoren vi hadde utviklet med Sjakk & Ludo. dessuten var det spennende å se om det var mulig å overlevere noen av Sjakk & Ludo-erfaringene til de andre i gruppa. Mitt ønske var at vi skulle lage en folkelig forestilling. Folkelig og morsom, skriver Lars Vik i artikkelen Hjelp! Bestemor kommer i boken Grenland Friteater – Et norsk gruppeteater (Grenland Friteaters forlag, 1990)

Av: Lars Vik

Regi: Tor Arne Ursin og Lars Vik

Medv: Geddy Aniksdal, Elin Lindberg/Anne-Sophie Erichsen, Lars Vik og Trond Hannemyr

Premiére: Bykle, 14.november 1988

Spilt 38 ganger i Norge