Content not translated?
Try autotranslate

Arbeidsvisninger og kunstner samtaler søndag

Forestillingsarbeide i prosess. Hvilke prosjekter er underveis? Vi får smakebiter av morgendagens forestillinger og samtaler med kunstnerne bak.

Billetter

Om forestillingen

Gunn Inger Aareskjold – “Sommeren med Ove Mellingen” (arbeidstittel)

Ny Monolog på gang! Den handler om overlevelsesstrategier. Snedige og overraskende, men også rørende metoder som tas i bruk når livet har malt seg inn i et hjørne.

Gunn Inger hadde premiere i 2019 på den selvbiografiske monologen Gi meg en Klovn mens jeg Lever, hvor hun forteller levende om sin tid som kreftpasient. Det er saftige og rampete historier, som også er såre og vonde. Nå skriver hun nye selvbiografiske tekster!

Utsideøye: Anne -Sophie Erichsen, Grenland Friteater
Foto: Hans Petter Eliassen

Gunn Inger Aareskjold bor i Porsgrunn. Hun er utdannet musikalartist og dramalærer, har jobbet i videregående skole og kulturskolen, og hun har i over 20 år jobbet som profesjonell forteller. Les mer om henne her.

 

Nina Ossavy – Sangen blir borte

Er det våre minner som definerer hvem vi er? Hvem er vi så fall når vi ikke husker?

«Mamma sa ofte: Min største styrke, det er å glemme det Nina. Hun ble veldig flink til det.Hun forsøkte å glemme alt som var vondt og vanskelig. Hun lukket det inni seg.Tilslutt ble hun så flink til å glemme at hun ble dement. Hun lyktes for godt. Sist jeg var hos henne, kalte mamma meg for Wenche Laila. I glimt husket hun ikke hvem jeg var. Hvem er du, når moren din har glemt deg? Hvem er hun, når hun har glemt sin egen historie?   

Nina Ossavy er regissør, skuespiller og dramatiker. Hun jobber med dokumentarisk inngang til scenekunst og bruker mye film i sine forestillinger. Etter å ha jobbet i mange år med øko-politiske spørsmål i scenekunsten vender Nina Ossavy blikket mot nær historie og undersøker betydningen av minner, identitet og kjærlighet.     

Musiker: Henning Farner  Regi: Geddy Aniksdal  Filmfoto: Magnus Dorati 

Les om Nina Ossavy her

 

Kunstnersamtaler

Chris Erichsen (tidligere redaktør for scenekunst.no, musiker, kortfilmskaper mm) samtaler med Maritea Dæhlin, Ursula Lascurain, Pia Maria Roll m fl med utgangspunkt i  forestillingen I Want To Be Traditional 

og med Camara Lundestad Joof – en norsk-gambisk skuespiller, dramatiker og forfatter. Siden 2008har hun sammen med Liv Hege Skagestad ledet og bygd opp barne- og ungdomsteatret Den Mangfaldige Scenen i Oslo, både som prosjektleder, utøvende kunstner og pedagog. Joof arbeider hovedsakelig dokumentarisk, ofte med tematikk rundt interseksjonalitet, unge og normkritik. I 2018 ga hun ut boka Eg snakker om det heile tida som handler om norsk rasisme. Joof har i 2019 laget et dokumentarisk teaterverk i samarbeid med sin egen storebror Samtaler med bror.  Foto: Maria Gosse´

Mer om Camara L J  her.