Content not translated?
Try autotranslate

Ars Moriendi – eller De syv dødsmåter

  En dramatisk og musikalsk framføring av Georg Johannesens diktsamling i sin helhet. Med skuespiller Lasse Lindtner og musiker Anette Röde Hagnell, som også har […]

Om forestillingen

 

En dramatisk og musikalsk framføring av Georg Johannesens diktsamling i sin helhet.

Med skuespiller Lasse Lindtner og musiker Anette Röde Hagnell, som også har komponert musikken.

Dette er en unik forestilling hvor Lindtner og Hagnell, gjennom sitt samspill, byr på en radikal nytolkning av denne legendariske diktsyklusen.

Diktopplesninger arter seg gjerne som framføring av ord med musikalsk akkompagnement. Noe av det spesielle ved denne nytolkningen er likestillingen mellom ordene og musikken, som tilfører diktene noe nytt.

«Diktningen begynner på den andre siden av umuligheten av å si noe. […] Jeg har aldri forstått at Ars moriendi ikke er pensum for eksempel i psykiatri og sykepleie, eller i andre former for forebyggende helsetjenester» (Georg Johannesen)

Ars Moriendi er blitt kåret til en av de vikigste diktsamlingene i Norge i forrige århundrede.

Lasse Lindtner begynte sin teaterkarriere som barneskuespiller ved Den Nationale Scene. Han har siden vært ansatt både ved Trøndelag Teater og hatt tallrike engasjementer i TV, film og ved teatre rundt omkring i landet. Han er nå fast ved Nationalteatret i Oslo. Mindre kjent er Lindtners talent for poesiformidling – noe han vil utfolde i hele sin bredde ved denne anledningen.

Anette Röde Hagnell er ansatt i Grenland Friteater som komponist, musiker og skuespiller. Hun har en lang historie med Georg Johannesens dikt, ikke minst gjennom sitt årelange samarbeid med Friteatrets Geddy Aniksdal i bl.a. forestillingen Ingen doktor for de døde som har turnert verden rundt de siste ti årene. Den ble framført ved Georg Johannesen-seminaret i 2013.

Verket hadde premiere i Bergen i April 2016.

Videoklipp fra forestillingen HER

Les mer om Ars Moriendi – eller De syv dødsmåter HER