Content not translated?
Try autotranslate

Besatt! Disasters of war

– I 1987 ble vi invitert til å samarbeide med den walisiske teatergruppa Brith Gof, som vi hadde truffet mange ganger tidligere. Vi fikk æren […]

Om forestillingen

– I 1987 ble vi invitert til å samarbeide med den walisiske teatergruppa Brith Gof, som vi hadde truffet mange ganger tidligere. Vi fikk æren av å være den første teatergruppa som ble invitert med på prosjektet The Disasters of War. Det er et internasjonalt teaterprosjekt, som blir ledet av brith gof, og som har som mål å lage forestillinger om temaet “krig” i ulike land.

Brith Gof hadde i lengre tid arbeidet med inspirasjon fra Goyas “store og forferdelige” serie med etsninger “Los Desastres de la Guerra” og laget to ulike forestillinger over temaet. Besatt! ble del tre. Det ble et samarbeidsprosjekt mellom Brith Gof, grenland Friteater og Skuespillerkompaniet, som ga en mulighet til å arbeide med en stor gruppe fysisk trenede skuespillere, skriver Tor Arne Ursin i artikkelen Besatt! i boken Grenland Friteater – Et norsk gruppeteater (Grenland Friteaters forlag, 1990)

Tekster av: Bertolt Brecht, Lis Jones, Nic Ros, Lars Vik

Skuespillere: Lis Jones, Nic ros, John Hardy, Mike Pearson,

Hilde Marie Svendsen, Line Wyller, Terje Sødal, Ole Kristian Thomassen,

Elin Lindberg, Anne Erichsen, Geddy Aniksdal, Trond Hannemyr, Tor Arne Ursin, Lars vik

Regi: Mike Pearson / Tor Arne Ursin

Musikalsk ansvarlig: John Hardy

Teknikk / Scenografi: Trevor Turton / Jon Paulsen

Premiére: Porsgrunn, 18.november 1987

Spilt 23 ganger i Norge og Wales