Content not translated?
Try autotranslate

Sagliocco Ensemble: To Ord

Gjensyn med To Ord! Pressen skrev: Det er noe befriende fandenivoldsk og rett-på-sak med hovedpersonen i stykket. En slags Bonnie fra
«Bonnie and Clyde»  eller Winnie fra «Deilige dager»  av Beckett.

Billetter

Om forestillingen

På scenen er det en kvinne, en stol, en veske. Opp av vesken sin tar hun ulike gjenstander, en etter en. En slags absurd og eksistensiell vareopptelling, som alltid starter med «Jeg liker… jeg». Det er hele livet hennes som brettes ut foran oss. Innholdet er ikke stort, men det lille som finnes, er ikke et vakkert syn. Litt etter litt, mens vesken gradvis tømmes, blir publikum vitne til en absurd historie, som ikke nødvendigvis ender bra.

Sagliocco Ensemble presenterer sitt nye prosjekt: Phillipe Dorins stykke Deux mots! (To ord!), oversatt til norsk av Christine Amadou. Franske Philippe Dorin er en prisbelønt og markant samtidsdramatiker for barn og ungdom.

Soloforestillingen rettes mot ungdom og voksne. 

Medvirkende:

Guandaline Sagliocco (Skuespiller/Konsept)

Anne Mali Sæther (Regi)

Magnus Børmark (Komponist/Musikk)

Amel Mahi (Produsent/Inspisient)

Philippe Dorin (Dramatiker)

Christine Amadou (Tekstoversetter)

Dag Jenssen (Foto)

Produksjonsperiode: Februar 2018 – November 2018

Premiere: Showbox festival i Oslo, 6 desember kl. 17

Varighet: Ca. 45 minutter

Utdrag fra pressen:

“…et til fingerspissene gjennomført skuespillerhåndverk…. nesten Beckettsk, absurd, eksistensielt uttrykk…I denne forestillingen er det som om Sagliocco tar hele skuespillerkunsten ned til sine grunnleggende bestanddeler”.

(Scenekunst. Showbox festival 2018 Kritikk – 10.12.2018, Chris Erichsen)

http://www.scenekunst.no/sak/gull-glitter-og-rosa-tyll/

«Dette stykket synes jeg var veldig originalt…Kontrastene i forhold til det enkle og det komplekse. Språket og kroppsspråket, og den helt nye måten å se ting på…Det fikk øynene mine opp for hvordan andre kan tenke. Og på at man kanskje noen ganger må forenkle ting for å kunne se hvor man skal gå videre, og hvordan man skal takle ting og komme seg videre…Det fikk meg til å tenke på medmennesker på en ny måte, og sette spørsmålstegn ved hvorfor folk tar de valgene de gjør. At ting kanskje ikke er så opplagt som man tror, og at alle bærer på sin egen, individuelle historie».

(Utdrag Kamilia Mahmoud Hamdy Mohamed Ahmed, elev i 1KDA på Porsgrunn v.g.s. Fra prøveforestilling torsdag 22 november 2018)

Forestilling er blitt støtte av: Spenn.no, Fond for lyd og bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Porsgrunn kommune, Vestfold og Vestfold og Telemark fylkes kommune.